miercuri, 4 februarie 2015

Istoria neprihăniților: Iov, neprihănitul cu 10 pe linie care a luat și un 4

video.crestinortodox.ro
  Înaintea lui Dumnezeu când a s-a prezentat Diavolul, Pârâșul, Dumnezeu s-a lăudat cu un om. Dumnezeu avea un om cu nota 10 pe linie la toate examenele de pănâ atunci. Pe toate le trecuse cu nota maximă. Iov era neprihănit. Când Dumnezeu i-a spus lui Satana că Iov este fără pată Satana a recunoscut acest fapt. Pârâșul a confirmat că Iov este de nota 10! 

Iov, un om de nota zece pe linie pentru că: 

  1. Familia lui era în topul sfinețeniei (Iov 1). Despre foarte puține familii citim pe paginile Bibliei că membrii lor, membrii care alcătuiau familiile, erau uniți, trăiau în armonie, în părtășie! În familia lui Iacov a fost dezbinare. În familia împăratului David nu toți copiii se iubeau. Pe vremea lui Ioan Botezătorul între generații, între părinți și copii, era prătăștie, era zid, nu era unitate. Familia lui Iov era o familie unde domnea dragostea, rugăciunea, sfințenia. Nu numai că se bucurau împreună dar pe fiecare pe rând Iov îi lua și îi sfințea nu că au păcătuit ci pentru  că poate au păcătuit. Iov și copiii lui fugeau de păcat, de nelegiuire ... împreună. Noi, familiile noastre unde sunt azi?

  2. Avea inima mai mare decât Casa Poporului (Iov cap. 29). Iov știa ceea ce Pavel avea să cunoască cu câteva mii de ani mai târziu, că este mai ferice să dai decât să primești. În inima lui Iov era multă compasiune, dragoste, afecțiune pentru cei nenorociți. Sunt convins că Palatul Parlamentului, Casa Poporului, era mică dacă puneai lângă ea inima lui Iov. Iov trăia cu câteva mii de ani înainte de întruparea Domnului Isus Pilda Samariteanului. Și oare pe câte mii de nenorociți i-a ridicat? Iov era Samariteanul milos, Iov era un fiu al mângâierii, un Barnaba, la scară macro. Când Iov ieșea în public toți tăceau, toți se dădeau înapoi, toți își puneau mâna la gură căci abia așteptau ca el să vorbească, abia așteptau să își deschidă gura cel care trăia ceea ce vorbea!  Inima noastră cum este?

  3. Brațele lui erau roboți neobosiți (Iov cap. 1:10). Satana înaintea lui Dumnezeu a spus că Iov este de nota 10 pentru că Iov a muncit cu mâinile lui și Dumnezeu a binecuvântat munca lui Iov. Iov nu avea nevoie să citească Proverbe 6:6-11. Iov nu trebuia să citească porunca care spune șase zile să lucrezi dar a șaptea este ziua de odihnă. Iov era un om neobosit. De multe ori unii cred că dacă te pocăiești îți pui mâinile în șolduri și Dumnezeu își dă bolid, palat, conturi. Nu! Pocăitul trebuie să fie cel mai harnic, cel mai conștiincios, cel mai bun în domeniul muncii! Dacă un leneș își spune pocăit, dacă unul care refuză să muncească se consideră copilul lui Dumnezeu, dacă există unul care crede că dacă te pocăiești și își cumpă o pâine Dumnezeu o să i-o înmulțească ca să aibă ce să mănânce când se uită tolănit la televizor se înșală. Un pocăit este un om harnic! 

  4. Iov neprihănitul cu 10 pe linie care a luat și un patru pentru că a uitat o lecție, lecția Răscumpărătorului! Iov a ajuns să se certe cu Dumnezeu, e adevărat că nu aș vrea să trec prin ceea ce a trecut el, dar a ajuns să rostească cuvinte care nu trebuiesc niciodată vorbite de nici un copil al lui Dumnezeu. A ajuns în această stare pentru că a uitat ceea ce a știut. A uitat că Răscumpărătorul lui se va ridica la urmă și că viața de aici nu este decât o pregătire, că adevărata viață începe după moarte, a uitat că suferințele noastre mari de aici sunt ușoare, mici, de-o clipă în comparație cu ceea ce a pregătit Hristos pentru cei care Îl iubesc și ascultă de El!

  Dumnezeu să ne ajute să fim pocăiți de nota 10 pe linie la toate capitolele, la toate examenele vieții!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu