joi, 4 ianuarie 2018

Că veni din nou vorba de ea - Bărbatul, femeia, autoritatea - e una dintre cele mai slabe predici de ale pastorului Gog Lazăr! (prima parte)

sursa

Din capul locului menționez că apreciez mult din lucrarea fratelui Gog Lazăr. Unele mesaje pe care le predică sunt foarte bune. În urma unei predici audio pe care am asculta-o acum 13 ani, predicată de fratele Gog, am fost vindecat de Dumnezeu de o tumoare, eram în anul I student la I.T.P. Ceea ce este trist este faptul că nu toate mesajele dânsului sunt axate pe text, pe Scriptură, deși la nivel declarativ asta afirmă.  

Mesajul de mai jos este un mesaj fără rădăcini în Biblie, deşi aduce pasaje în discuție. L-am reascultat azi fiindcă a fost postat pe o pagină de facebook și vreau să argumentez că nu are fundament în textul din 1 Corinteni 11. Este un mesaj care strică pasajul din 1 Corinteni 11, peste textul CLAR din 1 Corinteni 11 bagă un punct de vedere preudo-biblic doar ca să pară o argumentație biblică. 

Mesajul de care vorbesc poate să fie ascultat aici: 


  • Nu voi căuta la înfăţişare, nu voi linguşi pe nimeni,  căci nu ştiu să linguşesc, altfel într-o clipeală m-ar lua Ziditorul meu.” - Iov 32:21-22.

Acesta este un principiu pe care ar trebui ca să urmărim şi să-l aplicăm de fiecare dată când discutăm probleme din Biblie. Pe marginea Bibliei nu se discută ca în partidele politice, textul sacru nu se negociază, cu nimeni!

„Orice bărbat care se roagă sau prorocește cu capul acoperit își necinstește capul sau. Dimpotrivă, orice femeie care se roagă sau prorocește cu capul dezvelit își necinstește capul ei, pentru ca este ca una care ar fi rasă. Dacă o femeie nu se învelește, să se și tundă! Iar, dacă este rușine pentru o femeie sa fie tunsă ori rasa, să se învelească. Bărbatul nu este dator să-și acopere capul, pentru ca el este chipul și slava lui Dumnezeu, pe când femeia este slava bărbatului. În adevăr, nu bărbatul a fost luat din femeie, ci femeia din bărbat; și nu bărbatul a fost făcut pentru femeie, ci femeia pentru bărbat. De aceea, femeia, din pricina îngerilor, trebuie să aibă pe cap un semn al stăpânirii ei.”   -     1 Corinteni 11:4-10


Șubrezenia în mesajul de mai sus, al pastorului Gog Lazăr, este evidentă pornind de la minutul 9:48 când Gog Lazăr spune: „trebuie echilibru și în purtarea cosmeticelor sau ornamentelor... dacă vei veni în casa lui Dumnezeu cum nu vine nimeni, ți-au picat toate sprâncenele și în casă toți le au, ai toate culorile și în casă nimeni nu le are, îți spun cum ți-am spus rândul trecut, ești ridicol ... uită-te în jurul tău, dacă nimeni nu-i ca tine nu te mai purta nici tu așa, dacă nimeni nu se vopsește ca tine nu te vopsi nici tu așa, dacă nimeni nu are părul ca tine nu te mai face așa dacă, dacă, dacă ...”.

Gog Lazăr începe acest mesaj clădindu-l de la bun început pe nisipuri mișcătoare. Toată baza mesajului este putredă. Principiile total greșite de la care pornește sunt acestea:

1. Echilibru - „trebuie echilibru în purtarea cosmeticilor sau ornamentelor;
2. Aclimatizare după ochi privind la cei din jur - „uită-te în jurul tău, dacă nimeni nu-i ca tine nu te mai purta nici tu așa”.

Principiile de mai sus din acest mesaj a lui Gog Lazăr nu au fundament în Biblie şi în baza lor se pare că a căutat o "argumentație" şi în dreptul capului acoperit pentru a fi în SUA ca unii americani, ca să nu fie ridicoli. 

1. Echilibru - „trebuie un echilibru în purtarea cosmeticilor sau ornamentelor”. Ok, nu sună rău. Cuvântul echilibru este un cuvânt care îndeamnă la moderație dar totodată cuvântul echilibru, și principiul de mai sus este un principiu relativ, e un nisip mișcător. Cine spune care este echilibru, până unde suntem în echilibru, când inima omului este înclinată spre păcat? Majoritatea? Decide majoritatea! Echilibru să fie dat de majoritate.  Majoritatea evreilor  au murit pe vremea lui  Moise în pustiu, doar doi din acea generație au intrat în Canaan. Majoritatea a avut o gândire împotriva planului lui Dumnezeu. Domnul Hristos a spus că în vremurile din urmă dragostea celor mai mulți, a majorității se va răci. Atunci dacă echilibru în purtarea ornamentelor nu este dat de majoritate cine-l dă? Cine are autoritate? Cultura. Poate cultura lumii să spună Bisericii Domnului care este echilibru?  Biblia spune clar la Romani 12:2: „să nu vă potriviți chipului veacului acestuia”. Veacul acesta generează o cultură axată pe pofta firii pământești, pofta ochilor și lăudăroșia vieții. Echilibru înseamnă să fim în granițele Bibliei, oamenii lui Dumnezeu din Scriptură să fie modelul pentru noi doar atât cât ne permite Biblia, respectând fix granițele Bibliei. Da, Sara, Rebeca etc. sunt modele pentru noi doar în granițele Bibliei. La fel sunt și ele modele ca și David. Doar în bine. David e model doar în ceea ce a făcut bine, nu în tot. Să nu curvim și să ucidem ca și el. Lot, neprihănitul, e model, dar nu și în beție și în incest.  O da, e adevărat că în trecut sfintele femei purtau și scule de aur și de argint dar la fel de adevărat este că dacă Petru fiind sub inspirație a spus clar în text ca „podoaba voastră să nu fie podoaba de afară”, să ne supunem lui Dumnezeu. 

„Podoaba voastra sa nu fie podoaba de afara, care sta in impletitura parului, in purtarea de scule de aur sau in imbracarea hainelor, ci sa fie omul ascuns al inimii, in curatia nepieritoare a unui duh bland si linistit, care este de mare pret inaintea lui Dumnezeu. Astfel se impodobeau odinioara sfintele femei...„ - 1 Petru 3:3-5

Apostolul Petru nu este pastorul Gog Lazăr, aici Petru este folosit de Duhul Sfânt ca să transmită revelație de la Dumnezeu prin Duhul Sfânt, mesaj sacru, Biblie. Aici apostolul Petru spune clar, în trecut femeile sfinte aveau o podoabă, omul din interior, luați exemplu de la ele doar această podoabă, atât. Sunt oameni care pot să fie dați exemple în bine și în rău, din Biblie. Apostolul Petru sub inspirație spune clar, de la femeile sfinte luați ca pildă, să fiți ca ele în omul din interior unde ele au dat dovadă de dragoste, de supunere. Că ele au avut și podoabe de aur, au avut, dar porunca dată de Duhul Sfânt prin Petru legată de acest fapt este clară: „podoaba voastră să nu fie podoaba de afară”, de la ele nu luați și podoabele exterioare. Cu alte cuvinte, dacă vreți să luați exemplu  femeile din trecut cât aur să purtați, cum să-l aranjați pe degete, pe gât, este total interzis un astfel de fel de a vă împodobi! De la Sara și soțiile patriarhilor învățați doar podoaba din interior, în domeniul exterior porunca este clară „podoaba voastră să nu fie podoaba de afară”. Asta înseamnă echilibru în acest domeniu potrivit Bibliei!

2. Aclimatizare după ochi privind la cei din jur - „uită-te în jurul tău, dacă nimeni nu-i ca tine nu te mai purta nici tu așa”.

Pastorul Gog Lazăr prin enunțarea acestui principiu a lăsat deoparte Biblia ca model și a pus în locul Scripturii ca model „jurul”, privirea în jur. Dacă cei din jur sunt într-un fel să fi ca și ei, dacă toți au roșu-n cap, roșu să fii, dacă toți sunt simplii, simplu să fii! Acesta e principiul. Dar e şi el o mlaştină, în jur sunt 7 miliarde de oameni și cam 2 miliarde de oameni care  se numesc creștini. Ca și care să fim? Unii creștini își fac tatuaje. Alții își pun lănțișoare la glezne. Alții au 15 cercei într-o ureche. Alții sar ca și berbecii.  Ne uităm în jur că acum lumea este atât de mică, prin apăsarea unei taste poți vedea în jur ce fel de creștin vrei să fi privind unde vrea inima ta să privească. Unii creștini dansează prin parcuri dansul bucuriei, dacă vrei să fi ca și ei privești în jur la ei și dansezi. Unii creștini căsătoresc femei cu femei. Dacă aplici acest principiu poți ajunge să faci fix ca și ei, că cei din jur asta fac, iar unii sunt mai plini de lume decât lumea. Ca și care din cei din jur să fim? „Cei din jur” pot să fie ei un model absolut pentru ceilalți? Nu, cei din jur sunt un model doar dacă aplică, trăiesc Biblia. Dacă nu respectă Biblia nu sunt un model. Da, să ne uităm în jur și să facem cum fac cei care au rădăcinile în Biblie. De unde știm că trăiesc după Voia lui Dumnezeu, că au rădăcinile în Scriptură? Pentru asta trebuie să cunoaștem bine Biblia. Așadar nu facem cum fac cei din jur pur şi simplu, ci facem cum fac ca cei din jur doar dacă viața lor este clădită pe Sfânta Scriptură. În definitiv tot Biblia este modelul. Cunoscând Cuvântul, fiind plini de teamă de Domnul și de Duhul Sfânt cu certitudine ne vom aclimatiza după ceea ce trebuie, voia lui Dumnezeu. Hristos nu a venit să facă ceea ce se făcea în jur. Hristos a venit să mântuiască lumea şi să aducă lumii o cultură care înnobilează ceea ce este veşnic, sufletul! Din acest motiv Fiul ÎMPĂRATULUI ÎMPĂRAȚILOR, când a fost pe pământ nu a umblat ca cei din jur în in subțire, de aceea l-a dat exemplu pe Ioan Botezătorul!

                                                                                    Va urma

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu