vineri, 28 octombrie 2016

Falșii nevoiași și sperietorile de ciori

     

   
Profitul Agricol

   Pe facebook trebuie să fim extrem de atenți. Și având o atenție sporită mai putem să fim trași pe sfoară dar nu așa de ușor. Cazul celebrului Titel Maghiar, povestea lui, a uimit o bună parte din cei care au auzit-o și încă uimește. 
   Sunt mai multe cazurile în spatele cărora stau meșterii întunericului care crează povești, basme, pe care le redau ca și cum ar fi realitatea fie ca să câștige bani, fie ca să denigreze. 
  Profiluri false, istorii nefondate, minciuni sfruntate care prind foarte ușor într-o cultură invățată să nu cerceteze, să deschidă gura larg și să înghită tot ce i se dă fără ca să se uite pe „etichetă”. Unii falși nevoiași, în realitate tâlhari - vezi cazul Titel Maghiar, alții sperietori de ciori, oameni care se folosesc de identități false ca să câștige un ban necinsit sau ca să deformeze imaginea unor oameni ai lui Dumnezeu. 
   În aceste situații trebuie să fim atenți și să verificăm identitatea celor care dau informațiile și calitatea informațiilor. Cea mai mare parte a acestor contruri, ale falșilor nevoiași și ale sperietorilor de ciori, care sunt și veritabile mașini de propagandă, nu au imagini reale, poze reale. Dar, mai nou, am observat și conturi false care folosesc imagini reale dar care nu le aparțin. Diavolul se poate preface în înger de lumină. Oamenii lui nu pot să se dea drept sfinți și plini de dragoste? 
        Nu vă lăsați influențați de oricine care scrie orice. Din modul în care scrie vă puteți da seama de scopul mesajului, implicit și de calitatea profilului. Să știți că cei din umbră pot folosi mai multe conturi nu doar unul. Pot să creeze false divergențe între conturi dar în final scopul lor se vede dacă stați și analizați lucid tot dialogul în care se angrenează, tonul, limbajul, linia argumenativă. Cele mai multe vor să promoveze pe x și să denigreze autoritatea, fără să dețină argumente. Fiți atenți la detalii, la modul manipulator sau agresiv în care atacă și o să vă dați seama din informațiile scrise că anumite conturi sunt doar măști de falși nevoiași sau de sperietori de ciori! 
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu