luni, 7 decembrie 2015

10 antibiotice NATURALE!

Ce trebuie să știm despre antibiotice?
  1. Majoritatea antibioticelor acționează asupra infecției în doar câteva ore după administrare. Dar, cursul de tratament trebuie dus până la capăt – există riscul ca infecția să reapară și să fie imună față de preparatul administrat anterior. De data aceasta va trebui un antibiotic mai puternic decât cel dintâi.
  2. Dacă unul din membrii familiei urmează să utilizeze antibiotice, va trebui să avem grijă de dieta acestuia. Aceasta trebuie să cuprindă cât mai multe produse cu un conținut bogat de zinc și seleniu, vitamine A, E și C – toate acestea având proprietăți antifungice.
Dacă însă dorim să utilizăm înlocuitori naturali ai antibioticelor, aceștia nu sunt greu de găsit – s-ar putea să-i găsești chiar în bucătăria ta! Aceste produse oferite în dar de mama natură au proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale destul de mari și sunt capabile să protejeze organismul nostru împotriva bacteriilor dăunătoare. În continuare puteți afla care sunt cele mai bune, 10 la număr, antibiotice care se găsesc chiar în casele noastre!
Usturoiul
Usturoiul este un puternic antibiotic natural. Luptă în mod activ cu astfel de bacterii ca: stafilococul, streptococul și altele. Cercetările au demonstrat că pacienții, care zi de zi au consumat usturoi, au scăpat de multe probleme de sănătate precum ar fi: diabet, tensiune sanguină înaltă, alergie, dureri ale dinților, dureri ale inimii.
1
Hreanul
Această plantă nu doar ajută organismul în lupta sa cu infecția, dar, de asemenea, crește și activitatea sistemului imunitar, este eficientă în tratarea guturaiului și a diferitor infecții ale căilor respiratorii. De asemenea, s-a demonstrat că întrebuințarea regulată în alimentație a hreanului poate distruge bacteriile responsabile de boli ale tractului urinar.
horseradish
Fructele și legumele cu un conținut bogat de vitamina C
Vitamina C, după cum bine știm, întărește sistemul imunitar și îmbunătățește capacitatea organismului de a lupta împotriva bolii, de a se vindeca în urma mușcăturilor de șarpe, de a combate infecțiile bacteriene și virale, de a vindeca rănile. Vitamina C se găsește următoarele fructe: coacăze, portocale, lămâi, kiwi, căpșuni, prune și pepeni verzi; și în următoarele legume: ardei, ceapă, pătrunjel, varză, sparanghel, roșii și spanac.
Mierea de albini
Mierea de albini este apreciată din timpuri străvechi datorită efectelor sale curative unice. De multe ori în popor aceasta este denumită antibiotic natural. Acest produs are proprietăți antibacteriene, antivirale, antifungice, antiinflamatorii, antioxidante, antiseptice de vindecare pe care le putem utiliza spre bunăstarea noastră.
Scorțișoara
Scorțișoara poate fi utilizată atât ca și condiment cât și ca medicament. De fapt, proprietățile sale curative sunt cu adevărat unice! Nenumăratele substanțe utile, de care scorțișoara dispune din plin, sunt capabile să stopeze creșterea și înmulțirea bacteriilor și fungilor din corp, printre care se numără și Candida. Este bogată în substanțe antioxidante. De asemenea, condimentul are un efect pozitiv asupra pancreasului, reglând nivelul de zahăr și insulină din sânge, fiind cea mai bună în prevenirea diabetului.
Ghimbirul
Ghimbirul este folosit în mod tradițional în tratarea răcelii și gripei, dar proprietățile sale diuretice au fost descoperite relativ recent. Conform cercetărilor, ghimbirul ajută în distrugerea virusului gripei și îmbunătățește capacitatea sistemului imunitar de a se lupta cu infecția. Ghimbirul este recomandat pentru a preveni grețurile și vărsăturile, răul de mișcare, în timpul sarcinii, și în timpul chimioterapiei.
De asemenea, ghimbirul este utilizat pe scară largă pentru tratarea indigestiei, pentru a reduce durerea provocată de osteoartrită și chiar pentru prevenirea pe cale naturală a cancerului.
3
Eucaliptul
Eucaliptul poate fi utilizat în calitate de antibiotic local, deoarece aplicat pe piele distruge bacteriile. Această plantă consumată în calitate de supliment alimentar în ceai ajută în lupta cu infecțiile, duce la tratarea tuturor tipurilor de tuse și este un antipiretic eficient. Eucaliptul este, de asemenea, considerat un antiseptic natural care ucide ciuperca, bacteriile și virușii.
Echinacea
Această plantă conține substanțe, care cresc activitatea sistemului imunitar, calmează durerea, reduc inflamațiile și au efect antiviral și antioxidant. Naturiștii profesioniști recomandă utilizarea acesteia pentru tratarea infecțiilor tractului urinar, candidozei, infecțiilor urechii, micozei, sinuzitei, rinitei alergice (boala fânului) și pentru vindecarea lentă a rănilor. Conform studiilor, extractul de echinacea luptă activ cu virusul herpes, cu răceala și gripa, de asemenea neutralizează bacteria Staphylococcus aureus.
Oțetul de mere
Acest produs conține acid malic, care este cunoscut pentru proprietățile sale antivirale, antibacteriene și antifungice. Oțetul de mere anihilează toate tipurile de microbi care atacă gura și acționează ca un burete, absorbând toxinele și microorganismele dăunătoare.
4
Frunzele de dafin
Frunzele de dafin au proprietatea uimitoare de a inhiba sau distruge o gamă largă de microbi și ciuperci dăunătoare, permițând bacteriilor utile corpului nostru să se multiplice.
Prevenirea – cea mai bună apărare împotriva bolii! Trebuie doar să adăugăm aceste alimente în alimentația noastră de zi cu zi și să fim încrezători ca acestea vor avea grijă de sănătatea noastră. Împărtășește cu dragoste această doză de sănătate prietenilor, să afle și ei despre modul simplu de face mai puține drumuri la farmacie!
Sursa:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu