miercuri, 24 decembrie 2014

Hristos, Domnul?

vistawallpapers.ro
  „Şi tu, Betleeme Efrata, măcar că eşti prea mic între cetăţile de căpetenie ale lui Iuda, totuşi din tine Îmi va ieşi Cel ce va stăpâni peste Israel şi a cărui obârşie se suie până în vremuri străvechi, până în zilele veşniciei.” - Mica 5:2.

  Există azi mulți hristoși făcuți de mintea perversă a unora și a altora. Unii hristoși sunt numai dumnezei, nu Dumnezeu, alții îți permit să bei, alții sunt doar o verigă, un mare învățător, până la Muhammad ...
  Deasupra miilor de hristoși, entități imaginare, minciuni sau chinezării ... este Hristos, Domnul nostru. 

El, Hristos, Domnul nostru este: 

1. Istoric. Hristos Domnul nostru s-a născut în Betleem ... este parte a istoriei. El a lăsat urme în istorie. El a avut contemporani. El a trăit în carne și oase. El nu este rodul imaginației, o aberație, o iluzie, un personaj creat într-un laborator, inventat! Nu! El, Hristos Domnul este identificabil din punct de vedere istoric. Matei și Luca ne spun că s-a născut și nu se rezumă numai la atât, ne prezintă arborele genealogic al domnului Hristos. 
  Dacă Hristos este un personaj istoric înseamnă că tot ceea ce a spus El este adevărat și trebuie respectat. Dacă Hristos este  un personaj istoric de aici rezultă că a existat un început al creației și va urma un moment când morții vor învia și Dumnezeu va judeca omenirea. 

2. Contrar. Hristos avea să se nască într-o localitate ”prea mică”, Betleem. Lucrul acesta ne spune foarte mult despre caracterul Domnului Hristos. El nu a venit ca să-i împingă pe oameni spre opulență, lux, materialism, extravaganță ... Hristos a venit să fie contra duhului lumii. 

  • ”Dacă vă urăşte lumea, ştiţi că pe Mine M-a urât înaintea voastră. Dacă aţi fi din lume, lumea ar iubi ce este al ei; dar, pentru că nu sunteţi din lume şi pentru că Eu v-am ales din mijlocul lumii, de aceea vă urăşte lumea.  Aduceţi-vă aminte de vorba pe care v-am spus-o: „Robul nu este mai mare decât stăpânul său.” Dacă M-au prigonit pe Mine, şi pe voi vă vor prigoni; dacă au păzit cuvântul Meu, şi pe al vostru îl vor păzi.” - Ioan 15:18-20.


 Lumea este ofensată de Numele Domnului Isus Hristos pentru că El a adus alte standarde, alte tipare și încearcă să-L scoată afară din societate pentru că știe că omul poate să fie mântuit  și să trăiască sfințenia numai datorită Numelui Domnului Hristos, Nume care este contrar duhului lumii. Domnul nostru nu este prieten cu dansul bucuriei, este împotriva muzicii dracilor, nu acceptă lumea împreună cu sfințenia, nimic din lume, nici măcar un vârf de ac. El a venit cu alte unități de măsură, cu un alt limbaj, cu o altă optică, cu Împărăția lui Dumnezeu!

3. Domnitor. Hristos a venit ca să stăpânească ... asta ne spune Mica. Este adevărat că El nu forțează pe nimeni să-L primească dar acolo unde este primit, Hristosul real, nu se trage de șireturi cu omul, nu lasă de la El, nu își negociază standardele. El este Domn și Mântuitor. La glasul Lui vântul s-a oprit, au ieșit demonii, legiunile. El a vorbit cu autoritate cu fariseii. I-a spus răspicat lui Petru să arunge mreaja. În fața liderului religios al evreilor a vorbit fără să tremure și a spus că El este Fiul lui Dumnezeu. 

    Isus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei şi le-a zis: „Toată puterea Mi-a fost dată în cer şi pe pământ. - Matei 28:18.

  Înaintea Domnului Hristos apostolul Ioan a căzut ca mort. Azi unii dansează în fața Lui. Înaintea Domnului Hristos  îngerii își acoperă fața. Azi unii se roagă stând în fund! Azi unii se comportă ca și cum Domnul Isus ar fi un animal de companie, asta este realitatea. Unii merg la Casa lui Dumnezeu și își permit să se plictisească. Este Casa lui Dumnezeu și ei numără crăpăturile din pereți sau becurile și nu se gândesc la măreția Lui.  Uităm că Domnul Hristos este Domn! Uităm că mai trebuie și să ne temem de El. Uităm că noi depindem de El!

  Nu știu dacă ai, aveți, un hristos. Dacă răspunsul este da ... atunci azi este vreme de har. Domnul Isus a venit ca să ne salveze din păcat, de asta s-a născut pe pământ. Să renunțăm la orice hristos și să-L primim în inimile noastre pe Hristos Domnul!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu