vineri, 15 iulie 2016

Nuntă pe ... parale

   
https://ro.wikipedia.org/wiki/Uliu_porumbar
Porumbelul și porumbița se gândeau cum să aibă cea mai colorată nuntă. S-au gândit la invitați, au organizat minuțios meniul, muzica să fie curată și au ajuns la mesaj. 
   Se tot zvonea că bufniță e mare predicator. Au auzit în stânga și în dreapta că celor care l-au chemat le-au fugit șoarecii de pe lângă casă. Doreau și ei să vină să-i încânte cu al său cântec  cam lugubru ... de cimitir. Bufnița când a auzit de Bistrița i s-au rotit ochi-n cap a fericire și a cerut o mie de-ăia europeni, că leii noștri sunt lihniți, pe moarte. 
   Porumbeii, păsări înțelepte, i-au mulțumit respectuos și l-au lăsat să prindă ... șobolani căci unul care duce mesajul cel curat dar încă-i tot stricat nu-i demn decât de ... chițorani, el n-are ce căuta la nuntă pentru a le-o strica!
   S-au tot gândit și ce au auzit? Au auzit că uliul care odat' era dușmanul lor s-ar fi căit de relele făcute în trecut și zice că Stăpânul l-a făcut nou din infect și murdar, cum era. Au auzit că ghiare nu mai are, că le-a ciuntit pe bune, iar ciocul ascuțit, cândva, acum e doar o amintire dovadă stau minciunile, pardon, minunile, pe care le rostește de la-nălțimea sa. N-au stat pe gânduri și l-au contactat urgent că era sezonul și el era în vogă. Au constatat că-i adevărat cu o mică diferență. Nu s-a schimbat și a schimbat! Lipsește doar un  s. Ciocul și l-a tocit, ca să fie auzit mieros și prefăcut, ca porumbeii să nu se sperie când zice o mie d'euroi. Au constatat urgent că uliul porumbar el doar s-a reinventat, unii ar spune scăldat, ca doar acum să nu mai fugă el după ei, ci ei, naivii porumbei, să vină rând pe rând la el iar el să-i jumulească la rând ... în urma rugăminților. Că a stat și s-a gândit, că mai mult are de câștigat, după ce zvonul a dat că s-a schimbat când în fapt el a rămas la fel doar modul de 'nhățare și l-a născut din nou. 
   Nunta a avut loc. Predicator au avut. Pe cel mulțumitor care a preferat deloc căci plata o dă El ... în cer!

Morala? Nu-ți începe viața hrănind bufnițe și ulii ci caută pe Domnul în cei smeriți și sfinți și binecuvântarea Lui va fi peste casa ta!
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu