joi, 28 aprilie 2016

Totul a pornit de la ... BANI! (Joia banilor negrii!)

  
traieste-altfel.blogspot.com
 Ferice de cel care nu este robit de Mamona. Ferice de cel care știe să trăiască și în sărăcie și în belșug. Ferice de cel căruia nu-i sclipesc ochii după arginți. 
    Iuda nu a fost un om fericit. Ai spune că ar fi trebuit ca să fie cel mai fericit om căci a văzut semne cum noi nici nu ne imaginăm: leproși curățați, morți înviați, marea liniștindu-se, orbi care și-au căpătat vederea, demoni scoși din oameni. Minunile ca minunile dar părtășia cu Domnul Hristos, părtășia cu Cel veșnic, părtășia cu Creatorul ar fi trebuit să-l umple de fericire, de pace, de liniște, mult mai mult decât minunile ... dar Iuda era tot nefericit, tot neîmplinit. El nu a învățat să trăiască ca  Domnul Isus care deși putea să creeze cel mai mare zgârie nori la clipeala ochiului a ales să trăiască modest. 
    Iuda nu a găsit fericirea în smerenie și cumpătare. Iuda a fost mușcat de Mamona, de lăcomia de bani. Pentru bani l-a vândut pe Domnul Hristos ca pe un câine, ca pe un porumbel, pe care-l vinzi la târg. Banii fac din oameni monștrii. Banii deformează tot ce este uman în noi... părinți uciși de copii, pentru bani... arginții. Spitale pline de mizerie ... lăcomia... 30. Copiii răpiți și tăiați fără milă pentru organe ... banii. Hristos vândut ca un pui, ca o haină, ca un sac de cartofi pentru bani. 

    Doamne ajută-ne să înțelegem că banii sunt rădăcina tuturor relelor.... Fericirea noastră Tu să fii!
     Chiar dacă pârâul va seca, chiar dacă corbii vor muri de foame în zbor spre noi și chiar dacă limba va uita și gustul turtei din făină și untdelemn ajută-ne să Îți fim mulțumitori căci bogăția noastră nu stă în mâncare și arginți ci în NUMELE PE CARE NI L-AI DAT, în statutul câștigat fără bani și fără plată, suntem fiii Tăi! Suntem din ADEVĂR! Suntem în ADEVĂR!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu