vineri, 10 februarie 2017

Pastorul Viorel Iuga vorbește despre un ADEVĂRAT PROTEST: BĂTĂLIA PENTRU FAMILIE!



VIOREL IUGA: Batalia pentru familia biblica, familia normala, naturala, asa cum a lasat-o Dumnezeu intre un barbat si o femeie, continua in Romania. Noi am facut o mica pauza datorita alegerilor si sarbatorilor dar deja am demarat in bisericile din Romania un proces prin care ne vom uni bisericile si in masura in care vor decide, eu sper ca vor decide cat mai multe, fiecare biserica din Romania va adresa o scrisoare presedintelui tarii si parlamentarilor prin care le vom readuce aminte ca peste 3 milioane de romani au semnat si cer un referendum pe tema familiei. Noi sustinem aceasta actiune a Coalitiei pentru familie si rugam presedintele tarii, rugam pe cei care sunt acum in locurile acelea, in parlament, sa dea curs cererii poporului si sa organizeze cat mai repede referendum respectiv. Si avem inca o dorinta. Am dori ca pana la referendum respectiv sa gasim cumva acces la mass media ca sa-i putem informa pe oameni de ce dorim o astfel de fraza in Constitutia tarii. Pentru ca, vedeti, minciuna este mediatizata pe toate posturile. Oamenii ne eticheteaza in fel si chip cu minciuni. Nu vor sa lase adevarul, care este adevaratul motiv pentru care noi dorim o familie de genul acesta.
Acum, ceea ce este foarte important, N-as vrea sa fac o clasificare si totusi o fac. Poate ca cel mai important lucru, asa cum spune ap. Pavel, „Va indemn, intai de toate, inainte de orice sa faceti rugaciuni.” Fie ca este vorba de familie, fie ca este vorba de referendumul pentru familie, fie ca este vorba de pace, de unitate, de stabilitate in Romania, de abrogarea unor legi nedrepte si scoaterea unor legi drepte, oneste pentru fiecare cetatean, legi care sa sustina onestitatea si trairea in adevar, arma noastra puternica, a celor mantuiti, este rugaciunea.
Eu cred ca in mai putin de o luna, eu, personal, am facut cel putin 5- chemari la rugaciune. Ii chemam pe crednciosi si pe cetatenii tarii, fiecare in felul lui, cum intelege, locul in care intelege. Nu vorbim de metode sfinte, din nou, ci vorbim de un principiu. Ne unim in rugaciune si cerem indurare din partea lui Dumnezeu. Cerem intelepciune pentru presedinte, pentru parlamentari, pentru cei ce sunt inaltati in dregatorie, pentru cei ce sunt in administratia locala pentru ca desi nu ne place de unii oameni, ca nu sunt pe gustul nostru, pana la urma, stiti cum spune Scriptura: Inima imparatului este in mana lui Dumnezeu. Si eu personal cred ca Dumnezeu ii poate schimba pe oameni. Si le poate da o inima dupa inima Lui si ii poate folosi pentru realizarea planului Sau. In acelasi timp, ma bucur foarte mult sa stiu ca in Comunitatea de Arad s-a pornit un lant de post si rugaciune de o luna de zile. Toata luna februarie, bisericile, credinciosii si nu numai, sunt chemati la post si rugaciune. Stiu ca Timisoara a pornit 3 zile de post si rugaicune. Stiu ca alti oameni din tara ne cheama la rugaciune.
Cred ca este foarte important sa intelegem ca este timpul , chiar este timpul sa ne rugam, sa mijlocim inaintea lui Dumnezeu. Sa nu ma inteleaga gresit oamenii si sa spuna: Eu nu am atata timp sa stau pe genunchi, nu pot sa stau mult in picioare. Eu cred ca in primul rand, trebuie sa fim intr-un duh al rugaciunii. Si indiferent unde suntem, ce facem, la locul de munca, suntem in sesiune, invatam pentru sesiune, suntem in examene, suntem in calatorie, gandul nostru trebuie sa fie inspre tronul lui Dumnezeu. Sa spunem: Doamne, indura-te de tara noastra. Este sansa pe care ne-o da Dumnezeu sa ne apropiem de tronul harului, de tronul indurarii cu promisiunea aceea ca Dumnezeu chiar ne iubeste. Nu este nepasator cand facem rugaicuni. Si daca avem arma aceasta puternica,daca Domnul Isus Hristos ne-a dat voie sa ne rugam in Numele Lui pentru binele natiunii, pentru buna starea spirituala a unei natiuni, si de aici va veni si bunastarea materiala. Sa mijlocim inaintea lui Dumnezeu. Sa uitam de alte diferente. Sa uitam de metode cand este vorba de a arata ceva, pentru ca atunci cand este vorba de rugaciune, chiar metodele nu mai conteaza. Importanta este inima curata, staruinta noastra, credinta noastra inaintea lui Dumnezeu. Si eu cred ca adevaratele batalii, asa cum ni s-a spus de atatea ori, se castiga pe genunchi. Si daca vrem sa castigam ceva in Romania, in primul rand, trebuie sa ducem batalia aceea pe genunchi, chiar daca nu suntem fizic pe genunchi. Si cand noi ne vom smeri fizic inaintea lui Dumnezeu, Dumnezeu ne va da puterea si taria sa ramanem in picioare in fata atacurilor celui rau.
Președintele Alianței Evanghelice din România, Viorel Iuga, despre
acțiunile pe care în perioada următoare bisericile evanghelice le vor întreprinde în legătură cu campania de ocrotire a familiei în Constituția României (de la min. 13.00).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu