joi, 10 noiembrie 2016

SUA: Trei state care au votat masiv cu Hillary Clinton, au ales să legalizeze consumul de cannabis prin referendum

Herb
Alegătorii din California, Nevada și Massachussetts au votat, în cadrul unui referendum organizat simultan cu scrutinul prezidențial, să legalizeze utilizarea marijuanei în scop recreativ, informează BBC.

Votările au permis astfel, legalizarea și consumul de cannabis pentru cei în vârstă de peste 21 de ani.

În toate cele trei state, Hillary Clinton s-a impus în fața lui Donald Trump, în special în California și Massachussetts înregistrându-se victorii clare ale candidatei democrate.

Același referendum a avut loc și în Arizona, dar statul adjudecat de Trump a respins legalizarea drogurilor ușoare. În schimb, în Florida și Dakota de Nord, oamenii au permis legalizarea marijuanei în scop curativ. Astfel, drogul va deveni o opțiune în tratamentul persoanelor care suferă de cancer, SIDA și Hepatită C.

Cultura de cannabis este una din industriile cu cea mai mare creștere din America, unii analiști sugerând că vânzările acestei plante ar putea ajunge la 22 de miliarde de dolari în 2020.

Cei care s-au opus legalizării marijuanei spun că această măsură va duce la promovarea acestui drog în emisiuni la care se uită tineri și copii, ceea va duce la „neglijarea flagrantă a grijii pentru sănătatea și siguranța copiilor”, precizează BBC.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu