luni, 1 decembrie 2014

Și eroii cad ... în păcat!


cezareea.ro
  Ghedeon, judecătorul Ghedeon, a fost un erou al zilelor sale. Dumnezeu l-a folosit și cu o armată de numai 300 de viteji a pus pe fugă un dușman foarte puternic! Tragedia este că acest om care a văzut minuni ale lui Dumnezeu și a fost îmbrăcat cu Duhul lui Dumnezeu a căzut în păcat și, mai rău, poporul ,din cauza lui, i-a întors din nou spatele lui Dumnezeu!

  Ghedeon le-a zis: „Eu nu voi domni peste voi, nici fiii mei nu vor domni peste voi, ci Domnul va domni peste voi.”  Ghedeon le-a zis: „Am să vă fac o rugăminte: daţi-mi fiecare verigile de nas pe care le-aţi luat ca pradă.” – Vrăjmaşii aveau verigi de aur, căci erau ismaeliţi. – Ei au zis: „Ţi le vom da cu plăcere.” Şi au întins o manta, pe care a aruncat fiecare verigile pe care le prădase. Greutatea verigilor de aur, pe care le-a cerut Ghedeon, a fost de o mie şapte sute de sicli de aur, afară de lunişoare, de cerceii de aur şi hainele de purpură, pe care le purtau împăraţii Madianului, şi afară de lănţişoarele de la gâtul cămilelor lor. Ghedeon a făcut din ele un efod şi l-a pus în cetatea lui, la Ofra, unde a ajuns o pricină de curvie pentru tot Israelul; şi a fost o cursă pentru Ghedeon şi pentru casa lui.  Judecători 8:23-27.

   Dacă și eroii sunt vulnerabili cu atât mai mult noi! Dacă și cei care au văzut minuni și îngeri ai lui Dumnezeu au căzut și au ajuns să otrăvească poporul lui Dumnezeu cu atât mai mult noi! Dacă și cei care au învins zeci de mii de dușmani au sfârșit ca învinși, și odată cu ei și poporul lui Dumnezeu, cu atât mai mult noi! 
  Trebuie să veghem. Trebuie să fim atenți la fiecare izvor - predicator, teolog, păstor, blog, cântăreț  etc. - ca să nu ajungem să bem moarte și odată cu moartea noastră să moară și alții! 
   Solomon a avut un sfârșit tragic! Iuda, ucenicul care a scos draci, a sfârșit urât!  Sfârșitul meu, sfârșitul tău cum o să fie?   
   
   Să ne temem de Dumnezeu, să ne apropiem de El, să strângem ulei în candele căci mai sunt câteva minute...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu