luni, 11 iulie 2016

Polonia la ÎNĂLȚIME: 500.000 de cetățeni semnează pentru prohibiția totală a avortului


Reclamă stradală anti-avort în Polonia cu referire explicită la decretul nazist de liberalizare a avortului
O petiție publică în sprijinul proiectului de lege de ocrotire a vieții nenăscute a atins 500.000 de semnatari, ceea ce o califică oficial pentru a fi discutată de Parlament
Societatea civilă poloneză continuă să furnizeze modele. Anul 1990 și eliberarea de comunism au găsit aici o societate civilă organizată, cu rădăcini istorice în solidaritatea arătată de-a lungul timpului, în vremurile cele mai grele, de polonezi. Ca atare, impostorii din grupurile de presiune și lobby ale teroristului George Soros au găsit în mare partedeja ocupat locul pe care l-au putut revendica în alte țări, precum România, cu succes. Legislația pro-familie, protejarea constituțională a căsătoriei, protejarea copilului nenăscut în fața plăgii avortului, respingerea „educației sexuale” dar și manifestările de independență politică sunt, cu toate, semne ale solidității ethos-ului polonez. Fără susținerea publică, aceste legi n-ar putea să reziste.
Că în Polonia societatea civilă este una autentică o dovedește și campania de amendare a legii avortului, destinată să îl scoată complet în afara legii. Din 1993, în Polonia avortul la cerere este prohibit. Totuși, legea permite avortul ca excepție în caz că sarcina pune în pericol viața și sănătatea mamei, dacă sarcina este rezultatul unui viol sau incest precum și dacă fătul are o malformație gravă. Dacă aplicarea procedurilor privind excepțiile este mult mai serioasă ca în alte țări precum România (numărul mediu de avorturi legal efectuate în Polonia anual nu depășește 500, la o populație de peste 40 de milioane!), ele sunt, totuși, suficient de ambigue sau de nedrepte. A lăsa posibilitatea avortării „legale” a unor copii doar pentru că au handicap este inacceptabil din punct de vedere moral și inconsistent cu ordinea naturală.
Cum nu există nimic bun care să nu poată fi îmbunătățit, mai multe organizații civice au propus scoaterea în afara legii a oricărei forme de avort. Proiectul beneficiază de susținerea partidului conservator aflat la putere, Lege și Justiție și a d-nei prim-ministru Beata Szydlo personal.
Ieri am aflat că petiția publică în sprijinul proiectului de lege a atins 500.000 de semnatari, ceea ce o califică oficial pentru a fi discutată de Parlament.
Celor care au tendința de a face comparații cu situația avortului în România le atragem atenția că aversiunea polonezilor față de avort are rădăcini istorice: avortul a fost legalizat de 2 ori în istoria acestei țări, în momente nefaste: de ocupantul hitlerist și de ocupantul stalinist. Ambele, cu intenția declarată de a decima națiunea poloneză. De aceea, abolirea legii avortului în 1993 a fost aici un demers firesc.

Sursa: http://www.culturavietii.ro/2016/07/11/polonia-500-000-cetateni-semneaza-interzicerea-totala-avortului/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu