luni, 3 august 2015

Pericolul CATASTROFAL de-a deveni dumnezei

   
www.dreamstime.com
Predicatorul, cel care vestește Cuvântul, trebuie să fie ca o sticlă foarte curată prin care se vede toată Scriptura. În momentul în care predicatorul  nu mai vestește tot Cuvântul, toată Evanghelia, căci este incomod să predici azi tot Cuvântul, în acel moment predicatorul nu mai este o sticlă foarte curată și foarte fină prin care se vede toată Scriptura și care indică numai spre Dumnezeu ci el, prin faptul că predică numai ceea ce vor ca să audă unii, deoarece își deschide gura și vestește numai ceea ce nu deranjează  ca să fie el „periat”, remunerat,  aclamat, căutat, aplaudat, prin faptul că nu vestește ca numai Dumnezeu să fie văzut, fiindcă vrea reflectoare și caută ca ochii să cadă pe sticlă, pe sticla murdărită de mândrie, de slava deșartă, de materialism, de duhul lumii, el, predicatorul în acel moment îi ia locul lui Dumnezeu, el predicatorul se comportă ca și cum ar fi dumnezeu. În acel moment în care sticla atrage interesul spre ea și nu spre Cel viu și atotputernic ea sticla, predicatorul, prin faptul că nu predică toată Evanghelia cheamă anatema peste el și pentru că se pune în locul lui Dumnezeu, caută să atragă privirile, slava spre el, alege calea lui Lucifer și o să aibă destinul lui. 
   Iubiți predicatori care predicați ca să fiți populari, care vestiți pacea doar ca să prindeți o fleică de carne, care ați făcut din plicul cu bani scopul predicării voastre, care iubiți confortul și pentru el ați renunțat la a mai vesti și adevărurile care dovedesc lumea vinovată, care cheamă la adevărata pocăință cu toată dragostea vă spun că vă aflați în cel mai mare pericol. Renunțați la a mai atrage privirile spre voi. Căutați să fiți sticla curată prin care se vede tot cuvântul lui Dumnezeu ca oamenii prin mesajele voastre să-L vadă pe El așa cum este și Lui să-i dea toată slava!
    Iubiți predicatori destul au murdărit sticla și au atras privirile și slava spre ei toți cei cărora li se sărută mâinile și care sunt îmbrăcați în fir de aur. Destul au închis drumul spre pocăință și spre relația cu Dumnezeu toți cei care de 2000 de ani au afundat în păgânism lumea. Haideți să fim acea umilă sticlă prin care se vede toată Biblia și prin care oamenii îl văd pe Dumnezeu așa cum este El!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu