luni, 19 octombrie 2015

Bananele - medicament!

foodstory.stirileprotv.ro
Hipertensiune

Bananele sunt bogate in potasiu si sarace in sodiu, o combinatie perfecta pentru asigurarea unei tensiuni arteriale sanatoase. Prin urmare, Agentia americana pentru siguranta alimentelor si medicamentelor (FDA) a confirmat proprietatile acestor fructe cu privire la reglarea tensiunii arteriale si protectia impotriva accidentelor vasculare.

Functiile cerebrale

Un studiu efectuat pe 200 de elevi ai unei scoli din Twickenham, Anglia, a constatat ca bananele pot stimula activitatea cerebrala. Participantii au mancat banane la micul dejun, in pauze, si la masa de pranz. Rezultatele au aratat ca, in urma consumului acestor fructe, abilitatile lor de invatare s-au imbunatatit, asta multumita aportului ridicat de potasiu.

Constipatie

Bananele sunt bogate in fibre, care regleaza tranzitul intestinal si reduc constipatia.

Mahmureala

Prepara-ti un milkshake de banane cu miere si vei scapa rapid de mahmureala. Bananele calmeaza stomacul, mierea reechilibreaza glicemia, iar laptele contribuie la rehidratarea corpului.

Arsuri la stomac

Bananele au proprietati antiacide naturale fiind, astfel, de folos impotriva arsurilor la stomac. Consumul unei singure banane poate alina instantaneu arsurile la stomac.

Greturi matinale

O gustare de banane mentine o glicemie echilibrata normala si te scapa de greturile matinale.

Muscaturi de tantari

Freaca o coaja de banana peste zona afectata. Umflatura si iritatia vor ceda in decurs de cateva minute.

Stres nervos

Bananele sunt o sursa bogata de vitamine B, care au proprietati calmante si relaxante pentru sistemul nervos. Institutul de Psihologie din Austria a efectuat mai multe studii asupra unui numar de 5.000 de pacienti internati in spital. Rezultatele studiului au aratat ca, in general, dintre membrii grupului de testare, cei supraponderali au capatat tulburarile de greutate in urma stresului de la locul de munca. Oamenii de stiinta recomanda sa consumi cate o banana la fiecare doua ore pentru a tine sub control glicemia si pentru a depasi mai usor poftele alimentare pe timpul serviciului.

Ulcere

Textura moale si usoara a bananelor este principalul motiv pentru care aceste fructe sunt folosite pe post de remediu naturist pentru problemele intestinale. Bananele acopera mucoasa stomacului, reducand iritatia si hiperaciditatea, conducand la vindecarea ulcerelor.

Reglarea temperaturii corporale

In Thailanda si in multe alte culturi ale lumii, bananele sunt folosite pentru a reduce temperatura corporala a femeilor insarcinate.

Comparativ cu un mar, o banana contine:

- De patru ori mai multe proteine

- De doua ori mai multi carbohidrati

- De trei ori mai mult fosfor

- De cinci ori mai mult fier si vitamina A

- De doua ori mai multe vitamine si minerale

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.

http://www.secretele.com/2015/10/efectele-consumului-doua-banane-pe-zi.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu