vineri, 31 iulie 2015

Să nu ne minţim singuri că e jale!

   
rodiagnusdei.wordpress.com
 Poate că eşti persoana care crezi că îl iubeşti din toată inima pe Dumnezeu. Poate că te uiţi la tine şi vezi că mergi regulat la părtăşie şi prin prisma acestei evaluări te vezi ca fiind în regulă. Poate că te rogi zilnic şi chiar îţi place cum te rogi. Dar dincolo de toate aceste plusuri poate că există un mare MINUS, sau mai multe.
   Ură, nu poţi să iubeşti, nu poţi să doreşti ca toţi să fie binecuvântaţi aşa cum îţi doreşti tu binecuvântările lui Dumnezeu. Poate că dincolo de lista lungă de plusuri există o persoană, una singură pe care nu o poţi vedea în ochi, căreia nu-i poţi arăta dragoste. E o mare problemă. E crimă. Dacă eşti în situaţia asta te înseli singur. Nu poţi să-L iubeşti pe Dumnezeu pe care nu-L vezi dacă nu-l iubeşti pe fratele tău pe care-l vezi. 
     Ochiul rău, nimic din ceea ce se face în jur nu este bine. Tot ceea ce se petrece în jur este rău. Păcatul fiilor lui Israel după ieşirea din Egipt, unul dintre ele, a fost cârtirea. Nimic nu le convenea. Şi pe Moise au vrut să-l ucidă cu pietre. Nici Moise nu era bun. Doamne ai milă. Poate că ai o listă lungă de virtuţi dar ai şi ochiul rău. Nimic nu îţi convine. Roagă-te, problema este la inimă. Trebuie să înţelegi că toate lucrează spre binele celor care îl iubesc pe Dumnezeu. Dacă îl iubeşti pe Dumnezeu, dacă inima ta este plină de Duhul, dacă eşti un căutător al neprihănirii Lui, nu al neprihănirii lui X că şi oamenii au neprihănirea lor, să fii liniştit, El,  El Dumnezeu, este în control în dreptul tău!
       Orbire spirituală, nu vezi că ceea ce faci, chiar dacă este cu intenţii bune, este împotriva lucrării lui Dumnezeu. Israel a căzut în orbire spirituală. Ei cu intenţii bune l-au răstignit pe Hristos. Evreii au crezut că fac lucrarea lui Dumnezeu şi astfel ei l-au pus pe cruce pe Fiul lui Dumnezeu. Şi azi mulţi sunt la fel. Nu înţeleg vremurile, voia lui Dumnezeu, Scripturile şi cu intenţii bune dărâmă, strică, schilodesc. Doamne, te rog,  deschide-ne ochii şi spală-ne inima! 

     Cu toţi avem multe plusuri, cu toţi avem calităţi care ajută enorm lucrarea lui Dumnezeu, Biserica Lui dar trebuie să fim atenţi ca nu cumva o rădăcină, una mică, a firii pământeşti să fie prezentă şi ea să fie acea buturugă mică care răstoarnă carul mare, acea vulpe mică care distruge viile în floare, acea muscă care acreşte untdelemnul. 
  
     Să nu fim fireşti! 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu