luni, 9 februarie 2015

Istoria neprihăniților: Lot, neprihănitul salvat de pucioasă și foc

 
www.riscossacristiana.it
  Petru l-a numit pe Lot neprihănit. E adevărat că unii spun despre Lot că a fost un glumeț, un lacom, cu alte cuvinte un păcătos, dar nu este adevărat ceea ce spun. Dacă apostolul Petru l-a numit neprihănit și eu așa îl numesc.  Și dacă mă gândesc bine Lot poate să fie un prototip pentru Biserica Domnului care este în lume, în mijlocul lumii, dar este separată de lume, în lume dar nu din aceeași substanță ca lumea! Și la fel ca Lot care a fost salvat de pucioasă și de foc o să fie salvată și Biserica!

Neprihănitul Lot a fost salvat pentru că: 

1. Nu s-a adaptat păcatului (şi dacă a scăpat pe neprihănitul Lot, care era foarte întristat de viaţa destrăbălată a acestor stricaţi; (căci neprihănitul acesta, care locuia în mijlocul lor, îşi chinuia în toate zilele sufletul lui neprihănit, din pricina celor ce vedea şi auzea din faptele lor nelegiuite) 1 Petru 2:7-8

Lot deși în Sodoma nu a fost închenunchiat de orașul Satanei. Lot, în mijlocul unei cetăți spurcate nu s-a adaptat tiparelor ei, Lot, locuitor al Sodomei dar separat de nelegiuirea care a devenit lege, drept al omului, în acest oraș. 

   Isus Hristos nu acceptă păcatul. Hristos îi căuta pe păcătoși cu scopul de a-i scoate din  nelegiuire nu de-a păcătui cu ei așa cum lăsau să se înțeleagă fariseii! Apostolii Pentru, Pavel, Iacov, Ioan, Iuda etc. au condamnat păcatul, trăirea în păcat și au luptat pentru separarea de păcat, pentru  moarte față de faptele firii, pentru răstignirea omului vechi, pentru trăirea prin Duhul! 
   Să nu ne lăsăm contaminați de păcat!


2. L-a crezut pe Dumnezeu pe cuvânt (Căci avem să nimicim locul acesta, pentru că a ajuns mare plângere înaintea Domnului împotriva locuitorilor lui. De aceea ne-a trimis Domnul, ca să-l nimicim.” Lot a ieşit şi a vorbit cu ginerii săi, care luaseră pe fetele lui: „Sculaţi-vă”, a zis el, „ieşiţi din locul acesta; căci Domnul are să nimicească cetatea.” Dar ginerii lui credeau că glumeşte. - Geneza 19:13-14)

  Când îngerii au ajuns la Lot și i-au spus că Dumnezeu o să nimicească Sodoma Lot a crezut! Lot a crezut Cuvântul Domnului, a știut că ceea ce spune Dumnezeu este da și amin și a căutat să-i salveze pe cât mai mulți membrii din familie! Ginerii lui Lot nu l-au crezut! Nu au avut credință!
  Câți creștini sunt azi pe fața pământului, persoane care spun că sunt creștini? Două miliarde? Peste? În România câți sunt creștini? 19 milioane? Dar câți cred în rai și iad? Câți cred că pământul o să ardă? Câți cred în botezul cu Duhul Sfânt? Dar în darurile Duhului Sfânt? Câți se păzesc de ură căci cine urăște este un criminal? Credem noi cuvântul care spune că lăcomia de bani este închinare la idoli? Dar pe cel care spune să ne păzim neîntinați de lume? 
  Lot a fost salvat pentru că a crezut Cuvântul! Ferice de cine crede ceea ce este scris!

3. Nu a fost legat de materie (Nevasta lui Lot s-a uitat înapoi şi s-a prefăcut într-un stâlp de sare. - Geneza 19:26). 
    Sunt sigur că lui Lot nu i-a fost ușor să lase în urmă munca de o viață. Sunt convins că nu a renunțat ușor la tot ceea ce avea, și avea foarte, foarte multe căci din cauza bogățiilor care au generat ceartă s-au despărțit, el și Avraam. Dar cu toate acestea Lot, omul neprihănit, nu a pus bogățiile deasupra lui Dumnezeu, deasupra Cuvântului Său! Când a fost vorba de renunțare, de-a asculta mai mult de Dumnezeu decât de firea lui, Lot s-a spus lui Dumnezeu! Lot a dat dovadă că nu materia este Dumnezeul lui! Dumnezeu, în cazul lui Lot, era mai mare ca și materia! 

  Câți azi uită de Casa Domnului, de Dumnezeu, pentru încă 50 de lei pe care-i câștigă pentru că muncesc și duminica? Câți azi se uită la Dumnezeu și-L văd mai mic decât ”plăcerea” de-a merge la cumpărături tocmai în Ziua Domnului! Câți nu cunosc azi 1000 de filme, cel puțin,  căci se hrănesc zilnic cu ele dar nu au stat niciodată 30 de minute cu Biblia în mână ca să mănânce adevărata hrană? Câți nu vorbesc azi la telefoane ore întregi dar când este vorba să vorbească cu Domnul Isus Hristos  nu sunt capabili să vorbească mai mult de 2 minute, ce să vorbim de ore? Am devenit orbiți de materie, de lume, de bani! Câți au dat în ultima lună o porție de mâncare, o ciorbă, în numele Domnului Isus? 
  Să nu-L dăm pe Dumnezeu pe o ciorbă lungă de linte! Să nu punem furculița deasupra lui Dumnezeu! Există o ierarhie a valorilor!

  Lot a fost neprihănitul care a fost salvat de pucioasă și de foc pentru că el nu a făcut pace cu păcatul, nu a fost diplomat cu fărădelegea. Lot a fost un om al credinței. L-a crezut pe Dumnezeu! Lot nu a fost legat de materie. Materia, bogățiile, plăcerile acestei lumi, nu i-au luat locul lui Dumnezeu în inima lui! 
  O să vină vremea când pământul o să ardă! Dacă mâine s-ar întâmpla acest lucru, azi, pe mine Dumnezeu m-ar salva ca pe Lot?  Dar pe tine, pe dumneata?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu