marți, 3 mai 2016

Ce zice Dumnezeu despre tine, putregai?

   
  Când ai stat uitima dată ca să te gândești la faptul că Dumnezeu monitorizează nu doar faptele ci și toate gândurile tale? De oameni putem să ne ascundem dar de Dumnezeu nu!    Ai stat cândva, mai demult sau recent, să te gândești ce părere are Dumnezeu despre gândurile și faptele tale? Te privește cu plăcere sau își întoarce fața de la tine? Este bucuros de tine căci știe că ești în adevăr, trăiești în sfințenie, cauți neprihănirea, te temi de Numele Lui sau este mânios pe tine căci ești în minciună, trăiești călăuzit de Mamona, lovești în sfințire, gândurile îți sunt pline de venin, coci planuri murdare? Ce vede Dumnezeu la mine, dar la tine?
   Era un mare copac într-un parc pe care toți îl admirau. Era gros, viguros, puternic. Dar într-o zi o furtună a lovit puternic în el. L-a trântit la pământ căci în interior era putrezit. Oamenii ne văd din exterior și putem să părem groși, integrii, verticali, să vorbim în limbi, să mimăm că facem o lucrare curată, să vorbim despre adevăr și dragoste dar în realitate, dincolo de coajă, dincolo de cuvinte, propoziții și fraze, în interior ce suntem? Dincolo de mimă, dincolo de costum, dincolo de predică, dincolo de prorocie, dincolo de poza de pe facebook, dincolo de numele real sau fals, ce ești în realitate, ce ești în ochii lui Dumnezeu? Nu conteză prea mult în ochii oamenilor ce ești. Ce contează este ce zice Domnul despre viața ta, cum te vede El!
   Dumnezeu vede tot! Știe azi ce ai gândit, a văzut pe ce site-uri ai intrat, știe cu cine și ce ai vorbit, știe ce ai gândit la semafor, a fost cu tine în stația de tramvai, a fost în birou acolo când credeai că nu mai este nimeni, cunoaște ce pagini ai citit, cunoaște fiecare faptă pe care ai făcut-o.  Cum te privește El?
    Dumnezeu este! Fie ca atunci când privește la mine să își găsească plăcere în tot ceea ce fac să nu fiu un putregai, un pom artificial, un amalaj! Să fim lumină! Să fim sare! Să fim cetatea așezată pe munte!

„Ţi s-a arătat, omule, ce este bine! Şi ce alta cere Domnul de la tine decât să faci dreptate, să iubeşti mila şi să umbli smerit cu Dumnezeul tău?” 9 Glasul Domnului strigă cetăţii şi omul înţelept se teme de Numele Tău. Ascultaţi pedeapsa şi pe Cel ce o trimite! 10 „Mai sunt în casa celui rău comori nelegiuite şi blestemata efă mică? 11 Pot socoti Eu curat pe cel ce are o cumpănă nedreaptă şi greutăţi strâmbe în sac? 12 Pentru că bogaţii lui sunt plini de silnicie, locuitorii lui spun minciuni şi limba lor este numai înşelătorie în gura lor, 13 de aceea, şi Eu te voi lovi cu suferinţa, te voi pustii pentru păcatele tale.14 Vei mânca, şi tot nu te vei sătura, ci foamea va rămâne în tine; ce vei lua dinaintea vrăjmaşului nu vei scăpa, căci ce vei scăpa, voi da pradă sabiei. 15 Vei semăna, dar nu vei secera; vei stoarce măsline, dar nu te vei unge cu untdelemnul lor; vei face must, dar nu vei bea vin! 16 Căci ei păzesc toate orânduirile lui Omri şi lucrează tocmai cum a lucrat casa lui Ahab şi umblă după sfaturile lor, de aceea te voi face de pomină, îţi voi face locuitorii de batjocură şi vei purta ocara poporului Meu.”  Mica 6:8-16

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu