vineri, 10 martie 2017

Curvia

picture129.jpg



Înainte de a scrie despre curvie vreau să dau definiţia acestui cuvânt:

„A curvi„– a avea relaţii sexuale înainte de căsătorie.
În Scriptură se foloseşte şi „preacuvie ” ceea ce presupune relaţii sexuale cu alte persoane decât partenerul de căsătorie (adulter). Deoarece cartea Proverbe vorbeşte mult despre curvie şi preacurvie, înţeleg că aceasta poate fi o adevărată capcană pentru cei căsătoriţi. În acest articol vreau să relatez ce spune Biblia despre femeia curvă  şi de ce trebuie să ne păzim de curvie.

Femeia curvă are o vorbire ademenitore .

Ea are un fel de vorbire care atrage bărbaţii exact ca  şi sirenele .
Ea „întrebuinţează vorbe ademenitoare” cu care atrage bărbaţii . Însă la sfârşit duc la moarte

„Căci buzele femeii străine strecoară miere, şi cerul gurii ei este mai lunecos decît untdelemnul; dar la urmă este amară ca pelinul, ascuţită ca o sabie cu două tăişuri.” (v.5:3-4)
Astfel de femei sunt fără ruşine, iar cine se ia după ele va ajunge să regrete amar cele făcute.
Dacă eşti fată, ce fel de vorbire ai? Cochetezi tot timpul? Faci aluzii obraznice?
Cum trebuie să fie  vorbirea ta?

O astfel de femei este frumoasă .

Biblia nu ne spune că aceste femei sunt urâte, ba dimpotrivă. Astfel ea ademeneşte bărbaţii, ca mai apoi să-i folosească pentru câştig. Nu pentru o viaţă de căsnicie, nu pentru a-i creşte copii, nu pentru că-l  iubeşte, ci pentu că  aceasta este sursa ei de existenţă .
„ N’o pofti în inima ta pentru frumuseţa ei, şi nu te lăsa ademenit de pleoapele ei. Căci pentru o femeie curvă, omul ajunge de nu mai rămâne decât cu o bucată de pâine, şi femeia măritată întinde… o cursă unui suflet scump.”(v.6:25-26)

Umbalarea la femei străine duce la moarte

Dumnezeu pedepseşte curvia şi preacurvia cu moartea .
„ Picioarele ei pogoară la moarte, paşii ei dau în locuinţa morţilor, aşa că ea nu poate găsi calea vieţii, rătăceşte în căile ei, şi nu ştie unde merge.” (v. 5:5-6)
Mai este scris :
„Poate cineva să ia foc în sîn, fără să i se aprindă hainele? Sau poate merge cineva pe cărbuni aprinşi, fără să-i ardă picioarele?” (v.6:27-28)
Să nu crezi că vei cocheta doar cât vrei tu. Curvia te duce acolo până unde nu ai crezut că vei ajunge.

Astfel vei ajunge să fii dispreţuit de cei din familie, rude şi întreg poporul

„ Dar cel ce preacurveşte cu o femeie este un om fără minte, singur îşi pierde viaţa cine face aşa. Nu va avea decît rană şi ruşine, şi ocara nu i se va şterge.” (v. 6:32-33)
Cartea Proverbe relatează despre un tânăr neîncercat care s-a lăsat ademenit de o femeie uşuratică. Fiţi atent cum este numit :
„ Deodată a început să meargă după ea, ca boul care se duce la măcelărie ca un cerb care aleargă spre cursă, ca pasărea care dă buzna în laţ, fără să ştie că o va costa viaţa, pînă ce săgeata îi străpunge ficatul.” (v.7:22-23)
Căci „Casa ei este drumul spre locuinţa morţilor, drumul care pogoară spre locaşurile morţii.”  (7:27)

Femeia uşuratică nu pune preţ pe familie.

„Străina… care părăseşte pe bărbatul tinereţei ei, şi uită legămîntul Dumnezeului ei.” (2:17)
Dacă nu pune preţ pe familie s-ar putea ca principiile ei morale să fie dubioase, şi nu va fi greu să o identifici. Mulţi tineri nu mai preţuiesc familia, şi aceasta se vede în comportamentul lor (relaţii înainte de căsătorie, pornografie, glume obsene ), şi ei sunt cei care vor trăi conform felului în care gândesc. De aceea …

Ai grijă ca mintea ta să fie curată.

Ai grijă la ce te uiţi, la ce fel de filme, emisiuni TV; ce muzică asculţi, cu cine vorbeşti. Toată informaţia va fi depozitată în creier, şi nu o vei putea uita uşor, şi ea îţi va apărea tot timpul în faţa ochilor.
„ Păzeşte-ţi inima mai mult decît orice, căci din ea ies izvoarele vieţii.  Izgoneşte neadevărul din gura ta; şi depărtează viclenia de pe buzele tale! Ochii tăi să privească drept, şi pleoapele tale să caute drept înaintea ta. Cărarea pe care mergi să fie netedă, şi toate căile tale să fie hotărîte: nu te abate nici la dreapta nici la stînga, şi fereşte-te de rău.” (v. 4:23-27)
Alege modul decent şi curat de trai. Nu te lăsa influienţat de cei răi. Alege singur viitorul tău, deoarece nimeni nu va trăi viaţa în locul tău.

Acceptă o relaţie intimă doar cu soţul /soţia ta

„ Cerboaică iubită, căprioară plăcută: fii îmbătat tot timpul de drăgălăşiile ei, fii îndrăgostit necurmat de dragostea ei! Şi pentruce, fiule, ai fi îndrăgostit de o străină, şi ai îmbrăţişa sînul unei necunoscute? Căci căile omului sînt lămurite înaintea ochilor Domnului, şi El vede toate cărările lui.” (v. 5:19-21)
Oamenii pierd mult timp pentru a fi pe plac altora, însă mai puţin pentru a place partenerului.
Ce atitudine ai faţă de partenerul de căsătorie?  Mai lupţi pentru atenţia lui şi acum? Ce s-a schimbat de atunci? Dacă partenerul nu merită, atunci cine?

„Bucură-te de nevasta tinereţii tale.” (v.5:18) 

Dacă ai ajuns să comiţi adulter, sau ai relaţii cu cineva care crezi că îţi va fi soţ/soţie; nu vă faceţi rău unii altora – opriţi-vă. Pedeapsa lui Dumnezeu nu va întârzia să apară. Cere-I iertare acum, căci El în bunătatea Sa te va ierta. Dacă nu ştii ce paşi trebuie să faci, vezi aici .

Sursa:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu