vineri, 9 decembrie 2016

Dictatura comunistă din Franța! Se poate ca Cioloș să ne ducă spre ea!

Statul francez a adoptat ieri (8.12.2016) proiectul de lege prin care transformă o bună parte din activitatea organizațiilor pro-viață într-o infracțiune.

Cu 173 voturi pentru la 126 contra, Senatul a aprobat ca orice website care publică materiale cu puncte de vedere contrare legislației pro-avort a țării să poată fi incriminat. Legislația, deja adoptată de camera inferioară a Parlamentului pe 1 decembrie, va sancționa „exercitarea, prin orice metode, presiuni morale și psihologice, de amenințări sau orice act de intimidare contra persoanelor care doresc să se informeze asupra întreruperii voluntare a sarcinii.”
Citește și: Franța: „Poliția gândirii” persecută fățiș organizațiile pro-viață. Închisoare, amendă, închiderea website-urilor – prevederile unei posibile noi legi
Senatorul Francoise Laborde, membru al Partidului Radical al Stângii a apreciat în timpul dezbaterilor din plen că website-urile pro-viață constituie „orori și minciuni” și că trebuie împiedicate să mai existe. Legea poate sancționa astfel proprietarii și administratorii de website-uri pro-viață cu până la doi ani de închisoare și 30.000 euro amendă.
Față de versiunea inițială, detaliată în articolul nostru de marți, Senatul a adoptat un amendament care îndepărtează cuvintele „cu un scop disuasiv” din textul legii, pedepsind doar „dezinformarea”*. Însă juristul francez Grégor Puppinck, directorul Centrului European pentru Lege și Justiție spune ca modificarea aduce „formulare mai bună, dar nu și substanță mai bună” întrucât legea va face prea puțin pentru protejarea drepturilor la liberă exprimare care ar putea fi oricând interpretată ca „presiune morală și psihologică”.

Legea ar putea incrimina și Biserica

Mai mult, sub noua lege chiar și învățătura Bisericii despre avort ar putea constitui infracțiune, spune dl. Puppinck. Catehismul Bisericii Catolice numește avortul un „rău moral”, dar această învățătură nu s-a schimbat i nu se poate schimba, adaugă Puppinck. Așadar, preoții catolici vor trebui fie să tacă pe acest subiect fie să sufere sancțiuni penale.
Senatul și Adunarea Națională vor intra acum într-un proces de reconciliere între cele două versiuni ale legii – o decizie așteptată în următoarele săptămâni – înainte de a înainta legea spre promulgare președintelui socialist Hollande, al cărui partid a inițiat de altfel proiectul.
Organizațiile pro-viață intenționează să ducă noua lege la instanțele naționale și europene, dacă va fi necesar, conform lui Gregor Puppinck. O coaliție de 60 de parlamentari care au votat contra legii pot cere Consiliului Constituțional (echivalentul francez al Curții Constituționale din România) să decidă înainte ca Hollande să o promulge.
Dl. Puppinck arată că instanțele ar trebui să urmeze exemplul Curții Supreme a SUA care, prin vot unanim, a anulat o lege similară care împiedica adunările publice în fața clinicilor de avort, în 2014.
Dr. Joseph Meaney, director al celei mai mari organizațiile pro-viață din lume, Human Life International, afirmă că Parlamentul francez încearcă să limiteze informațiile pe care femeile care caută să ia o decizie despre copilul lor le primesc. Sancționarea penală a vederilor pro-viață, spune dr. Meaney, sunt printre cele mai extreme acțiuni intreprinse de lobby-ul pro-avort:
Articolul în puteți citi integrantal aici: 

Acestea sunt valorile OCCIDENTALE ale Europei!  Dictatura păcatului este deja o deviză veche în Uniunea Europeană.  Un fost comisar al UE,  Cioloș,  probabil,  cel mai probabil, vrea trecerea societății românești pe o cale fină spre "europenizare", spre dictatura păcatului.  Are rădăcini puternice în Franța!  
România înainte!  Asa zic ei, eu întreb,  spre ce? Spre democrație, spre democrația păcatului,  spre dictatura fărădelegii?  
Dumnezeu să păzească România! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu