joi, 23 iunie 2016

Titus Corlatean, intr-o predica despre minoritatile sexuale: Astazi, in Europa, e foarte dificil sa ridici glasul, sa mergi impotriva unui val care s-a creat. Dar trebuie sa o facem pentru ca fundamentul nostru este crestin

 
Titus Corlatean, intr-o predica despre minoritatile sexuale: Astazi, in Europa, e foarte dificil sa ridici glasul, sa mergi impotriva unui val care s-a creat. Dar trebuie sa o facem pentru ca fundamentul nostru este crestin


La sfarsitul lui aprilie 2013, invitat sa participe la conferinta Aliantei Familiilor din Romania, ministrul de externe Titus Corlatean a tinut un discurs, apropiat ca stil de o predica, in care s-a referit la standardele europene privind minoritatile sexuale, “o discutie total gresita, care apare si in Romania, nu atat de intens ca in alte parti”. 

Titus Corlatean citeaza, in extenso, paragraful biblic din Scrisoarea lui Pavel catre Romani, folosit frecvent in dezbaterile pe aceasta tema ca argument anti-gay, mentionand ca “este o fotografie atat de fidela a societatii de astazi, si a societatii romanesti”. 

Discursul lui Titus Corlatean a aparut si pe cateva site-uri printre care dambovitaevanghelica.wordpress.com, moldovacrestina.md sau stiricrestine.ro.
  • Cititi mai jos fragmente din discursul tinut de Titus Corlatean, la conferinta Aliantei Familiilor:    
De cand am descoperit cuvantul Domnului si cuvantul Bibliei, intotdeauna am avut un sentiment aparte pentru Pavel, pentru ceea ce a facut Pavel si care a fost misiunea care i-a fost incredintata de Domnul Isus (...) Cu toti suntem oameni supusi greselilor, suntem la fel. Cu toate acestea, mergand mai departe si vorbind de starea de pacat a omenirii, spune Pavel vorbind despre iudei,

<<Macar ca au cunoscut pe Dumnezeu, nu l-au proslavit ca Dumnezeu, nici nu l-au multumit, ci s-au dedat la ganduri desarte si inima lor fara pricepere s-a intunecat. S-au falit ca sunt intelepti si au innebunit si au schimbat slava Domnului nemuritor intr-o icoana care seamana cu omul muritor, pasari, dobitoace cu patru picioare si taratoare. De aceea Dumnezeu i-a lasat prada necuratiei, sa urmeze poftele inimii lor, asa ca isi necinstesc singuri trupurile. Din pricina aceasta Dumnezeu i-a lasat in voia unor patimi scarboase caci femeile lor au schimbat intrebuintarea fireasca a lor intr-una care este impotriva firii si tot astfel si barbatii au parasit intrebuintarea fireasca a femeii, s-au aprins in poftele lor unii pentru altii, au savarsit parte barbateasca cu parte barbateasca lucruri scarboase si au primit in ei insisi plata cuvenita pentru ratacirea lor. Dumnezeu i-a lasat in voia mintii lor blestemate ca sa faca lucruri neingaduite.>> 

Astfel, si cu asta inchei, <<au ajuns plini de orice fel de nelegiuire, de curvie, de viclenie, de lacomie, de rautate, plini de pizma, de ucidere, de cearta, de inselaciune, de porniri rautacioase, sunt soptitori>>. Va suna cunoscut?

Da. (raspunde o voce din audienta)

E o fotografie atat de fidela a societatii de astazi, si a societatii romanesti, care ne da raspunsul la intrebarile pe care le-am adresat mai devreme. De ce o astfel de tara, si un astfel de popor, careia Dumnezeu pe de o parte i-a dat atat de mult, nu e capabil sa se desprinda si sa treaca altfel prin toate incercarile astea prin care trecem noi? Si problema majora, aici este de fapt.” 

Foarte multi oameni din societatea asta nu stiu cuvantul lui Dumnezeu. Nu le-a spus nimeni acest lucru. Nu l-au ascultat cu adevarat. Si conteaza foarte mult ce facem noi insine si ce facem noi in mod colectiv. Aceasta discutie total gresita, care apare si in Romania, nu atat de intens ca in alte parti... Solutiile sunt extrem de simple si ele decurg din modul in care societatea stie sa aleaga calea cea buna. 

E o problema serioasa pentru ca, in toate aceste decenii de progres material, de societati confortabile, mai ales in zona vestica, care au avansat intr-un confort material pe care noi, in partea cealalta a a zidului Berlinului nu l-am avut, au avansat, din pacate, si in alte directii. Au adoptat niste norme, standarde la nivel european pe care si nou-venitii in Uniunea Europeana au trebuit sa le accepte daca au dorit sa intre, politic vorbind, in aceasta Uniune Europeana. 

Ele se refera, foarte pe scurt, la o politica de nediscriminare fata de diferitele grupuri minoritare si, in aceste grupuri minoritare, inclusiv relatiile intre persoanele de acelasi sex. Astazi, in Europa, e foarte dificil sa ridici glasul, si veti vedea si aici in Romania, de la interventiile ambasadorilor unor state cu greutate, de la ceea ce spun presedinti ai marilor state care au trecut recent prin campanii electorale si au castigat un al doilea mandat si au spus ceea ce au spus, avand sprijin chiar din partea unor biserici crestine. 

E destul de greu sa mergi impotriva unui “val” care s-a creat. Dar trebuie sa o facem pentru ca fundamentul nostru, existenta noastra, prin vointa Domnului, si prin vointa Domnului nostru Isus Cristos, este un fundament crestin. Si vointa divina ne-a creat intr-un anumit fel si asta este, cu cat lupta este mai grea, cu atat merita sa o duci mai bine”. 

Discursul a fost tinut la sediul asociatiei “Alege Viata”, o organizatie evanghelica din Bucuresti, in cadrul conferintei Aliantei Familiilor din Romania. Alianta Familiilor din Romania este, conform propriei prezentari, “o organizatie care colaboreaza cu organizatiile politice pentru a contribui la adoptarea unor legi in favoarea familiei, legi care sa tina seama de valorile nationale si de specificul social, cultural si religios al poporului roman”. 



Sursa: 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu