marți, 28 aprilie 2015

Frica de oameni ... o cursă

penticostalismulazi
Frica de oameni este o cursă, dar cel ce se încrede în Domnul n-are de ce să se teamă. -  Proverbe 29:25


  După ziua Cincizecimii apostolii fiind plini de Duhul Sfânt nu au mai avut frică de oameni. În faţa celor mai de seamă preoţi, după ce au fost bătuţi şi ameninţaţi, în închisoare, în faţa plutonului de execuţie ... cu bolovani, în faţa împăraţilor, a păgânilor şi a evreilor fanatici, apostolii, ucenicii Domnului înviat fiind plini de Duhul Sfânt, nu au mai tremurat ci fiind plini de o îndrăzneală sfântă au vestit cu deplină încredere vestea Evangheliei! 

  Dacă azi lipseşte ceva Bisericii este plinătatea Duhului, botezul Duhului Sfânt! 

  Biserica Penticostală în perioada regimului comunist nu numai că nu a dat înapoi, nu numai că a rezistat, ci a crescut, numărul credincioşilor se mărea din zi în zi, Biserica s-a dezvoltat datorită lucrării Duhului Sfânt. Fără plinătatea Duhului Sfânt Biserica Penticostală ajungea în impas. 
  Ceea ce a dat forţă şi creştere Bisericii a fost plinătatea!  Că lucrarea Duhului Sfânt a fost motorul Bisericii Penticostale au văzut şi comuniştii, securitatea. De aceea au încercat cu orice preţ ca să elimine umblarea după plinătatea Duhului din Biserica Penticostală, nopţile de stăruinţă în rugăciune, darurile Duhului Sfânt, pe slujitorii plini de Duhul Domnului. 

  Azi, la fel ca şi securitatea, unii fac lucrarea Diavolului, sunt uneltele lui, încearcă să lupte cu toate armele împotriva lucrării Duhului Sfânt ca să o stingă. 

   Diavolul ştie că fără Duhul Sfânt Biserica este moartă. Fără Duhul Domnului, fără plinătatea Lui, nu este creştere şi putere de sfinţire, fără plinătatea Duhului nu este nici dragoste, nici roada Duhului. Fără Duhul Domnului Biserica este în agonie,  clipe pe care le mai trăieşte sunt clipe de groază.  Diavolul ştie toate acestea şi de aceea se luptă cu toată puterea ca pe de o parte să stingă lucrarea Duhului Sfânt, ca oamenii lui Dumnezeu să nu mai caute cu ardoare plinătatea Duhului, iar pe de altă parte, dacă nu-i reuşeşte acest plan, să arunce în cealaltă extremă lucrarea Duhului Sfânt, să-i facă pe credincioşi să urle şi să umble ca animalele, să cadă pe spate, să caute senzaţii carnale şi astfel să înnegrească lucrarea lui Hristos. 

  Diavolul nu mai are securitatea la dispoziţie ca să lupte împotriva Duhului Sfânt, împotriva celor care promovează Evanghelia deplină. Dar se foloseşte de teologi liberali, evanghelici "mascaţi", chiar şi de evanghelici, penticostali, sinceri, naivi, dar care nu înţeleg planul lui Dumnezeu din Biblie!

  Când plinătatea Duhului Domnului este peste tine şi în inima ta înţelegi că Cel care este în tine este mai mare şi nu te temi!
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu