joi, 5 ianuarie 2017

Alin Loloș, iluzionistul în nori și cu capul plin de ceață! (Erezia numită Alin Loloş)





Acest articol, probabil şi altele, a pornit de la acest material video: 

Vreau să înțeleagă Evanghelia. Alin Loloș, dacă nu rămâne tare la cerbice, împietrit, dacă renunță la mândrie, la învățătura stricată, dacă se oprește și nu se mai luptă împotriva planului lui Dumnezeu, dacă renunță la aerul de vedetă și merge cu pocăință totală înaintea Domnului, poate Dumnezeu va avea milă de el, cred că o să aibă milă de el. Azi, Alin Loloş, face lucrarea Diavolului.

Alin Loloș este în nori, nu este pe TEMELIA care este Hristos, nu este în învățătura apostolilor, este purtat de învățături stricate pe unde vor ele, pentru că zice:

„Când se produce botezul cu Duhul Sfânt într-un om? Botezul cu foc știm când se produce. Când se produce botezul cu Duhul Sfânt și cum se produce? Pentru că aici este confuzia Cultului Penticostal și când vorbesc de Cultul Penticostal nu vorbesc despre toți, vorbesc despre unii, despre majoritatea din ei pentru că sunt unii în Cultul Penticostal care jos pălăria, sunt frați de-ai noștri, sunt mântuiți, au Duhul Sfânt, merg în Rai, urăsc păcatul, îl iubesc pe Hristos, iubesc Biblia aceasta, dar cei mai mulți dintre ei, mai ales cei care sunt mai vechi, mai în vârstă, îi învață pe acești tineri precum că botezul cu Duhul Sfânt este diferit față de ceea ce spune Scriptura, deși ei susțin că au dreptate, și automat este urmat de o vorbire în limbi, botezul. Dacă Alin Loloș căuta bani nu predica un astfel de subiect, pentru că dacă predic un astfel de subiect Cultul Penticostal nu mă mai primește, nu pentru că predic o erezie ci pentru că dau în crezul lor, în anumite lucruri și nu vor să se pocăiască.”

„Nașterea din nou este similară, egală, același act cu botezul cu Duhul Sfânt. Priviți textul, Ioan 3. Aici vorbește despre o naștere din Duhul Sfânt. Nașterea din nou înseamnă nașterea din Duhul Sfânt și vreau să demonstrez că nașterea din Duhul Sfânt este de fapt botezul cu Duhul Sfânt. ... Botezul cu Duhul Sfânt nu este un act diferit față de nașterea din nou, pentru că atunci când vine Duhul Sfânt este nașterea din nou, este nașterea din Duhul Sfânt. Când se produce această naștere din nou? Când este botezat omul cu Duhul Sfânt? Domnul Isus spune în Ioan 7:37 …  Stimați frați, Duhul se primește prin credință, când crezi în Hristos, când crezi evanghelia lui Isus Hristos. ... . Acel Duh Sfânt vine atunci când crezi în Hristos. Noi toți am fost botezați de acest Duh.”

„Alt argument că Duhul Sfânt se primește prin credință. Efeseni 1:13, ați crezut în El și ați fost pecetluiți cu Duhul Sfânt care este o arvună. Ați crezut în El și ați fost pecetluiți cu Duhul Sfânt. Cum ești pecetluit, crezi în Hristos și ești.”


Să începem

Erezia numită Alin Loloș este erezia care spune că botezul cu Duhul Sfânt (unii spun în Duhul Sfânt) are loc în momentul în care omul crede în Hristos. Pentru Alin Loloș nașterea din nou și botezul cu Duhul Sfânt sunt unul și același lucru. Din acest motiv spune Alin Loloș că rugăciunea stăruitoare după botezul cu Duhul Sfânt este, îl citez pe Alin Loloş, „Lucru nebiblic. Duhul Sfânt nu vine și nu o să vină niciodată prin stăruință, ci o să vină doar prin credința în Hristos. Deci Duhul Sfânt se primește prin auzirea cuvântului.”


  1. Alin Loloș nu înțelege Biblia! Nu citește pasajele în contextul lor ci le citește după cum îl taie capul. A nu înțelege Biblia înseamnă că nu ești născut din nou. Dacă tu te lupți împotriva Bibliei, împotriva Duhului lui Dumnezeu care a insuflat Biblia, înseamnă că nu, nu ești călăuzit de Duhul Domnului.
a. Ioan 7:37-39 „În ziua de pe urmă, care era ziua cea mare a praznicului, Isus a stat în picioare şi a strigat: „Dacă însetează cineva, să vină la Mine şi să bea. Cine crede în Mine, din inima lui vor curge râuri de apă vie, cum zice Scriptura.”  Spunea cuvintele acestea despre Duhul, pe care aveau să-L primească cei ce vor crede în El. Căci Duhul Sfânt încă nu fusese dat, fiindcă Isus nu fusese încă proslăvit.”

Potrivit acestui pasaj Alin Loloș spune că în momentul în care ai crezut ai primit automat botezul cu Duhul Sfânt. Alin Loloș afirmă răspicat că aceste cuvinte: „Spunea cuvintele acestea despre Duhul, pe care aveau să-L primească cei ce vor crede în El.”,   se împlinesc când omul crede în Hristos, când Îl acceptă ca Domn și Mântuitor pe Isus Hristos. Alin Loloș nu înțelege că sensul cuvintelor „cei ce vor crede în El” nu exclude rugăciunea, stăruința în rugăciune ca să primești botezul cu Duhul Sfânt şi că sunt lucrarea credinţei şi ascultării de Domnul tocmai aceste cuvinte.
 Alin Loloș, a crede în Hristos înseamnă și a accepta ce El a spus: „Deci, dacă voi, care sunteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfânt celor ce I-L cer!’” – Luca 11:13.  A crede în Hristos ca să primești botezul cu Duhul Sfânt înseamnă să accepți rânduiala lui Hristos Domnul. El trasat calea pentru ca cineva să primească Duhul Sfânt, cu referire la botezul Duhului Sfânt, trebuie să ceară, rugăciune! De aceea ucenicii în Fapte 1 au stăruit în rugăciune după Duhul Sfânt: „Toţi aceştia stăruiau cu un cuget în rugăciune şi în cereri, împreună cu femeile şi cu Maria, mama lui Isus, şi cu fraţii Lui.” – Fapte 1:14. Pentru că Duhul Sfânt, botezul Duhului Sfânt se primește prin rugăciune, stăruință, ca și parte a credinței, a setului de învăţături primite prin Harul lui Dumnezeu și a credinței, ca lucrare a Harului ca să nu se laude nimeni, Petru și Ioan s-au rugat pentru samariteni ca să primească Duhul Sfânt „Aceştia au venit la samariteni şi s-au rugat pentru ei, ca să primească Duhul Sfânt.” – Fapte 8:15.  

Alin Loloș pasajele sunt multe, foarte, care spun clar că rânduiala lui Hristos, nu a ta, este că botezul Duhului Sfânt se primește dacă se cere prin rugăciune din toată inima.  

b. Efeseni 1:13 „Şi voi, după ce aţi auzit cuvântul adevărului (Evanghelia mântuirii voastre), aţi crezut în El şi aţi fost pecetluiţi cu Duhul Sfânt, care fusese făgăduit”. 
 Acesta este un pasaj, unul din multele, pe care Alin Loloș îl consideră o bucată de cocă pe care o frământă după pofta firii lui. Potrivit acestui verset Alin Loloș spune că persoana când crede imediat, automat, a primit botezul cu Duhul Sfânt. Așa să fie? Am arătat mai sus că trebuie rugăciune ca omul să primească Duhul Sfânt. Hristos Domnul a spus asta. De ce trebuie rugăciune? Pentru că Duhul Sfânt este dat celor care îl cer și care sunt după placul lui Dumnezeu pentru că lumea nu-l poate primi. Cum au crezut cei din Efes? Când au crezut? Imediat Dumnezeu le-a dat Duhul Sfânt? Contextul ne ajută. Fapte 19:1-6  Pe când era Apolo în Corint, Pavel, după ce a trecut prin ţinuturile de sus ale Asiei, a ajuns la Efes. Aici a întâlnit pe câţiva ucenici  şi le-a zis: „Aţi primit voi Duhul Sfânt când aţi crezut?” Ei i-au răspuns: „Nici n-am auzit măcar că a fost dat un Duh Sfânt.” „Dar cu ce botez aţi fost botezaţi?” le-a zis el. Şi ei au răspuns: „Cu botezul lui Ioan.”  Atunci Pavel a zis: „Ioan a botezat cu botezul pocăinţei şi spunea norodului să creadă în Cel ce venea după el, adică în Isus.” Când au auzit ei aceste vorbe, au fost botezaţi în Numele Domnului Isus. Când şi-a pus Pavel mâinile peste ei, Duhul Sfânt S-a coborât peste ei şi vorbeau  în alte limbi şi proroceau.”  Dacă botezul cu Duhul Sfânt este dat când omul crede, fără ca să-l ceară ulterior, de ce după ce au fost botezaţi cei din Efes,  deci după ce au crezut, Pavel se roagă cu punerea mâinilor şi ei primesc Duhul Sfânt? Alin Loloş avea probleme apostolul Pavel. Dacă omul primeşte botezul cu Duhul Sfânt când crede, imediat,  de ce după ce cei din Efes au crezut, apoi au fost botezaţi în apă, şi abia apoi primesc botezul cu Duhul Sfânt? De ce? Acestor ucenici apostolul le scrie versetul pe care foarte mulţi îl scot din contextual lui, Efeseni 1:13Şi voi, după ce aţi auzit cuvântul adevărului (Evanghelia mântuirii voastre), aţi crezut în El şi aţi fost pecetluiţi cu Duhul Sfânt, care fusese făgăduit”. Când au fost pecetuiţi? După ce au crezut! În ce? În învăţătura lui Hristos! În făgăduinţa Lui care se primeşte prin rugăciune şi nu este confundabilă cu prima lucrare pe care Duhul Sfânt şi Cuvântul o fac în om, naşterea din nou.

Alin Loloş trebuie să înţelegi Biblia după cum vrea Duhul Sfânt nu după mintea ta! Dacă te lupţi împotriva Bibliei implicit te lupţi împotriva Duhului Sfânt!

  1. Alin Loloş se pălmuieşte singur! Alin Loloş spune: „În Fapte 2 când au fost botezați cu Duhul Sfânt au vorbit în alte limbi, (deci în Fapte 2 au fost botezaţi cu Duhul Sfânt). În Fapte 1 spune că o să fiți botezați cu Duhul Sfânt (despre ucenicii Domnului), deci în Ioan 20 nu au fost botezați (cu Duhul Sfânt când a suflat Domnul peste ucenici).”

Alin Loloş spune că omul primeşte botezul cu Duhul Sfânt când crede în Hristos, automat, implicit şi fără nici un semn. El a spus despre ucenici, lucru foarte corect, că în Fapte 2 au primit botezul cu Duhul Sfânt nu în Ioan 20. Dar prin această afirmaţie Alin Loloş se pălmuieşte grav şi tare. El susţine RĂSPICAT că implicit când omul crede este botezat cu Duhul Sfânt, că naşterea din nou este identică cu botezul cu Duhul Sfânt. După ce susţine această teză, Alin Loloş, despre ucenicii Domnului spune că au primit botezul cu Duhul Sfânt în Fapte 2. Cum Aline? În Fapte 2? Înseamnă că dacă au primit botezul cu Duhul Sfânt în Fapte 2, dacă eşti consecvent ereziilor tale, că botezul cu Duhul Sfânt este identic cu naşterea din nou, înseamnă că ucenicii nu au fost născuţi din nou până în Fapte 2. Potrivit învăţăturii tale, care spune că naşterea din nou şi botezul cu Duhul Sfânt sunt similare, identice, înseamnă că până în Fapte 2 când ucenicii au fost născuţi din nou, aşa cum spui tu, că ei atunci au primit botezul cu Duhul Sfânt, înseamnă că ucenicii fără naştere din nou au luat Cina Domnului, au făcut acte de cult, au botezat, au făcut ungere cu untdelemn şi au scos demoni. Înseamnă că Petru nu s-a lepădat de Domnul, că doar un om mort în păcate, fără naşterea din nou, nu putea să se lepede de Domnul, ci doar a jucat teatru, a fost pe post de iluzionist, căci după spusele tale naşterea din nou şi botezul cu Duhul Sfânt sunt una şi aceeaşi lucrare. Atunci înseamnă că ucenicii, apostolii, nenăscuţi din nou până în Fapte 2, adică morţi în păcatele lor, l-au urmat pe Domnul ca maşinile cu telecomandă. Dacă ucenicii numai în Fapte 2 au fost născuţi din nou înseamnă că şi azi Cina Domnului pot ca să o dea şi să o ia toţi nelegiuiţii, înseamnă că toţi pot să facă ungere cu untdelemn, înseamnă că toţi ticăloşii pot să se roage pentru bolnavi, îndrăciţi, înseamnă că Hristos în Ioan 17 a minţit, că El este cu păcat, căci a spus că ei, ucenici nu sunt din lume.  Nu, Aline! Ucenicii au fost născuţi din nou până în Fapte 2. Ei erau ai Domnului până în Fapte 2. Chiar dacă aveau nevoie la modul imperativ şi de botezul cu Duhul Sfânt, ucenicii din pricina Cuvântului din inima lor, din pricina naşterii din nou, ei, înainte de Fapte 2, nu mai erau din lume! Erau ai Tatălui! Lumea nu poate primi Duhul! Noi îl primim dacă Îl cerem în baza credinţei în Hristos şi în promisiunile Lui! Petru cel născut din nou până în Fapte 2, în urma rugăciunilor stăruitoare, prin credinţa în promisiunea, făgăduinţa Domnului, a primit botezul cu Duhul Sfânt.
Aline, te pălmuieşti atât de tare cu ereziile tale că stârneşti milă. Fie ca măcar aceste palme să te trezească din mândria şi spiritul de vedetă. Nu eşti pe scenă. Biserica nu este scena unde să-ţi faci tu numărul şi nimeni. Este locul în care Duhul Sfânt lucrează, dacă este lăsat!

  1. Alin Loloş face mişto de Biblie, crede că Biblia este obiectul cu care să-şi facă numărul!
Alin Loloş cu referire la Fapte 1, dialogul dintre Domnul Isus şi ucenici spune: „Auzi,  da știi cum se va manifesta această putere? Știți? Nu, habar nu avem! Petre ești sigur că nu știi? Nu habar nu avem!  Pentru că nu ne-a spus decât, veţi primi o putere. Ești sigur că nu veți vorbi într-o limbă îngerească? Ce tot vorbești? Vom primi o putere să fim martori. Cum adică martori? Voi înțelegeți ce vreau să scot în evidentă”.

Mintea lui iluzionistă, mintea lui Alin Loloş, naşte o iluzie. Un dialog despre botezul cu Duhul Sfânt care urma să aibă loc în Fapte 2. Ştii, tu Petre, cum se va manifesta botezul cu Duhul Sfânt? Eşti sigur că nu vei vorbi în  limbi îngereşti?  etc. etc.

Alin Loloş prin acest joc urmăreşte să distrugă ceea ce a făcut şi face Dumnezeu. Dumnezeu este suveran. El face tot ce vrea. Dacă dorea ca omul când era botezat cu Duhul Sfânt să vorbească numai în engleză, omul numai în engleză vorbea. Dacă Dumnezeu dorea ca omul să vorbească limba furnciilor, omul pe aceea o vorbea la botezul cu Duhul Sfânt. Nu a vrut Dumnezeu aşa. Omul vorbeşte după cum îi dă Duhul, dar  limbi omeneşti sau îngereşti, limbi pe care le înţelege sau nu le înţelege, nu lătrături, nu graiul lupilor, nu răcnete, nu! Limbi omeneteşti sau îngereşti!

“Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti, şi n-aş avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zângănitor.” – 1 Corinteni 13:1.  – După ce apostolul Pave vorbeşte despre darurile Duhului Sfânt, între care şi vorbirea în alte limbi, da şi vorbirea îngerească în limbi este tot un dar de la Duhul Sfânt vorbeşte apoi despre adevărata dragoste, dragostea creştină fără de care darurile Duhului Sfânt, implicit vorbirea în limbi omeneşti sau îngereşti, nu înseamnă nimic. Că mulţi azi prorocesc, vorbesc în alte limbi, predică, dar pentru faimă, foloase materiale, din spirit de vedetă etc. şi nu din dragoste. Acesta este pericolul, să cânţi pe 1000 de euro, să predici pe 1000 de euro, să vorbeşti în limbi ca să faci spectacol şi să nu mai fie dragostea lui Dumnezeu ci dragostea lui Mamona şi a firii pământeşti.

Deci, Aline, sunt limbi omeneşti şi îngereşti! Şi limbi pe care omul le poate pricepe el, cu mintea lui, sau nu, mintea să fie fără rod DAR TREBUIE SĂ FIE LA BOTEZUL CU DUHUL SFÂNT VORBIRE ÎN LIMBI! De ce? CĂ AŞA VREA DUMNEZEU! EL E SUVERAN! Nu tu! 
E adevărat că Petru în Fapte 1 nu avea să ştie cum se va manifesta Duhul Sfânt dar apoi a învăţat şi Duhul Sfânt l-a luminat ca să scrie o regulă: “După ce s-a făcut multă vorbă, s-a sculat Petru şi le-a zis: „Fraţilor, ştiţi că Dumnezeu, de o bună bucată de vreme, a făcut o alegere între voi, ca, prin gura mea, neamurile să audă cuvântul Evangheliei şi să creadă. Şi Dumnezeu, care cunoaşte inimile, a mărturisit pentru ei şi le-a dat Duhul Sfânt ca şi nouă.  N-a făcut nicio deosebire între noi şi ei, întrucât le-a curăţit inimile prin credinţă.” – Fapte 15:7-9.
Când o persoană primeşte botezul cu Duhul Sfânt, după ce a fost născută din nou, după rugăciune intensă, inima să înseteze, Dumnezeu, Duhul Sfânt este Dumnezeu, mărturiseşte pentru acea persoană. Atunci acea persoană primeşte arvuna. Cum mărturiseşte Dumnezeu? Cum a mărturisit pentru apostoli la început! Au vorbit în alte limbi! Că uneori aceste limbi au şi alt scop se poate! Dumnezeu e suveran să facă tot ce doreşte cum doreşte! Dar cine eşti tu să te lupţi împotriva planului lui Dumnezeu? Nu te vezi cine eşti? Smereşte-te azi înaintea lui Dumnezeu şi El, dacă va voi, te va ierta căci păcate cumplite ai făcut blamând şi luptându-te împotriva lucrării Duhului Sfânt!


       E vremea pocăinţei, încă este!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu