luni, 27 februarie 2017

Ministrul Apărarii, fratele Leş, şi parlamentari evanghelici la "Sfânta TREIME" Bistrița!

Ministrul Apărării, Gabriel Benianim Leş, şi o delegaţie formată din cinci parlamentari a participat duminică la slujba de la Biserica „Sfânta Treime” din Bistriţa pentru a fi alături de deputatul PNL Robert Sighiartău şi de familia lui la slujba de binecuvântare a celui de-al treilea copil. Aleşii au transmis mesaje legate de prezenţa neoprotestanţilor în politică, dar şi de familie. Soţia ministrului Apărării, Gabriel Benianim Leş, le-a cântat celor prezenţi la slujbă.
Iată ce mesaje au transmis o parte dintre parlamentarii evanghelici la această ceremonie:
Ben-Oni Ardelean (PNL), parlamentar de Timiş: „Astăzi, pentru prima oară în istoria României, avem un ministru evanghelic. Astăzi Dumnezeu a ridicat oameni în sfera Guvernului, a Parlamentului, în mediul de afaceri, în sfera socială, în administraţiile publice locale şi centrale. Avem un Dumnezeu minunat. Să vă rugaţi pentru noi! Să ştiţi că simţim când vă rugaţi pentru noi. Sunt momente cruciale, decizii importante şi avem nevoie de rugăciunile voastre. Probabil că nu ştiţi pentru ce să vă rugaţi, dar rugaţi-vă ca Dumnezeu să ne dea înţelepciune în deciziile pe care le luăm, să fie cu noi când ne ridicăm, când vorbim cu alţii. Am constituit şi grupul ecumenic de rugăciune în Parlamentul României , înfiinţat în 1992. De data aceasta sunt 10 parlamentari evanghelici în parlamentul României. Pe lângă aceştia, am invitat şi alţii, din alte confesiuni, să ni se alăture. Păstrăm o tradiţie veche care s-a creat în urmă cu 65 de ani în SUA. O dată pe an, preşedintele Americii participă la micul dejun cu rugăciune. E un eveniment major, am participat acum trei săptămâni. În fiecare săptămână, un grup de parlamentari se strâng la rugăciune marţea sau miercurea. Dumnezeu binecuvântează şi acolo unde Dumnezeu binecuvântează rămâne binecuvântat, slăvit să fie El”.
Ioan Deneş – senator PSD de Bistriţa-Năsăud: „Am două gânduri pe care vreau să le transmit: unul pentru tineri, altul pentru biserică. Orice comunitate are asigurată continuitatea dacă în sânul ei are tineri. Vreau să le spun tinerilor că nouă nu ne e indiferent cum asiguraţi această continuitate, a creştinului practicant. Ştiu că trăiţi într-o lume cu multe tentaţii, virtual idealizată. Vreau să vă spun că şi noi, cei de peste 45 de ani, l-am luat alături de noi pe Dumnezeu. (…) Tata şi mama au fost oameni simpli, care nu au făcut liceul, nici facultatea, dar m-au învăţat un lucru: ca de fiecare dată în orice acţiune facem să nu uităm de creatorul nostru, de Dumnezeul preaînalt. Tinerilor să nu vă fie ruşine cu El că nici El nu vă va lăsa să fiţi de ruşine. Al doilea gând pentru Biserică: e foarte importantă rugăciunea voastră fiindcă urmează vremuri delicate pentru ţara noastră din punctul de vedere al fibrei creştine care înseamnă familia. Rugaţi-vă că avem nevoie de rugăciunile voastre. E în dezbatere la Camera Deputaţilor parteneriatul civil. A trecut de Senat. Am reuşit să o respingem după o bătălie enormă. Ne rugăm în grupul ecumenic ca Dumnezeu să lumineze toţi colegii noştri să vadă că acel lucru nu e benefic pentru societatea noastră şi ne vom bate alături de dumneavoastră ca acel lucru pe care l-au semnat 3 milioane de români să fie scris în Constituţie ca să ştie troată lumea că acest popor este creştin nu numai în vorbe, ci şi în fapte. Să spunem odată celor din jurul nostru că Dumnezeu a constituit familia formată dintr-un bărbat şi o femeie. Rugaţi-vă şi Dumnezeu, sunt convins, că vă va asculta rugăciunea”.
Gabriel Beniamin Leş (PSD) – ministrul Apărării: „Printre cei care au făcut mari lucrări pentru Dumnezeu a fost şi Ilie. Dacă ne uităm în scriptură, vom vedea că toţi oamenii de care Dumnezeu s-a folosit au utilizat rugăciunea ca şi bază a vieţii lor. Au folosit stăruinţa, s-au rugat. Aţi fost îndemnaţi să vă rugaţi şi pentru noi. Chiar dacă au fost două luni foarte grele de la instalarea Guvernului, au fost momente în care am simţit puterea rugăciunii, în care am simţit că sunt fraţi care ne susţin în rugăciuune. Chiar dacă suntem fraţi de la diferite partide, şi uneori ridicăm mâinile în contratimp în Parlamentul României, suntem una în Cristos şi pentru valorile creştine luptăm împreună. Dincolo de chestiunile politice care ne diferenţiază, vrem să-l aducem pe Dumnezeu în Parlament şi în Guvern şi, cu vieţile noastre, să ne punem la dispoziţia lui Dumnezeu. Este cel mai important lucru pe care îl putem face. (…)
Este important să ne rugăm, dar la fel de important este ca viaţa noastră de zi cu zi să fie în concordanţă cu voia lui Dumnezeu pentru noi pentru că atunci vom avea şi rugăciunea ascultată. Acesta este îndemnânul meu pentru dumneavoastră. Am umblat în judeţul satu Mare în campanie şi le-am spus fraţilor că mi-e greu să le cer votul, dar le-am cerut rugăciune. Pot să ajung acolo, dar să nu însemn nimic, dar dacă este voia lui Dumnezeu să fiua colo, El va face în aşa fel încât să ajung. Să fie un mandat în care Dumnezeu să zică: M-am folosit de robul meu! Aş vrea să vă rugaţi pentru noi, să vă rugaţi România pentru că nu sunt vremuri uşoare şi, din păcate, nu vor fi vremuri uşoare, nici pe partea de credinţă, cum spunea fratele Ionuţ, şi nici pe alte chestiuni. Dincolo de ceea ce ne rezervă viitorul, vieţile noastre să fie în concordanţă cu voia Lui. Amin!”.

Sursa: 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu