sâmbătă, 19 decembrie 2015

Împotriva unei LUMI PE DOS! Mai motivați ca oricând, AZI IEȘIM pentru familia BODNARIU!

Sunt mama a trei copii si nu-mi pot imagina de ce as fi in stare daca niste straini s-ar atinge de ei. Doar sa se atinga, nu sa-i ia de acasa.
Cazul nefericit al familiei romano-norvegiene, Bodnariu, a atras atentia mass-mediei prin socul pe care l-a suferit aceasta atunci cand toti cei cinci copii au fost luati de autoritati, fara vreun preaviz sau explicatii in acest sens. O familie impecabila, integrata foarte bine in societate, ambii soti cu servicii respectabile.
S-a scris mult despre acest caz, se cunosc in mare parte circumstantele in care cinci copii sunt si la ora actuala traumatizati chiar de catre cei care ar fi trebuit sa le ofere protectia in acel stat.
Ce-o fi in inimioara lor de copii nevinovati, stand cu niste straini de zile in sir, departe de parintii iubitori, doar Dumnezeu stie. Dar e o lume pe dos. Ceea ce noua ni se pare anormal si revoltator, autoritatile norvegiene considera ca e normal si legitim.
Si nu vorbim aici de cazuri izolate. Conform raportului oficial publicat pe situl utrop.no, numai in 2010, peste 11.300 de copii au fost luati de langa parintii lor biologici. Conform Biroului de Statistica al Norvegiei, numai in 2011, un numar de 12.492 de copii au fost separati de familiile lor, fiind internati in “institutii“ specializate sau dati spre adoptie altor familii. Cifrele vorbesc de la sine.
Si totusi, cand astfel de lucruri care li se intampla altora, orice om normal are o reactie de profunda indignare si mare revolta. Fata de autoritatile care au adoptat o asemenea lege monstruoasa, pentru sistemul de protectie al unei tari despre care credeam ca e civilizata. O tara in care probabil multi au ajuns cu familiile pentru a duce un trai mai bun. O tara care incet-incet, prin astfel de practici, incepe sa ne aminteasca de regimul nazist. Ceva ce nu ne-am fi imaginat vreodata ca se poate intampla sub soare ne lasa efectiv muti.
O metoda studiata in anii razboiului de nazisti a fost “implementata“ de Barnevernet, institutia care se ocupa de protectia copilului din Norvegia.
Metoda, numita Marte Meo, foloseste inregistrari video ale contactelor dintre parinti si copii. Dupa inregistrare, care se face in trei sesiuni, imaginile sunt analizate in prezenta unui terapeut, care le explica parintilor ce este bine si ce este gresit in atitudinea fata de copii. Pana aici toate bune si frumoase, daca toate acestea ar fi benevole, adica daca scopul ar fi binele copilului.
Problema e ca aceste inregistrari sunt folosite abuziv de catre Barnevernet pentru a crea noi “cazuri”. Parintilor li se ofera in mod ultimativ participarea la aceste sedinte sau pierderea copiilor. Este de la sine inteles ce stare de spirit au participantii la astfel de sedinte, atunci cand stiu ca de asta depinde daca vor mai putea pastra proprii copii.
De asemenea, s-a constatat ca si copiii manifesta reactii de teama si anxietate in prezenta parintilor terorizati. Terorism de-a dreptul. De mentionat ca astfel de inregistrari, aranjate si montate la “centru“, pot fi folosite pentru santaj, sau in cazuri de pierdere a drepturilor parintesti. Orice comentariu e de prisos.
Notoriu este si cazul familiei Bhattacharya. Familia unui geofizician indian, angajat al unei companii cu sediul in Norvegia. Omul era doar un simplu angajat, avand statutul de rezident temporar. Aceasta familie a pierdut cei doi copii, deoarece asistentii sociali au constatat ca unul din copii, cel mare, nu foloseste tacamurile.
Dupa cum se stie, indienii folosesc mana pentru a manca, chiar si in cele mai luxoase restaurante. In cazul celui de-al doilea copil, nou-nascut, s-a considerat ca in timpul alaptarii, mama nu avea un “contact emotional“ suficient cu sugarul.
Sesizat de acest caz, guvernul indian nu s-a multumit doar cu o notificare precum alte autoritati, ci a suspendat instant licenta companiei norvegiene de telefonie mobila Telenor care opereaza in India, care a pierdut astfel cateva zeci de miliarde de euro, pana ce guvernul norvegian s-a hotarat sa inapoieze cei doi copii.
In cazul Bodnariu a fost si inca este nevoie de proteste in masa ca sa se miste ceva. Proteste, multe proteste si solidaritate cat cuprinde din partea semenilor cu inima mare. Familia Bodnariu, cu sprijinul Aliantei Familiilor din Romania (AFR) si Asociatiei Politistilor Crestini din Romania (APC) va organiza un protest autorizat in fata Ambasadei Norvegiei la Bucuresti, sambata, 19 decembrie, intre orele 12:00 – 15:00, scrie Agnus Dei.
Sunt semne bune. In Norvegia s-a propus o lege prin care Barnevernetul sa dea inapoi spre repatriere copiii luati din familii etnice, citim pe blogul Popas pentru suflet. Asteptam. Dar cele mai mari asteptari le avem de la Dumnezeu. Noi avem copiii acasa, langa noi. Familia Bodnariu inca nu se bucura de prezenta lor.
Sa inaltam rugi fierbinti pentru ca Dumnezeu sa iasa biruitor. Pentru ca parintii sa revada stralucirea din ochii copiilor si sa le poata spune: Va iubim. Pentru ca micutii sa regaseasca caldura caminului crestin in care au crescut in temere de Dumnezeu.
Iar acei oameni fara inima care slujesc unui sistem mizerabil care distruge familia in loc s-o ajute, sa invete o lectie tipic romaneasca: Nu mor caii cand vor cainii!

Autor: Dana Dobre

Multumim postului de televiziune Antena 3 pentru materialul video prezentat in articol

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu