marți, 27 ianuarie 2015

”V-am predicat toate predicile”!

doxologia.ro
  Un predicator renumit ne-a făcut odată o mărturisire despre Vladimir Pustan. Ne-a spus cum într-o împrejurare l-a întâlnit Vladimir Pustan și acesta din urmă i-a spus că a ascultat tot ceea ce a găsit în materie de predici predicate de predicatorul care ne făcea mărturisirea și că le-a predicat pe toate. 
  Acum nu știu dacă au fost exagerări, dacă și predicatorul a exagerat  și dacă și Vladimir Pustan  a exagerat. Dar sunt convins că cel puțin jumătate de adevăr tot este: Vladimir Pustan a predicat multe din predicile pe care nu le-a făcut el și mulți au crezut că el este cel călăuzit, nu că nu ar fi fost în alte situații, Dumnezeu știe, dar când predici predicile altora atunci sigur nu vorbim de călăuzire ci poate de fățărnicie, înșelăciune și puțin furt, probabil. Nu știu dacă Vladimir Pustan se face la fel de vinovat ca și Victor Ponta, plagiatorul,  dar un lucru știu ... pe mine nu mă lasă cugetul să predic predici predicate de alții chiar dacă sunt conștient că unele idei fără să vreau mi le-am însușit, în mod involuntar, de la alții și din cărțile citite. 
  Omul lui Dumnezeu trebuie să primească hrană pentru poporul lui Dumnezeu în funcție nevoie din popor dar tot timpul fiind în legătură directă cu Cel care oferă călăuzire și putere!


Un comentariu:

  1. Se pare ca predicatorul renumit este fratele Lazar Gog!

    Nu numai ca a preluat si predicat multe predici ale lui Lazar Gog, ci unele le-a si publicat in cartile de schite pentru predici...

    RăspundețiȘtergere