luni, 19 octombrie 2015

Familia de pus în ramă!

   
  Există multe, prea multe familii care pângăresc pământul, care înnegresc pământul, care răspândesc bezna. Dar există și familii care fac cinste lui Dumnezeu, sunt familiile pentru care Dumnezeu încă mai ține pământul, sunt familiile care pot ca să fie date ca modele, familii de pus în ramă. 
   
   Familia de pus în ramă, la loc de cinste:

   1. Este familia în care soțul este bărbat! - 1 Corinteni 11:1-3

  Societatea azi vrea ca soțul să fie femeie și femeia să fie bărbat. Societatea de azi vrea ca soțul să poarte fustă și soția să aibă barbă. Femeia este hrănită cu o ideologie care o transformă dintr-o ființă delicată într-o ființă stahanovistă golită de tot ce înseamnă delicatețe capabilă să-l ia pe bărbat în brațe și să-l strângă încât să-i rupă trei coaste sau să dea cu el de pereți. Bărbatul, soțul, azi este remodelat încât să fie ca o frunză pe care o bate vântul, o moluscă, o ființă de paie. 
  Bărbatul, soțul, conform Scripturii este bărbat și la propriu și la figurat. Soțul în familia binecuvântată unde Dumnezeu se prezintă este un stâlp care generează siguranță, stabilitate, pace. 
  Iov a pierdut toată bogăția, copiii, zece, și sănătatea. Văzând starea critică în care era soția lui i-a spus să blesteme pe Dumnezeu și să moară. Iov a fost bărbat. Iov nu s-a plecat sub povara nenorocirilor care au zguduit din temelii ființa lui. Iov a dat un răspuns care a rămas peste veacuri. 
  Avraam când a primit de la Dumnezeu poruncă să-l jertfească pe Isac pentru că a fost bărbat, pentru că s-a încrezut în Dumnezeu  și a știut că și din morți poate să îl învieze pe Isac s-a conformat, nu s-a pierdut cu firea, nu a căzut în depresie, avea o relație puternică cu Dumnezeu, era bărbat.  
  Fie ca orice soț să fie bărbat în familia lui. 

2. Este familia în care soția are gura albă! - Proverbe 21:9

  Realitatea tristă nu este că femeia vorbește dublu decât bărbatul. Realitatea cruntă este atunci când soția cu buzele ei, cu limba ei, își dărâmă familia în loc să și-o clădească. Realitatea neagră este atunci când cuvintele care-i ies pe gură sunt cuvinte prin care amplifică tensiunea, aruncă gaz pe foc, este ca o streașină care picură necontenit în loc să aprecieze, în loc să fie încrezătoare, în loc să fie un sprijin. 
  Abigail a fost femeia care a avut gura albă. Abigail prin vorbirea ei a oprit sabia lui David ca să verse sânge. Vorbirea acestei femei a făcut ca pacea lui Dumnezeu să cuprindă inima războinicului gata să ucidă. 
   Maria când a primit vestea că o să fie mama lui Isus deși putea ca să cârtească, deși era în pericol să fie considerată ca fiind o femeie care a păcătuit, deși avea multe argumente ar spune unii să se lamenteze ea a cântat, ea a lăudat pe Dumnezeu. 
  Fie ca fiecare soție prin vorbirea ei să aducă liniște familiei. Fie ca fiecare soție să răspândească lumina și alb atunci când își deschide buzele. 

3. Este familia în care copiii au busola bună! - Proverbe 22:6

  Mulți copii din familiile creștine când ajung mari se pierd pentru că nu sunt crescuți în spiritul Evangheliei. Despre ei nu se poate spune că din pruncie au cunoscut Sfintele Scripturi. Ei sunt tari dar tari în Naruto, Pokemon și Tom și Jerry. 
  Fie care toți copiii din familiile care compun Biserica lui Hristos să fie învățați de mici CALEA! Fie ca toți copiii să cunoască Cuvântul ca atunci când vor ajunge în fața împăratului să nu se spurce cu bucatele lui ci ei să mănânce PÂINEA care s-a coborât din cer!

  Familia este azi sub asalt, sub tunurile Diavolului! Fie care toți cei care citiți aceste rânduri să le puneți la inimă și dacă sunteți frați să fiți bărbați în familia voastră, dacă sunteți surori să vorbiți curat și ziditor iar dacă aveți copii să-i creșteți cu Biblia!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu