luni, 2 februarie 2015

Făţarnicule, scoate întâi bârna din ochiul tău, şi atunci vei vedea desluşit să scoţi paiul din ochiul fratelui tău.

myfaithandmyjourney.blogspot.com
Făţarnicule, scoate întâi bârna din ochiul tău, şi atunci vei vedea desluşit să scoţi paiul din ochiul fratelui tău. - Matei 7:5

  Nu judeca sau judecă! Pasajul din Matei 7:1-6 este unul prin care Domnul a vrut să ne inducă o stare de schizofrenie?

  Nu! Pasajul dacă îl citim de la cap la coadă și numai la final tragem concluziile ne spune că nu avem voie să judecăm, judecată cu scopul de-a corecta,  dacă trăim în păcat, dacă avem bârna în ochi. Unul care trăiește în păcat și vrea să-l corecteze pe altul nu numai că-și mai adaugă și alte păcate, fățărnicie, mândrie etc. dar s-ar putea să pățească ceea ce au pățit fiii lui Sceva ... depinde pe cine judecă, repet, judecată cu scopul de-a corecta căci pasajul spune: ”... atunci vei vedea desluşit să scoţi paiul din ochiul fratelui tău.
  Domnul Isus le-a prezentat atunci lor și ne prezintă și nouă azi care este voia Lui de aceea a vorbit despre bârnă și pai. El vrea să fim oameni maturi care sunt capabili să-i corecteze, judece, pe alții astfel încât cei care sunt corectați să nu spună: ”Tu vorbești? Tu ai păcate mai mari! Tu ești pocăit? Privește mai întâi în oala ta, în ograda ta și apoi mai vorbim!” 
  Domnul Isus vrea să fim cei care îi corectează pe alții iar cei corectați să știe că cel care le-a vorbit este un om curat, un om cu teamă de Dumnezeu, un sfânt și să primească mustrarea! 
  Dacă ne oprim numai la primul verset putem să credem că Domnul Isus trage un paravan după care toți putem să păcătuim oricât și oriunde căci nu avem voie să ne judecăm unii pe alții. Dar concluziile putem să le tragem numai după ce citim tot pasajul. Una din concluzii este: 
  
  Trăiește în sfințenie, fii pocăit, fii copilul lui Dumnezeu și atunci oamenii vor primi corectarea, judecata, și mulți se vor corecta!
   
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu