vineri, 10 februarie 2017

Unde este femeia crestina de candva?


Femeie - Unde este femeia crestina de candva?
De fiecare data cand ies pe strada ma intreb: "Unde sunt femeile crestine". Privesc in jur si nu vad femei, barbati mai sunt, dar unde sunt femeile? De asemenea, vad pseudo-barbati, dar niciodata o femeie adevarataOare de ce atatea femei si fete din ziua de azi isi doresc sa fie imitatii ale barbatilor? Oare de ce femeia moderna pur si simplu a adoptat tot ce este rau la barbat, de la meserii la imbracaminte?

[ "Dati-mi mame crestine si voi schimba fata lumii!" (Sfantul Vasile cel Mare)
"Dati-mi o generatie de mame bune crestine si voi schimba fata lumii!" (Sfantul Ioan Gura de Aur) ]

Oare de ce femeile imbracandu-se ca barbatii, cu tunsoarea barbatilor, cred ca sunt atractive barbatilor? Tot ce poate o astfel de femeie sa atraga sunt dorintele de baza ale ticaloseniei din barbat.
Nu stiu ce sa simt mai intai cand vad o femeie moderna - uimire sau mila?
Cel mai rau dintre toate este "femeia-cariera", un termen care descrie pe cea care si-a abandonat feminitatea pentru pseudo-barbatie.

Una ca aceasta si-a tradat tot ce e nobil si frumos in sufletul femeii - s-a negat pe sine. Fetele lor sunt necajite, obosite inainte de vreme, fete pe care toata frumusetea feminina s-a pierdut de mult si a trebuit sa fie inlocuita cu o "frumusete" artificiala - machiajul. De ce femeile urmeaza uratenia hainelor barbatilor? Pantalonii, numiti in greaca "frankopantaloni", pantalonii francezilor, dusmanii ortodoxiei, sunt o inventie recenta a Revolutiei Industriale.
Intr-adevar, multi barbati in lume inca poarta roba traditionala, fie in Asia, Africa, Scotia, Grecia sau cei din clerul ortodox. De ce femeia moderna trebuie sa urmeze prostiei barbatului modern?

Cand Adam si Eva au cazut, pedeapsa lui Adam (consecinta pacatului sau) a fost sa munceasca pentru a traiSi acum femeia moderna este insetata dupa aceasta pedeapsa a barbatuluiNu se multumeste cu ceea ce trebuie sa faca si cu ce ii sa in putere. De ce sa ia pedeapsa in plus - nu-i este de ajuns durerea nasterii? Nu-i este de ajuns sa fie "ajutorul" barbatului?

In respingerea rolului sau traditional de sotie si mama crestina, femeia si-a pierdut toata puterea asupra barbatului. In vremuri mai vechi (si inca astazi prin unele locuri, slava Domnului) casa, sau mai degraba caminul, era un regat in care femeia domnea. Sotul ei era doar atat - legat de casa - si la sfarsitul saptamanii sau cand era platit dadea banii castigati femeii pentru ingrijirea casei de care femeia era responsabila.
O, femeie, ce ai pierdut! Sotia si mama crestina, urmatoare traditiei milenare, libere de sclavia si pozitia servila a femeii din lumea pagana - multe exemple ale acestei servituti se intalnesc azi in religiile hinduse, musulmane si neo-pagane - crestea copii crestiniEa isi influenta sotul in toate lucrarile acestuiaiar lumea era echilibrata de barbat si femeie impreuna. Ea isi inspira sotul sa se poarte dupa un nobil auto-sacrificiu, il facea sa-si depaseasca egoismul in numele unei entitati mai mare decat familia sau chiar natiunea, ea ii imblanzea pasiunile, intr-un cuvant, ea l-a civilizat pe el si l-a mantuit.

Dar femeia moderna?
Femei moderne, femeia lumeasca (moderna), femeie provocatoare (femeie ispititoare - femeia sexy), femeie smintitoare, femeie nesimtitoare - Moda anticrestina (necuviincioasa, indecenta, nerusinata, obscena, sexy, ispititoare, smintitoare, nesimtitoare [nesimtita], provocatoare, perversa, care exarcerbeaza sexualitatea, obsedata sexual, pornografica, etc.), moda antiortodoxa - Cultura Curviei (Desfraului), Cultura Mortii sau Avortului (Pruncuciderii), etc.
O imitatie a ceea ce e mai rau in omul modernea si-a pierdut autoritatea matriarhala in familie, s-a pedepsit singura muncind in afara caminului, incurajand omul slab sa divorteze [sau incurajeaza, ispiteste, provoaca omul sa desfraneze, sa curveasca cu femeia moderna in minte (chiar si fizic, trupeste) fie ca nu este sau este barbat casatorit (deci provoaca adulter)] - respingandu-si firea proprie, se lupta cu propriul suflet de femeie si mama si cu propriul instinct, care sta ascuns adanc sub conditia prosteasca pe care barbatul i-a impus-o in vremurile recente. Iar aceasta sclavie a fost apoi deghizata sub numele de "egalitate". O egalitate care s-a decrementat intr-atat incat nici nu se mai poate de inteles care este adevaratul sens al acestei egalitati.

Dar barbatul modern?
Fara ajutorul tovarasei lui, fara o adevarata mama pentru copiii lui, fara stralucitul si motivantul exemplul de feminitate de langa el, fara intuitiile ei pline de inspiratie care sa-l calauzeasca prin mrejele rationamentului masculin, este pierdut. Cuvintele sot si sotie nu mai sunt folositeau devenit atat de despiritualizate incat acum se vorbeste despre "parteneri", cuvantul folosit pentru animaleTot ce a ramas este lipsit de sens, gol, irelevant primitivism animalic.

Unde este dragostea? Unde este zambetul si rasul copiilor fericiti? Unde este societatea? Unde este lumea?

O, femeie, revino-ti in fire, si facand aceasta poti salva barbatul din oroarea in care el a impins lumea, inca il mai poti salva pe el, care depinde de tine pentru bun simt si judecata intuitiva, si astfel vei salva lumea. Ma doare enorm sulfetul cand vad ca multe femei nu isi pot gasi adevaratul sau scop!

Uita scopul pentru care a fost creata si nu isi mai aminteste de la cine a primit ea numele de "Eva". Crearea ii apartine Domnului, dar personificarea ii apartine barbatului. De ce oare sunt femei care uita ca de fapt barbatul este acela care o poate desavarsi.

Atat de mult ce s-a devalorizat personalitatea femeii incat ea a ajuns singura sa spuna ca nu isi mai are rostul langa barbat. Cat de mult lucreaza diavolul azi prin cele doua parti ale omului, cand pe unul daramandu-l cand pe celalalt.
Daca atat de mult a fost devalorizata relatia dintre barbat si femeie, atunci ce sa mai spunem de raportul dintre femeie si imbracamintea sa... ? Sa ne fereasca Bunul Dumnezeu de zilele ce urmeaza. Din ce in ce tot mai spre rău mergem.


Sursa: 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu