marți, 2 februarie 2016

Necredință cu fundiță și familia Bodnariu

www.glogster.com
„De aceea  spun că, orice lucru veţi cere, când vă rugaţi, să credeţi că l-aţi şi primit, şi-l veţi avea.” - Marcu 11:24

„Vă mai spun iarăşi că, dacă doi dintre voi se învoiesc pe pământ să ceară un lucru oarecare, le va fi dat de Tatăl Meu, care este în ceruri.” - Matei 18:19

„Tot ce veţi cere cu credinţă, prin rugăciune, veţi primi.” - Matei 21:22


„Adevărat, adevărat vă spun că cine crede în Mine va face şi el lucrările pe care le fac Eu; ba încă va face altele şi mai mari decât acestea, pentru că Eu mă duc la Tatăl”- Ioan 14:22


  • Apoi le-a zis: „Duceţi-vă în toată lumea şi  propovăduiţi Evanghelia la orice făptură. Cine  va crede şi se va boteza va fi mântuit, dar cine nu va crede va fi osândit. Iată semnele care vor însoţi pe cei ce vor crede: în  Numele Meu vor scoate draci, vor vorbi în  limbi noi, vor lua în mână şerpi , dacă vor bea ceva de moarte, nu-i va vătăma, îşi  vor pune mâinile peste bolnavi, şi bolnavii se vor însănătoşi.”  Domnul Isus, după ce a vorbit cu ei, S-a înălţat la cer şi a şezut la dreapta lui Dumnezeu. Iar ei au plecat şi au propovăduit pretutindeni. Domnul lucra împreună cu ei şi întărea Cuvântul prin semnele care-l însoţeau. Amin.” - Marcu 16:15-20

   Pasajele de mai sus ne cheamă să avem o credință fermă, o încredere de neclintit în Dumnezeu și în lucrurile sfinte pe care le cerem și Dumnezeu este Cel care ia aminte și răspunde unei asemenea credințe, în meritele Domnului Isus Hristos. 
   Vreau să subliniez că lucrurile pe care le cerem de la Dumnezeu trebuie să fie pentru gloria Lui, sfinte, pentru zidirea  nostră, pentru propășirea lucrării Lui și dacă sunt cerute de oameni sfinți, cu credință în Numele Domnului Isus și cu stăruință Dumnezeu este Cel care răspunde. 
   Spre exemplu, ne rugăm pentru familia Bodnariu, sunt convins că voia lui Dumnezeu este, ESTE, ca familia să fie împreună, copiii să fie dați părinților. Atunci când mă rog nu mă îndoiesc în inima și mintea mea deloc, știu că Dumnezeu intervine. El poate ca să o facă în secunda doi, sau cum dorește El, dar eu aștept ferm ca să intervină. Eu îmi fac partea, fac tot ce ține de mine, în mod special rugăciune cu credință de neclintit, stăruitoare, și Dumnezeu este Cel care sigur o să intervină. Deja a și intervenit. Zecile de mii de români care au ieșit în stradă în toată lumea sunt rezultatul postului și al rugăciunii, delegația parlamentară, parlamentari români de la Uniunea Europeană ... sunt răspunsuri la rugăciune clare!
   Dar vine și necredința. Știți cum vine: după ce ne rugăm cu credință, la finalul rugăciunii, am fost învățați să spunem cu resemnare ... facă-se voia Ta, Doamne ... cu un duh de îndoială, nefiind siguri dacă Dumnezeu va răspunde, anulăm credința, și punem o pecete a necredinței ... facă-se voia Ta, Doamne.... dar noi nu mai trebuia să spunem asta ci doar să așteptăm să răspundă Dumnezeu căci am cerut un lucru după voia Lui! Este anormal să ne mai rugăm astfel căci dăm dovadă de îndoială.

   Necredința de la final anulează toată rugăciunea noastră. Este adevărat că Domnul Isus s-a rugat și a spus în Ghetsimani: „Tată, dacă nu se poate să se îndepărteze de Mine paharul acesta fără să-l beau, facă-se voia Ta!” - Matei 26:42. 
  Noi luăm din context afirmația Domnului Isus și ca să ne acoperim necredința, când nu știm sigur dacă Dumnezeu va lucra, rostim ... facă-se voia Ta!
   Dar este grav ceea ce facem când la finalul fiecărei rugăciuni cu necredință, fără să fim deplin încrezători de lucrurile cerute, că Dumnezeu va răspunde, rostim cu inima moale aceste cuvine. 
   Domnul Isus când s-a rugat să se facă voia Tatălui știa care este această voie, Tatăl voia ca Fiul să bea paharul. Și atunci Fiul a acceptat voia Tatălui. Rugăciunea Domnului Isus nu a fost o pecete a necredinței ci Domnul când a spus aceste cuvinte chiar știa care este voia Tatălui și a acceptat-o.
   Noi când ne rugăm cu credință pentru cauze sfinte, ca și cazul Bodnariu, sau multe altele, suntem în voia Tatălui, a Domnului Isus și a Duhului Sfânt. Când procedăm și ne rugăm astfel noi facem voia Tatălui. Dar dacă vine necredința și după ce noi cerem lucruri după voia lui Dumnezeu, spunem, facă-se voia Ta, Doamne, cu inima nesigură de lucrurile cerute și cu necredință că Dumnezeu va lucra, noi greșim teribil. Când știm voia lui Dumnezeu, în multe aspecte pe care le cerem, să nu mai introducem cu inima plină de îndoială necredința sub o formă spirituală și să spunem facă-se voia Ta, Doamne... căci anulăm tot ce am cerut după voia lui Dumnezeu cu credință. 
   Încă un exemplu. Ne rugăm pentru botezul cu Duhul Sfânt. Este clar că voia lui Dumnezeu este să fim botezați. Nu mai are rost să introducem nici o altă afirmație decât să cerem pe fondul sfințirii, al postului cu credință deplină și Domnul Isus este Cel care botează. 
   Da, dacă sunt lucruri unde avem îndoieli, nu știm clar că este voia lui Dumnezeu, mai întâi să vedem dacă ne lumineză Dumnezeu prin Biblie, dacă nu să cerem părerea fraților maturi și să cerem lumină de la Dumnezeu să vedem care este voia Lui. Apoi, dacă am văzut care este voia lui Dumnezeu, să cerem cu credință deplină și cu siguranță, și 100% vom primi tot ce este după voia Lui, dar trebuie să ne facem partea, rugăciune, rugăciune stăruitoare pe fondul sfințirii, post, fără să ne îndoim deloc în inima noastră în meritele Domnului Isus Hristos. 
  Familia Bodnariu, și celelalte familii, vor vedea biruința Domnului dar noi trebuie să ne rugăm, să postim, să protestăm, să ne mobilizăm și să nu ne îndoim deloc în inima noastră! 
   Să fim încrezători că acesta este lupta Domnului, noi suntem doar niște mici unelte, El o să intervină!
   

          Dumnezeu face minuni mari! 
        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu