vineri, 3 februarie 2017

#altaintrebare pentru pastorii neo-protestanți care protestează

Imagini & Amprente



Autor - Marius Cimpoae 

Întrucât în ultimele zile am văzut tot mai mulți pastori sau lideri religioși baptiști și penticostali implicați în protestele din țară, doresc să le adresez acestora câteva întrebări:

1. Unii ați scris că ați mers și v-ați rugat la aceste proteste, puteți să ne dați exemplu cam cum sună o rugăciune la un protest? Ați stat în picioare, v-ați pus în genunchi? Ați închis ochii, a fost o rugăciune cu ochii deschiși? Ați rostit rugăciunea cu voce tare, a fost o rugăciune în taina inimii? Doar dumneavoastră v-ați rugat sau ați mai văzut și alte persoane în jurul dumneavoastră făcând același lucru?

2. Unii ați scris că mergeți la proteste pentru că vreți să vă puteți uita în ochii copiilor dumneavoastră fără ca aceștia să vă poată acuza că ați fost parte la distrugerea acestei țări. Vă referiți aici doar la modul în care politicienii distrug țara sau și la modul în care unii dintre dumneavoastră o faceți? Nu vă gândiți că și dumneavoastră aveți cumva o contribuție la faptul că România a ajuns în punctul acesta? 

3. Care vor fi subiectele predicilor pe care o să le susțineți duminică în bisericile pe care le păstoriți? Tot așa o să îi îndemnați pe oameni la proteste și o să instigați la ură sau din contră o să îi îndemnați la dragoste și la fapte bune? Cum se împacă amvonul cu tribuna și politica cu pastorala? 

4. Cum se face că cei mai mulți dintre pastorii protestanți protestatari sunteți văzuți doar la protestele cu caracter politic, dar în rest lipsiți aproape cu desăvârșire din peisaj? În afară de a protesta, ce altceva mai știți să faceți pentru țară? Puteți să ne dați exemplu de vreun proiect constructiv instituit sau susținut de dumneavoastră? 

5. De ce protestați doar împotriva unor anumiți politicieni și doar împotriva unor anumite partide? De ieri se cere demisia ministrului Leș. Motivul? Pentru că e evanghelic și evanghelic e antonim cu PSD? Sau pentru că îl cheamă Beniamin și rimează cu Sorin?
Ce o să faceți cu membrii bisericilor pe care le păstoriți care sunt membrii PSD, o să le cereți duminică demisia de la amvon? 

Le spun pastorilor: Jos mâinile de pe politică!

Un comentariu:

  1. Da,jos mâinile de pe politica,dacă puteți sa le țineți pe Biblie dacă nu........

    RăspundețiȘtergere