joi, 25 iunie 2015

Biserica PUTERNICĂ - Biserica Domnului Isus

 
horvathliviu.wordpress.com
  Biserica primară este modelul Bisericii de azi. Biserica din Faptele Apostolilor, din Noul Testament trebuie să fie modelul pentru Biserica de azi. Ea este matrița!
  Nu, modelul nostru nu trebuie să fie Lakewood Church Houston, nici Saddleback Church, nici o altă Biserică. Putem să învățăm de la multe Biserici anumite metode, planuri, un fel de organizare ... dar principiile de bază, teologia, structura, fundamentele Bisericii care vrea să afirme cu tărie că este clădită pe temelia care este Hristos Domnul le luăm de la Biserică Biserica Primară, Biserica primului ceas.

Biserica Puternică, așa cum a fost și Biserica primară, este clădită pe (Fapte 2):

1. Pocăință  - Biserica din Faptele Apostolilor, din tot Noul Testament, este Biserica unde cuvântul și practica pocăinței erau predicate și trăite. Lepădarea de tot sistemul corupt și mortal al lumii, renunțarea din toată inima la toate păcatele, la tot ceea ce omul a făcut împotriva sfințeniei lui Dumnezeu, pocăința de indiferență, de mândrie, de lăcomie, de frică, de minciună, de popularitate, de simonie ... tot ceea ce este din lume, și un vârf de ac, este stricat și strică. Din acest motiv numai când omul vine cu lepădare totală, cu zdrobire, cu pocăință la Mielul lui Dumnezeu Acesta îl curățește. 
  Câți mai predică azi POCĂIȚI-VĂ cu toată gura și cu toată inima? Câți azi nu se tem că își pierd funcțiile dacă mai predică pocăința autentică? Câți azi ar pierde jumătate din enoriași dacă ar predica așa cum au făcut-o apostolii? Nimic întinat nu o să intre în Împărăția lui Dumnezeu. Nimic! De asta trebuie să ne pocăim de tot ceea ce este stricat. Gândul, vorba, fapta și îmbrăcămintea trebuie să demonstreze că ne-am pocăit, că am rupt-o cu lumea, cu firea!

2. Plinătate - Biserica din Faptele Apostolilor a fost clădită pe cuvântul plinătate. Biserica primară a stăruit după Duhul Sfânt. Biserica apostolică a fost botezată și plină de Duhul Domnului. A știut că nu o să aibă sorț de izbândă dacă o să înceapă lucrarea lui Dumnezeu fără experiența plinătății. Domnul le-a spus să nu se depărteze de Ierusalim până când o să vină Duhul Sfânt. L-au crezut pe Domnul și l-au ascultat, apostolii și ucenicii. 
  În Biserica primului ceas era regulă ca toți care au făcut legământ în apă să ceară plinătatea Duhului. Imediat după ce Samaria a primit Cuvântul, Pentru și Ioan s-au dus ca să se roage pentru ei ca să primească și Duhul Sfânt, plinătatea, viața din abundență căci făgăduința este pentru toți indiferent de număr, de loc și de timp. 
Unde este azi experiența plinătății Duhului Sfânt în viața Bisericii? Fără plinătatea Duhului nu suntem ca și Biserica PUTERNICĂ a primului ceas. A înseta ține de noi. Cine însetează se duce la Hristos și El îi dă Duhul, râuri de apă vie - Ioan 7. Sper să înțelegem că de noi depinde să avem Duhul căci voia lui Dumnezeu este să ne umple, să fim mereu plini, El este dispus să boteze și să reumple mereu!

3. Pasiune - Biserica din Faptele Apostolilor stăruia în învățătura apostolilor, în legătura frățească, în frângerea pâinii și în rugăciuni. Biserica primară nu prefera să meargă la agora, la piața, la Cora, la Penny ci tânjea după părtășia cu Dumnezeu și cu frații. Ardea după a sta de vorbă cu Dumnezeu. În fiecare zi! Pentru ei nu era prea mult să se roage, să cânte, să se împărtășească în fiecare zi. Dragostea lor pentru Dumnezeu, pasiunea lor, râvna lor nu putea ca să fie oprită nici de cei mai mari politicieni sau preoți, nici de distanță, nici de sărăcie, nici de sabie. Biserica primară era de neoprit. 
  Azi unora le este mai dragă telecomanda sau tastatura decât Dumnezeu și Biserica, decât închinarea, rugăciunea, adorarea, părtășia. Azi unora le este mai drag somnul, relaxarea, plimbatul decât slujirea, corul, repetiția ... și vrem cerul. Azi râvna noastră pentru Dumnezeu abia mai pâlpâie  ... și credem că o să fim luați la cer când Hristos o să vină după mireasa Lui. Nu așa a rezistat Biserica apostolică prin zece perioade mari de prigoană. Nu! Pasiune, energie, dorință! Dumnezeu și neprihănirea Lui înainte de toate!

  Doamne, mă rog pentru Biserica de azi. Te rog să ne ajuți să înțelegem că modelul nostru este Biserica primară. Modelul nostru este voia Ta. 
  Și te mai rog ceva din toată inima Părinte bun din ceruri, te mai rog să ne mai vorbești încă odată și să ne conștientizezi că a fi Biserică PUTERNICĂ e voia Ta, că Tu, Tată bun, ai făcut partea care ținea de Tine și că pocăința, plinătatea și pasiunea țin de noi. Noi trebuie să ne pocăim, să ne zdrobim, noi trebuie să cerem plinătatea Duhului, noi trebuie să fim plini de pasiune. 


  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu