marți, 19 decembrie 2017

Dumnezeu este SCUT împotriva întunericului şi a întunecaților pentru cei care merg pe calea luminii!


De multe ori în istorie evenimentele au fost în punctul în care părea că răul o să triumfe! 

Cine i-ar fi dat o şansă lui Ghedeon? Câți nu au zis oare: "se duce ca un miel la tăiere!", "e plin de mândrie, soarta lui e pecetluită!", "cine se crede acest profanator?" Majoritatea erau convinşi că întunericul o să biruiască fiindcă era gros tare, bezna era teribilă iar Ghedeon avea doar 300 de făclii.  Israel era fără credinţă! Nu vedea măreția lui Dumnezeu! Cu certitudine că erau evrei pe margine care vedeau 301 cadavre, şi le vedeau repede! Dar întunericul nu împărățeşte veşnic când există oameni care se pun la dispoziția lui Dumnezeu! Dumnezeu domneşte!  Dumnezeu a devenit scutul şi sabia lui Ghedeon! Situația s-a schimbat cum nici chiar Ghedeon nu se aştepta! Întunericul are un timp limitat!

David, tânărul, stătea înaintea unei arme de ultimă generație pe nume Goliat care avea poate 200 kg de oase, carne şi muşchi, alte 80-100 kg de oțel, armă blindată după ultima tehnologie care pe deasupra avea ataşat un soldat purtător de arme/scut şi zeci/sute de lupte, confruntări, morți. Saul, împăratul, a înlemnit înaintea lui Goliat! Totuşi tânărul David a mers la luptă fiindcă întunericul nu poate domni veşnic! Mii de soldați au văzut în David un tânär mort prea devreme, un cadavru despicat. Chiar şi mașina de ucis a văzut mâncat de animale trupul lui David! Erau toți convinşi,  in afară de David, că in câteva secunde totul e beznă sufocantă, ucigătoare. Dar David a primit har fiindcă intunericul nu poate împărății la nesfârşit. David a învins pentru cä s-a increzut doar in Domnul, nici măcar pe experiența lui nu s-a bazat! 

La cruce privindu-L pe Hristos fariseii, preoții, oamenii Diavolului, chiar Satana, au fost siguri de victoria împotriva Mielului lui Dumnezeu! Şocul a fost de nedescris când Fiul lui Dumnezeu a purtat cea mai glorioasă biruintă deși nimeni nu i-a dat vreo şansă! Lumina a biruit bezna! 

Întunericul e gros in lume! Vedem cum impotriva Israelului se grupează toate forțele hidoase ale negrului. O să vină vremea când totul o să pară pierdut. Toate evenimentele vor lăsa impresia că bezna va invinge Israelul! Dar nu o să fie aşa! Hristos e pe tron! Întunericul nu poate birui! Să nu ne pierdem nădejdea!

Vedem cum umbrele au cuprins Biserica în Occident şi atacă pretutindeni! Duhurile de goliciune, hedonism, narcisism, minciună, ipocrizie, fățărnicie, lăcomie, lumea cu întunericul ei ataca şi vor să erodeze principiile sfinte lăsate de Hristos, Biserica Domnului! Să nu cedăm crezând că totul e pierdut. În momentul în care lăsam garda jos si nu ne înpotrivim până la sânge atunci noi suntem pierduți dar niciodata intunericul nu poate birui pretutindeni lucrarea Luminii dacă există credință în Hristos, teamă de Dumnezeu şi trăirea Scripturii!

Chiar daca pacatul face multe victime, chiar in rândul celor care se țin mari, Domnul îi ține pe ai Lui şi le oferă toate mijloacele harului ca să nu fie biruiţi fiindcă întunericul doar pare că învinge, victoria finală va fi a luminii, a Domnului Hristos!

Dumnezeu este scutul nostru! Să ne apropiem cu toată încrederea de El şi Domnul va lupta pentru noi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu