miercuri, 8 aprilie 2015

Tu ce împarți, țigări?

   
www.politiarutiera.ro
  Acum câteva minute, la ora 6:44, veneam de la servici. Chiar la intrarea pe strada unde locuiesc erau doi tineri. Aveau un pachet cu țigări pe care-l împărțeau. O persoană avea în mână cam 7-8 iar cealaltă avea pachetul. 
   Azi este miercuri. Cel mai probabil într-o zi de miercuri o femeie a dat pentru Domnul un mir foarte scump, l-a ”împărțit” cu Domnul, ea i l-a dat aici ca El să îi dea ceea ce numai El poate! 
   Noi ce împărțim cu cei din jurul nostru? Nu doar cu familia, nu doar cu cei dragi nouă, nu doar cu unii din Biserică, cu cei din jurul nostru care sunt nepocăiți, oameni cu apăsări, oameni cu întrebări, oameni care se uită insistent la noi, oameni care ne citesc mai ceva ca pe o carte, cu oameni care așteată ca să fie ridicați ce împărțim? Să nu spuneți că nu împărțiți nimic cu nimeni căci nu se poate așa ceva. Toți împărțim! Toți dăm! Toți oferim! Nu există nici o persoană care să nu împartă cu cei din jurul ei. Dacă nu dai bunuri materiale, dacă nu ridici, dacă ești indiferent, dacă ești nepăsător, dacă stai retras, dacă te vezi superior, dacă ești îngâmfat, arogant, rece, aspru, tu asta dai, toate acestea le împarți cu cei din jurul tău, le oferi, îți rămân și ție și le dai mai departe. Prin gesturi, privire, limbajul trupului, fapte, ceea ce ai, ceea ce am, ceea ce este în inima ta, în inima mea, împart și împarți cu cei din jurul tău! Când ai dat o masă din toată inima unor oameni care au avut nevoie de ea? Când ai făcut ultima faptă demnă de numele pe care-l porți de copil al lui Dumnezeu?
  Fie ca tot ceea ce este rău, firesc, hidos ... țigările să dispară din inima noastră. Niciodată să nu avem țigări la noi, în inimă. Fie să împărțim numai sfințire, numai neprihănire, numai credință. 
  Inima noastră să fie plină de dragostea turnată de Duhul Sfânt căci numai ceea ce avem în inimă aceea împărțim, numai cu inima plină de Duhul Domnului împărțim faptele credinței! 
  
  Doamne, umple-ne cu Duhul Sfânt!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu