sâmbătă, 13 februarie 2016

culturavietii.ro: „Cutia cu maimuțe: Cine sunt deputații și senatorii care au votat pentru legalizarea „parteneriatelor civile” între persoane de același sex”

www.voxeurop.eu
Legislatura care se va încheia peste câte luni a marcat premiere interesante în politica românească. Una dintre acestea a fost dubla încercare a lobby-ului homosexual din România, respinsă de cvasitotalitatea membrilor Parlamentului, de a legifera „parteneriatele civile” destinate persoanelor de același sex.
Nu vom reveni asupra toxicității ascunse sub denumirea benignă „parteneriat civil”, pentru că am făcut-o la vremea respectivă. Reamintim doar că legea parteneriatelor civile ar fi constituit prima etapă către acordarea pentru aceste cupluri a statutului de familie, drepturile prevăzute de inițiativele legislative fiind copiate aproape integral din articolele dedicate familiei în noul Cod Civil. Cine dorește poate găsi detalii la www.parteneriat-civil.ro.
Însă, pentru că se apropie campania electorală, dorim să aducem în atenția alegătorilor atât numele inițiatorilor, cât și pe cele ale foarte puținilor deputați și senatori care s-au exprimat – unii în cunoștință de cauză, alții plătind tribut naivității lor impardonabile – în favoarea acestor propuneri legislative.
Inițiatorul principal, în ambele cazuri, a fost, așa cum era de așteptat, deputatul Remus Florinel Cernea, băgat pe gâtul social-democraților la „parlamentarele” din 2012, rapid desprins de partidul de care s-a folosit pentru obținerea mandatului și rămas, de atunci, neafiliat politic întru continuarea misiunii sale de agent al lobby-ului antifamilie.
La prima încercare el a fost însoțit de alți 7 deputați, dintre care 3 și-au retras ulterior adeziunea, motiv pentru care nici nu îi mai precizăm aici. Ceilalți 4 inițiatori sunt:Dumitrache Ileana Cristina (PSD), Harbuz Liviu (PSD), Marian Ion Cristinel și Scheau Ion.A doua propunere legislativă nu a avut co-inițiatori, probabil ca urmare a scandalului iscat la dezbaterea primei tentative.
Prima propunere legislativă privind parteneriatul civil, respinsă în 2014, au fost exprimate doar 5 voturi favorabile: 2 senatori și 3 deputați.
Numele acestora sunt: Gavrilă Ghilea și Dumitru Oprea, ambii PD-L – senatori; Remus Cernea (neafiliat), Daniel Budurescu și Vlad Nistor (PNL) – deputați.
La a doua propunere legislativă, respinsă definitiv în decembrie 2015, 10 parlamentari și-au dat votul favorabil – 8 senatori și 2 deputați.
Senatorii sunt următorii: Valeriu Boeriu, Liviu Titus Pașca, Dorin Mircea Dobra (PNL); Ștefan Radu Oprea, Georgică Severin, Ionel Agrigoroaei (PSD); Attila Klarik (UDMR); Ioan Iovescu (independent, fost PP-DD).
În ce privește pe cei doi deputați care au votat această a doua propunere legislativă (unul din ei fiind, probabil și logic, inițiatorul), nu am reușit să aflăm numele lor din fișa actului normativ postată pe saitul Camerei. La solicitarea făcută la biroul de relații publice al Camerei ni s-au comunicat următoarele:
„Stimate domn,
Conform Regulamentului Camerei Deputatilor, art. 123, alin. (2) ”votul deschis se exprima prin mijloace electronice, ridicarea mainii sau prin apel nominal. Votul deschis se exprima, de regula, prin mijloace electronice. Celelalte modalitati de vot deschis se aproba de Camera, la propunerea presedintelui de sedinta sau a unui lider de grup.”
In stenograma sedintei Camerei Deputatilor din 9 decembrie 2015, la pozitia 14 de la “Vot final” este consemnata o defectiune tehnica, in urma careia votul electronic a fost inlocuit cu vot prin ridicarea mainii, propunere votata cu 302 voturi pentru, doua abtineri si sapte voturi impotriva.
Astfel, cand Propunerea legislativă privind reglementarea parteneriatului civil (pL-x 340/2015) – aflata la pozitia 25 pe Ordinea de zi a sedintei de vot final – a fost supusa votului, acesta s-a exprimat prin ridicarea mainii, fapt ce duce la imposibilitatea identificarii modului concret in care a votat fiecare deputat in parte.
Cu stima,
Florin Dumitrascu
Sef birou”
Rețineți, deci, aceste nume. Se apropie campania electorală!
Sursa:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu