luni, 27 februarie 2017

La Dumnezeu nu ajungi fără pocăinţă, lepadare de sine, luarea crucii în fiecare zi şi urmarea lui Hristos!

 

Cei mai mulți azi strică Evanghelia. Predică o evanghelie ciumată tot mai mulţi şi cred cä sunt oameni cu "greutate". 
   Dragostea lui Dumnezeu nu existä fără dreptatea Lui! Ca Hristos că fie Mântuitor a trebuit ca față de El să se arate dreptatea Tatălui!  Scumpă este mântuirea noastră. Cred unii azi că pot ajunge la ea doar cu o bătaie din palme şi cu un sentimentalism ieftin! Nu!

1. Duhul folosind Evanghelia îl conştentizează pe om de dreptatea lui Dumnezeu față de om şi viața lui în păcat care-l duce la moarte veşnică.  Duhul convinge de vinovăție. Petru a spus mergi de la mine şi .... a plâns cu amar!

2. Dacă omul acceptă şi se lasă convins merge pe calea pocäinței, a plânsului amar. Se pocaieşte, întoarce spatele păcatului, lumii, firii şi realizează că are nevoie de singura metodă ca să fie curațit, sângele Mielului, cäci nu există iertare de pacat färä värsare de sânge. Ce sä facem?  A strigat mulțimea în ziua Cincizecimii.

3. Se leapădă de sine căci sinele omului este corupt. Îşi răstigneşte sinele şi merge după Hristos zilnic, la muncă, şcoală, acasă, la judecată, pe net, la amvon. Ascultă de legea harului. Aici intră poruncile Domnului, toate dar mai ales cele din Matei 25. 

Calea pocăinței e curată, sfântă. Unii cred ca ea e plină de gunoaie şi au adus gunoaie cu ei cäci nu au trecut prin pocăință, lepadare de sine şi urmarea lui Hristos, nu a unui hristos, a lui Hristos Isus, Cel care are toată puterea şi autoritatea în cer şi pe pämânt. Se tem de oameni şi de pierderea confortului dar nu ca si-au pierdut Mântuitorul....

Numai aşa cineva poate ajunge Mântuit! Nu-i credeţi pe toți cei care predică o evanghelie lumeascä. Pe vremea lui Pavel cei mai mulți predicau o asemenea Evanghelie. Azi, şi mai mulți!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu