marți, 20 octombrie 2015

Obligațiile membrilor familei creștine!

 
www.cuvantul-ortodox.ro
  Un copil al lui Dumnezeu nu mai alege să fie sfânt, pentru că el este copilul lui Dumnezeu obligatoriu, ca singură variantă, se sfințește, merge pe calea îngustă. Un pocăit nu alege să urască pe cineva sau să iubească, singura lui variantă este dragostea, ura nu mai face parte din variantele sale, este obligatoriu să iubească. 
  Sunt multe obligații pe care le avem ca și copii ai lui Dumnezeu. Între toate obligațiile vreau să menționez câteva care au legătură cu familia creștină:

1. Soțul are menirea de-a fi izvor de autoritate! - 1 Timotei 2:12-14

  Nu este biblic, este anormal, când  o femeie măritată nu vede autoritatea pe care Dumnezeu i-a dat-o bărbatului ei în momentul creației, autoritate pe care a întărit-o prin evidențierea ei în Sfânta Scriptură, și nu se supune bărbatului ei. 
  Trăim în lumea care vrea să strice tot ceea ce a lăsat Dumnezeu și pe femeie vrea să o ridice peste bărbat și pe bărbat să-l coboare în groapă. Dar nu lumea este modelul familiilor unde membrii ei vor să fie pace și binecuvântare. Dacă vrem să vedem puterea lui Dumnezeu, brațul Lui în familii trebuie să respectăm rețeta lui Dumnezeu pentru familii, este obligatoriu. 
  Numeri 30:3-16 este un pasaj unde Dumnezeu a trasat autoritatea tatălui în raport cu fiicele lui și a soțului în raport cu soția lui. Fie ca toți bărbații să citească și să mediteze la acest pasaj căci ei în calitate de bărbați răspund de toate deciziile, bune sau rele, pe care le iau soțiile și fiicele lor! Dumnezeu îi cere bărbatului socoteală de toate juruințele, acțiunile, făcute de orice soție sau fiică pe care încă o are acasă! De ce Dumnezeu îi cere socoteală bărbatului? Pentru că Dumnezeu este suveran și în suveranitatea Lui i-a dat bărbatului autoritate! Orice soție creștină trebuie să-și asculte soțul, în Domnul! Efeseni 5:22 spune și cum!

2. Soția are datoria de-a trăi cuviincios! - 1 Timotei 2:9-10

  Podoaba femeii din casa lui Dumnezeu, implicit și a soției creștine, nu este una exterioară, bijuterii, extravaganță, freze și culori! Trăirea cuviinței, podoaba faptelor sfinte, acestea sunt bijuteriile soțiilor, surorilor din Casa Domnului. 
  Dorm mulți și multe pe o ureche crezând că dacă au inima plină de dragoste nu contează tare mult exteriorul, sau nu contează deloc! Fals! Textul este clar, și nu doar acesta. Alții și altele dorm pe cealaltă ureche crezând că dacă femeia, soția, se leagă cu trei noduri sub barbă și poartă fusta până în pământ totul este în regulă, nu mai trec să vadă dacă au venin în inimă și nesupunere. 
  Cuvântul lui Dumnezeu este complet. Inima trebuie să fie curată, trăirea trebuie să fie una sfântă iar exteriorul trebuie să fie unul prin care fiicele cerului să arate că s-au legat de cer nu de gunoaiele de aici de jos de  pe pământ!
   Cuviință numai atât cât scrie! Cuviință fără să mai inventăm noi alte reguli și să interpretăm ceea ce trebuie doar aplicat! Cuviința nu se interpretează ci se trăiește.

3. Copiii trebuie să-și cinstească părinții prin ascultare! - Efeseni 6:1-3.

  Datoria copiilor, o datorie pe care părinții trebuie să-i învețe ca să o dobândească, este ascultarea. 
  În Proverbe 1:8-9 vedem cât de frumos sunt împodobiți copiii care ascultă de părinții lor, podoabe adevărate. 
   David și-a petrecut adolescența la coada oilor. Acolo a cunoscut adevărata zdrobire, adevărata părtășie cu Dumnezeu, acolo a văzut mâna puternică a Celui veșnic viu. David și-a ascultat tatăl, pe Isai. Dacă David nu asculta de Isai, dacă era un răzvrătit care întorcea vorba părinților, Goliat continua să batjocorească numele Domnului. Dumnezeu a dat o mare biruință poporului Său printr-un David care și-a ascultat părintele.
  Fie ca toți copiii noștri să fie conștientizați de importanța ascultării de părinți, fie ca soțiile se trăiască modestia și bărbații să ocupe poziția dată lor de Dumnezeu!
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu