luni, 22 decembrie 2014

Hristos - centrul!


  Hristos a venit pe pământ ca El să fie centrul, scopul, țelul nostru. Hristos contează, El este Cel important, spre El cu toții ...


1. Hristos, centrul tuturor. La Hristos au venit și păstorii și magii. La Domnul nostru au venit și cei învățați și cei mai puțin învățați. În fața LUI,  la EL, toți au loc. Ce minunat. Cel care poate să ofere aur în dar, datorită CENTRULUI, să fie frate cu cel care pute a oaie. Cel care se scaldă în parfum, datorită lui Hristos, să fie una cu cel care nu se spală cu lunile! Ce minunat: Hristos... fără cuvinte. 

2. Hristos, centrul care merită orice sacrificiu. Nu numai magii au sacrificat, s-au jertfit, căci au parcurs sute de kilometrii punându-și viața în primejdie, sacrificând comoditatea și confortul și că i-au dat Mântuitorului aur, smirnă și tămâie ci și păstorii au sacrificat timpul lor, siguranța turmelor lor ... Pentru Hristos nici un sacrificiu nu este prea mare. 

3. Hristos, centrul care deranjează. Irod și tot Ierusalimul s-au tulburat când au auzit că s-a născut Împăratul. Păi cum să nu te tulburi căci până să se nască Hristos erai considerat tu centrul, tu preotule, tu fariseule, tu politicianule, tu lume militară ... dar de când a venit El ați început toți să vă uscați. Hristos este centrul care deranjează ... și .... pentru că este incomod tot timpul se vor ridica împotriva Lui toți cei care au ajuns umbre. 

     Fie ca Hristos să fie centrul nostru, al familiilor noastre, al Bisericilor, al României și al Lumii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu