vineri, 13 februarie 2015

Istoria neprihăniților: Iosif, neprihănitul protector al lui Dumnezeu

   
livingword-of-god.blogspot.com
  Poate că sună ciudat ca cineva să fie protectorul lui Dumnezeu. Cel infinit, Cel veșnic, Cel atotputernic are nevoie de protecție? Da! Într-un  anumit sens, da! 
  Până Domnul Isus a devenit un adult, cel puțin în primii ani de viață Iosif l-a protejat, i-a purtat de grijă, Dumnezeu s-a folosit de Iosif ca să se protejeze pe Sine! Poate că sună bizar dar vă dau un simplu exemplu: fuga de Irod în Egipt. Dumnezeu nu a ales calea teleportării ci l-a înștiințat pe Iosif ca să ia Pruncul și pe mama Lui și să fugă în Egipt. Iosif a fost protector al Domnului Isus, Dumnezeu adevărat! 
    Când Pavel, Iacov, Pentru, Iuda, Ioan ... protejează Biserica de iudaizatori, proroci falși, de cei care promovau o altă evanghelie ... ei apărau trupul lui Hristos! Iosif, într-un mod direct, l-a protejat pe Domnul Isus. De ce Dumnezeu i-a acordat această onoare? 

1. Iosif era un om al crucii. Nu vorbesc despre crucea ca obiect care nu are de-a face cu sfintele Scripturi. Vorbesc despre jertfă, acceptarea sacrificiului, acceptarea răstignirii eului și punerea lui Dumnezeu și a  lucrării Sale pe locul I. Iosif a fost un astfel de om. Cel puțin în perioada dinaintea nașterii Domnului Isus și până când Mântuitorul a împlinit 12 ani. Dumnezeu a văzut că Iosif era un om dispus să renunțe la pretenții, confort, eu, mândrie, frică ... și de aceea a primit soțul (logodnicul) Mariei harul de a-l proteja pe Pruncul Dumnezeu! 
  Sacrificiu, cruce, nu vorbesc de cei care au fost dați la fiare sau de cei care sunt aruncați în foc pentru credință, vorbesc de timp pentru rugăciune, timp pentru Biblie, timp pentru a pregăti o cântare, timp pentru a vizita un bolnav, timp pentru a pregăti o mâncare pentru unul care are nevoie de ea, timp pentru a-L sluji pe Dumnezeu și a face lucrarea Lui! Suntem oameni ai sacrificiului? Suntem capabili să renunțăm la dreptul nostru, la bunul nostru, la ”meritul” nostru pentru Dumnezeu, pentru lucrarea Lui? 

2. Iosif era un om al acțiunii duhovnicești. Dumnezeu i-a vorbit lui Iosif și i-a spus ce să facă cu subiect și cu predicat. Iar el de fiecare dată a făcut întocmai. Când Dumnezeu i-a spus să o ia pe Maria căci copiul pe care o să-l nască este zămislit de Duhul Sfânt a acceptat. A mers înainte. După ce Maria l-a născut și a primit poruncă ca să meargă în Egipt, o călătorie nu tocmai comodă, și apoi să se întoarcă din Egipt, Iosif a pus în practică ceea ce Dumnezeu i-a cerut. 
  Dumnezeu vorbește și azi, când într-un fel când în altul, dar El vorbește. Câți facem, aplicăm, ascultăm de vocea Lui? Câți ne supunem cuvintelor Sale? Câți punem teama de El și împlinirea chemării Lui deasupra intereselor noastre? Câți acționăm împlinind planurile Sale?
  Pavel a făcut mii de kilometri pentru Dumnezeu, Ezra, Neemia, Estera, Mardoheu ... persoane care au transpirat, au alergat, pentru lucrarea lui Dumnezeu! Indiferența, dacă erau indiferenți, însemna moarte? Noi, azi, cum suntem? 

3. Iosif era un om cu ochii deschiși. Iosif a înțeles planul lui Dumnezeu. Iosif s-a încrezut  în Dumnezeu. Avea ochii deschiși. Dacă era un om fără perspectivă duhovnicească, dacă era un om firesc, un orb spiritual, unul care nu înțelegea limba cerului, putea să o învinuiască pe Maria de curvie ... și curvia era aspru pedepsită. Însă Dumnezeu a știut cui îi încredințează onoarea de-a fi protector al Său. 
  Un om al lui Dumnezeu într-o împrejurare s-a rugat Celui care deschide și nimeni nu poate închide ca să-i deschidă și robului său ochii și să vadă adevărata realitate. Noi azi cum străm cu vederea? Vedem bine? Avem ochii deschiși? Înțelegem planul lui Dumnezeu cu privire la noi? Înțelegem că planul lui Dumnezeu pentru noi, toți copiii lui Dumnezeu, potrivit Matei 25 este să fim plini de Duhul asemenea fecioarelor înțelepte? Înțelgem că trebuie să slujim cu ceea ce Dumnezeu ne-a dat căci nu este nici o persoană care să nu fi primit ceva cu care să slujească lui Dumnezeu? Înțelegem noi că suntem chemați să rodim, să facem, să trăim Cuvântul căci numai astfel vom da dovadă că suntem în Hristos și vom fi chemați la dreapta Lui? Doamne deschide-ne ochii!
  
  Iosif, cu mai bine de 2000 de ani în urmă a primit o mare onoare? Ceea ce l-a calificat pe el, pe acest neprihănit, să fie folosit de Dumnezeu ne califică și pe noi? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu