vineri, 13 ianuarie 2017

Vorbirea în limbi şi limba otrăvită a lui Alin Loloş





Iluzionistul care punea în uimire cu trucurile lui zeci de mii de români azi produce stupoare în zeci de mii pentru că nu înţelege că vorbirea în limbi pe care o dă Duhul când botează pe o persoană este după cum vrea El nu după cum vrea omul.

Vorbirea în limbi pe care o dă Duhul Sfânt poate să fie înţeleasă de cei care sunt prezenţi sau poate să fie neînţeleasă. Vorbirea în limbi poate să fie înţeleasă de toţi cei care sunt prezenţi acolo, de o parte sau de nimeni. În Fapte 2 era înţeleasă de o parte din cei prezenţi iar o parte au spus că cei aproape 120 erau beţi şi i-au ocărât, exact ceea ce face azi Alin Loloş. Dumnezeu să se îndure de acest tânăr plin de mândrie. Cei din Fapte 2 nu aveau Evanghelia, problema este că Alin o face din calitate de om care spune că este în Adevăr, cunoaşte Biblia. Nu! Alin Loloş ai doar o formă de evlavie. Alin Loloş nu cunoaşte nici Cuvântul şi nici puterea lui Dumnezeu.

Cum este cu vorbirea în alte limbi?

De regulă limbile pe care le dă Duhul când cineva este botezat, pecetluit, la botezul cu Duhul Sfânt sunt limbi neînţelese, aşa sunt şi limbile pe care Duhul le dă celor cărora le dă darul vorbirii în alte limbi.
Specific, limbile pe care Duhul Sfânt le dă la botezul cu Duhul Sfânt şi apoi celor cărora le dă darul vorbirii în limbi sunt de obicei neînţelese de cei din jur. Sunt şi excepţii, dar Duhul Sfânt decide asta, nu noi. Citiţi să vor rog pasajul din Biblie de mai jos cu sublinierile făcute de mine:

“Urmăriţi dragostea. Umblaţi şi după darurile duhovniceşti, dar mai ales să prorociţi. În adevăr, cine vorbeşte în altă limbă nu vorbeşte oamenilor, ci lui Dumnezeu, căci nimeni nu-l înţelege şi, cu duhul, el spune taine.  Cine proroceşte, dimpotrivă, vorbeşte oamenilor spre zidire, sfătuire şi mângâiere. Cine vorbeşte în altă limbă se zideşte pe sine însuşi, dar cine proroceşte zideşte sufleteşte Biserica. Aş dori ca toţi să vorbiţi în alte limbi, dar mai ales să prorociţi. Cine proroceşte este mai mare decât cine vorbeşte în alte limbi, afară numai dacă tălmăceşte aceste limbi, pentru ca să capete Biserica zidire sufletească. În adevăr, fraţilor, de ce folos v-aş fi eu dacă aş veni la voi vorbind în alte limbi şi dacă cuvântul meu nu v-ar aduce nici descoperire, nici cunoştinţă, nici prorocie, nici învăţătură?  Chiar şi lucrurile neînsufleţite, care dau un sunet, fie un fluier sau o alăută: dacă nu dau sunete desluşite, cine va cunoaşte ce se cântă cu fluierul sau cu alăuta? Şi dacă trâmbiţa dă un sunet încurcat, cine se va pregăti de luptă? Tot aşa şi voi, dacă nu rostiţi cu limba o vorbă înţeleasă, cum se va pricepe ce spuneţi? Atunci parcă aţi vorbi în vânt. Sunt multe feluri de limbi în lume, totuşi niciuna din ele nu este fără sunete înţelese.
Dar, dacă nu cunosc înţelesul sunetului, voi fi un străin pentru cel ce vorbeşte, şi cel ce vorbeşte va fi un străin pentru mine. Tot aşa şi voi, fiindcă râvniţi după daruri duhovniceşti, să căutaţi să le aveţi din belşug, în vederea zidirii sufleteşti a Bisericii. De aceea, cine vorbeşte în altă limbă să se roage să aibă şi darul s-o tălmăcească. Fiindcă, dacă mă rog în altă limbă, duhul meu se roagă, dar mintea mea este fără rod. Ce este de făcut atunci? Mă voi ruga cu duhul, dar mă voi ruga şi cu mintea; voi cânta cu duhul, dar voi cânta şi cu mintea. Altminteri, dacă aduci mulţumiri cu duhul, cum va răspunde „Amin” la mulţumirile pe care le aduci tu, cel lipsit de daruri, când el nu ştie ce spui?   Negreşit, tu mulţumeşti lui Dumnezeu foarte frumos, dar celălalt nu rămâne zidit sufleteşte. Mulţumesc lui Dumnezeu că eu vorbesc în alte limbi mai mult decât voi toţi.” – 1 Corinteni 14:1-18.

  1. În acest pasaj este specificată o regulă, o REGULĂ! Apostolul Pavel, prin Duhul Sfânt, a spus că vorbirea în limbi este neînţeleasă. Versetele 2 şi 14 spun foarte clar acest fapt. Cine se roagă în altă limbă dată de Duhul Sfânt nu vorbeşte oamenilor ci lui Dumezeu, nici măcar lui nu-şi vorbeşte, deşi beneficiază de pe urma acestei rugăciuni, se zideşte. Scriptura spune că nimeni nu-l înţelege, nici măcar el nu se înţelege căci mintea lui este fără rod, adică nu pricepe. Vorbirea în alte limbi, asta o spune apostolul Pavel, este neînţeleasă! Aceasta este regula! Da, apostolul Pavel când a spus că el vorbeşte  în limbi mai mult decât toţi ceilalţi nu vorbea în limba greacă, ebraică, aramaică etc. Vorbea în limbile date de Duhul Sfânt, în limbi neînţelese. Nu cum a spus de pe un picior de superioritate şi cu o aroganţă mare Alin Loloş, că Apostolul Pavel de aia vorbea în limbi mai mult decât toţi ca să predice Evanghelia. Nu în aceste limbi predica Pavel Evanghelia pentru că el spune că mintea este fără rod când vorbeşte aceste limbi. Nici cel care vorbeşte în aceste limbi nu înţelege şi nici cel care le aude. Sunt şi excepţii ca la Cincizecime, sunt! Ştim şi cunoaştem unele, dar regula este că nimeni nu-l înţelege pe cel care vorbeşte în alte limbi, după cum dă Duhul, nici măcar mintea lui. De ce a ales Dumnezeu să lucreze aşa? El e Dumnezeu, e suveran şi face tot ce vrea. Un răspuns ar fi că nici măcar Diavolul nu cunoaşte aceste limbi în care sunt spuse taine şi care produc zidire celor care le practică. Aşadar, Alin Loloş, care ai spus că limbile trebuie să fie înţelese, ce Biblie citeşti? În Biblia ta nu este acest pasaj? Fie ca să te smereşti căci vorbeşti împotriva Duhului Sfânt.
  2. Alin Loloş în pasajul de mai sus apostolul Pavel menţionează un dar, un dar al Duhului Sfânt, care nu se învaţă, nu se predă la Facultatea de Litere, este darul tălmăcirii limbilor. Duhul Sfânt dă acest dar. De ce crezi tu că Duhul dă darul tălmăcirii limbilor? Dacă limbile ar fi pământeşti şi înţelese de ce ar mai fi nevoie de un dar supranatural de la Duhul Sfânt pentru tălmăcirea lor? Dacă limbile ar fi pentru ca oamenii să audă evanghelia de ce apostolul a spus că sunt neînţelese şi că este nevoie de darul tălmăcirii limbilor? Am aduce translatori sau am învăţa limba cutare dacă s-ar putea. Dar nu sunt limbi pământeşti ci sunt după cum le dă Duhul, sunt limbi neînţelese, şi tocmai pentru că sunt neînţelese de mintea omului Cel care le poate tălmăci este autorul lor, Duhul Sfânt. De aceea este darul supranatural al Duhului numit tălmăcirea limbilor.  
  3. Iubiţi fraţi care aveţi darul vorbirii în alte limbi, sunt persoane care au vorbit doar la botezul cu Duhul Sfânt şi care vorbesc doar când Duhul Sfânt le reumple, vorbesc rar în limbi, pentru voi şi pentru cei are aveţi darul vorbirii în alte limbi, rugaţi-vă în alte limbi cât de mult puteţi. E adevărat că în adunare numai la rugăciunea în comun, când fiecare se concentrează în dreptul lui, să vă rugaţi în limbi, nu la rugăciunea individuală, nu în predică. Dar practicaţi vorbirea în alte limbi căci este de la Duhul Sfânt. Diavolul dă în vorbirea în alte limbi pentru că se sperie de acestă rugăciune. Omul spune taine când se roagă în alte limbi şi se zideşte. Te rogi când practici vorbirea în alte limbi pentru probleme, cauze, pe care nu l-ai putea afla. Nici nu ştim câte lupte se câştigă pentru că ne rugăm în alte limbi. Nici nu realizăm câte lupte se pierd şi câte binecuvântări nu vin peste noi pentru că nu ne rugăm în limbi. Apostolul Pavel a lucrat mai mult decât toţi ceilalţi. Dumnezeu l-a folosit cu putere. De ce? El spune că cine vorbeşte în altă limbă se zideşte pe sine şi tot el el a spus că se roagă în limbi mai mult decât toţi. De ce a fost apostolul Pavel plin de putere, tare în încercări, puternic în vestirea Evangheliei, un apologet desăvârşit, un om al lui Dumnezeu? Şi pentru că el practica mai mult decât restul vorbirea în alte limbi. Rugaţi-vă în alte limbi. Stăruiţi în vorbirea în limbi, cereţi şi darul tălmăcirii limbilor, să ne  păzim de mândrie şi de orice păcat, păcăţel, şi Dumnezeu prin asemenea oameni va mişca lumea.

Limba otrăvită care batjocoreşte vorbrea în alte limbi este de la Satana. Diavolul se luptă împotriva armelor de temut ale lui Dumnezeu prin asemenea oameni care hulesc ceea ce nu vor să cunoască. Să iubim vorbirea în alte limbi şi să ne păzească Dumnezeu să ne ruşinăm şi să nu ne rugăm în alte limbi, azi şi până Hristos o să vină!

Un comentariu:

  1. 1 Corinteni 14:28 "Dacă nu este cine să tălmăcească, să tacă în biserică şi să-şi vorbească numai lui însuşi şi lui Dumnezeu. "


    Oare asa se face?
    Are autoritate scriptura?

    RăspundețiȘtergere