luni, 24 aprilie 2017

Florin Ianovici, Renovațio şi indianul. Minte în continuare Florin Ianovici precum tatăl minciunii?


   Mai minte sau nu? Aceasta este întrebarea. Înregistrarea de ieri ne ajută foarte mult. Dacă minte împletind minciuna cu numele Domnului Isus Hristos, e foarte grav. Să facem puțină analiză pe materialul video de mai sus şi pe două fragmente de mai jos de pe pagina de facebook a domnului Florin Ianovici.

Începem. Florin Ianovici a spus că pentru sala unde se strâng trebuie bani. Corect, trebuie. A mai spus ce a făcut ca să obțină banii, s-a rugat:

 "Ce Doamne, e lucrarea mea? E a Ta! Învățați rugăciunea asta. Şi am zis: Tu să lucrezi".

 Apoi a venit un INDIAN la uşă la el la fundație şi i-a spus: 

- "Pastore pe mine m-a trimis Dumnezeu"!  Florin Ianovici a spus că  în urmă cu un an de zile după rugăciunea, spusă mai sus, a venit INDIANUL din INDIA exact la uşa de la FUNDAȚIE! Extraordinar! Din India la uşa de la FUNDAȚIE. Florin Ianovici i-a spus: 

- "Te ascult!" Şi mi-a zis: 
- "Dumnezeu mi-a vorbit că tu trebuie să faci o lucrare", gândiți-vă că asta se întâmpla acum un an, şi mi-a zis:

- "Dumnezeu mi-a spus cä tu trebuie să faci o lucrare, să închiriezi o sală, să aduci oamenii la Hristos şi eu am venit aici pentru că Dumnezeu mi-a vorbit să stau lângă tine să închiriezi sala".

M-am uitat la el şi am zis: 
- "Dacă Domnul Dumnezeu împlineşte planul ăsta vom vedea". 

Şi după ce au trecut timpurile, aşa au fost lucrurile în viaţa mea şi a dumneavoastră, i-am dat telefon şi i-am zis: 

- "Îți mai aduci aminte de mine?"
- "Da", zice el, 
- "A venit timpul"
- "Foarte bine, zice el, care-i contul?" I-am trimis contul şi uite sala.

Aceasta a fost discuția, a spus Florin Ianovici, legată de sală, discuție care a început în urmă cu un an de zile. 

Eu întreb, ca sä verificăm dacă e un om al adevărului:

1. Când a făcut rugăciunea din materialul video de mai sus: "Ce Doamne, e lucrarea mea? E a Ta! Învățați rugăciunea asta. Şi am zis Tu să lucrezi". Acum un an? Dacă da, căci atunci a venit indianul fix la uşa de la fundație, întreb:

2. De ce anul trecut s-a plătit închirierea sălii cu bani de la Betel? De ce nu a cerut de anul trecut bani de la INDIAN, căci doar a venit FIX la uşa lui? Se ştie că Florin Ianovici a solicitat comitetului Betel BANI pentru sala în care s-a strâns sub misiunea Renovațio. De ce nu de la INDIAN?


3. De ce s-a supărat pe frații din conducere care i-au vrut binele când l-au oprit să mai amestece cererea de bani pentru fundație cu predicarea Evangheliei? 


De ce s-a supărat cä doar ştie această rugăciune: 

 "Ce Doamne, e lucrarea mea? E a Ta! Învățați rugăciunea asta. Şi am zis Tu să lucrezi".

Nu în urma ei a venit indianul fix la uşa de la Fundație? Şi e mai uşor să spui aceasta rugăciune decât să alergi din avion în avion. Nu? Cred că de ieri o să creasca considerabil numărul zborurilor din India către Bucureşti. Poate ajung şi la mine, nişte indieni. Cred  că nu se mai fac nici colecte la Renovațio căci 1, 2, 3, vin indienii.

4. Poate să facă Florin Ianovici dovada că a primit în cont din India de la INDIANUL suma pentru sală. E foarte simplu. Un extras de cont unde se vede numele indianului şi suma. Ştiu că acum doreşte să fie anonim dar e departe şi nu-l caută nimeni din România în india. Eu sunt Toma în acest caz. Numărul de telefon al indianului e o altă probă. Că doar India nu e aici, pe stradă.

5. Dacă a venit indianul de acum un an cu mesaj de la Dumnezeu, de ce nu a plecat fix de acum un an? De ce presiunea cu "protestatarii", de ce acele condiții că îşi retrage demisia dacă ...? Doar venise indianul! 

Mie îmi miroase a minciună urâtă. Poate mă înşel! Aştept probele şi răspunsuri.







2 comentarii:

  1. Mă omule , ce drac te chinuie așa tare împotriva pastorului? Să fie invidia așa puternică tară în viața ta? Eu dacă te-aș întîlni ...ți-aș spune ceva de ai plânge cu amar. Dar aici pot să-ți spun fără să mă feresc un singur lucru: M-ai convins: ești plin de draci. Porți în suflet un iad. Nu te temi? Viața este așa imprevizibilă...Dacă Dumnezeu îți cere sufletul...la noapte?

    RăspundețiȘtergere
  2. F. Ianovici nu a putut pleca de acum un an pentru că era sub cercetări de către Cult și ar fi plecat aiurea. Acum însă a fost momentul. Eu cred că el a fermentat și pregătit idea plecării sale, doar că nu ar fi vrut să plece sub un nor de suspiciune.

    De unde bănuiesc asta? Din interviul dat de el site-ului newsnetcretin. Acolo, dacă privești cu atenție în câteva rânduri Ianovici face precizarea că kui nu i s-a ridicat calitatea de pastor, doar i s-a retras legitimația cultului.

    Exemplu: Când am anunțat retragerea eram pastor în Biserica Betel. Nu mai sunt membru în cult, dar rămân un slujitor al lui Dumnezeu, având un crez întemeiat pe Sfintele Scripturi. Voi sluji în continuare oamenilor după harul și chemarea dată de Dumnezeu. Nu știu dacă intenționat sau accidental comunicatul se încheie cu predarea legitimației, dar e bine de știut că acest aspect este unul strict administrativ, nu duhovnicesc. Eu am ales să mă retrag, iar Cultul Penticostal afirmă în Comunicat că îmi respectă decizia, ceea ce cred că este semnul normalității și expresia unei conviețuiri în pace, atât de dorită în aceste zile.

    RăspundețiȘtergere