luni, 3 aprilie 2017

Pentru nelegiuiții care spun "Viu este Domnul!" ca la umbra acestor cuvinte să se arunce în mocirlă!


   Ieri am ascultat o predică foarte bunä de la un tânăr de aproximativ 20 de ani. Ghehazi a înväțat de la Elisei un limbaj religios dar nu şi träirea cu încredere în Dumnezeu. Ritualul l-a copiat cu desăvârşire dar inima lui era a păcatului!
   "Viu este Domnul!" a spus Elisei înainte de Ghehazi! Apoi Ghehazi a împrumutat limbajul dar nu şi inima! A folosit Numele Domnului ca să poată să îşi satisfacă firea pämântească! Apoi după ce a luat bani cât să-i ajungă toată viața nu a plecat la cele fireşti, a mers tot lângă omul lui Dumnezeu!
   Şi azi mulți zic dacă eşti în Duhul simți cä nu am mințit dar numai ce au terminat de rostit o tonă de minciuni! Unii zic "Doamne, Doamne" ca să facă senzații sau "Aşa vorbeşte Domnul!" dar ei trăiesc în păcate de nedescris! Alții îl aud pe Dumnezeu râzând ...  
   Sunt mulți Ghehazi azi care au învățat un limbaj prin care par sfinți, spun cuvinte doar ca să dea bine la auditoriu cäci ei nu cred în ele dar le spun căci aşa talanții şi hainele de schimb curg şuvoi. 
   Dumnezeu a spus că o să fie cunoscuți după roade! Faptele lor îi dau de gol, îşi lărgesc ariile, curg talanții la umbră cuvintelor rostite de pe buze "Aşa vorbeşte Domnul!" fiindcă lor le pasä doar de ei, dumnezeul lor e pântecele! 
   Inventează miracole şi spun experiențe trăite de alții ca şi cum ei le-au trăit pentru a avea un câştig de la voi! Doar cu buzele Îl cinstesc pe Dumnezeu cäci inima le este stăpânită de Mamona! 
   Nu vă mirați, Ghehazi a văzut semne şi minuni lângă Elisei dar cu toate acestea nu sfințenia stăpânea inima lui. Aceşti oameni cu buze "sfinte" dar inimi date fărädelegii nu au văzut nici ce a văzut Ghehazi, deloc nu au teamă de Dumnezeu şi folosesc Numele Lui pentru păcatul dictat de pofta firii lor!  
    Nu le este ruşine sä cheme la post şi rugăciune, evident doar de pe buze, în timp ce ura şi räzvrätirea domneşte în ei. Inventeazä prorocii, sau amenință că unele există, doar ca să le fie trecută cu vederea nelegiuirea însă faptele lor îi dau de gol. Nu după prorocii îi cunoaştem ci după fapte!
   Cerul şi pämântul sunt martori cäci aceşti oameni vor cunoaşte dreptatea lui Dumnezeu! Starea de împietrire a lor este atât de mare, necredința, încât Domnul i-a lăsat în voia mintii lor care-i conduce la o pierzare exact ca a lui Balam, căci calea lui o urmează.  Turma pe care o mănâncă este a Lui! Să ne päzim şi să pazim turma! Să fim categorici şi în acelaşi timp să nu-i urâm. E adevărat că s-au vândut păcatului, că luptă împotriva sfinteniei, noi să ne facem treabă exact cum le spunea Pavel celor din Efes în Fapte 20!
   
   ŞTIU DOAMNE CĂ EŞTI ÎN CONTROL! 
   ŞTIU CĂ TU EŞTI DREPT!
  ŞTIU CĂ NU AVEM VOIE SĂ NUMIM RĂUL BINE!

   ŞTIU CĂ AM FOST CUMPĂRAȚI CU CEL MAI SCUMP PREȚ, SÂNGELE DOMNULUI ISUS HRISTOS! 

   MAI ŞTIU ÎNCĂ CEVA, SĂ TE CHEM CU ÎNCREDERE!

   
    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu