vineri, 5 decembrie 2014

Drumul către miraculos

istoriiregasite.wordpress.com
   Miraculosul, minunile, fac parte din istorie pentru că istoria este legată de Dumnezeul ATOTPUTERNIC. Trăim zilnic cu miracolele lângă noi: faptul că pământul stă spânzurat de nimic, dintr-o sămânță de câțiva mm crește un copac de zeci de metri, faptul că există sori în Univers care nu se răcesc etc.
  Trăim în mijlocul minunilor. Și  în viața noastră de toate zilele există situații care nu pot să fie rezolvate decât prin intervenția lui Dumnezeu - asta înseamnă miracol. 
  Într-o situație când a fost nevoie de intervenția supranaturală a lui Dumnezeu a fost poporul evreu pe vremea lui Ghedeon. Aveau nevoie de ajutorul lui Dumnezeu și s-a dovedit că numai cu ajutorul lui Dumnezeu au ieșit de sub o grea robie. 
  Ca Dumnezeu să intervină nu a fost nevoie numai de întoarcerea poporului cu fața spre Dumnezeu prin rugăciune, de un om, un grup de oameni, care să se încreadă numai în El, ca Dumnezeu să intervină și să le ofere ajutorul Său evreilor idolii trebuiau să fie distruși. Drumul spre miracole trece și pe la altarul sfărâmat al lui Baal și pe la stâlpul tăiat al Astarteei. 
  Până când idolii sunt în viața noastră există foarte puține șanse să vedem minuni. Ce idoli? Care idoli? Tu, eu pot să fiu idol și dumnezeu atunci când voia mea, voia ta o pui, o pun, deasupra voii lui Dumnezeu. Dacă asculți de tine, de plăcerile tale și nu asculți de Cuvântul lui Dumnezeu, cu toate că spui că ești copilul Lui, tu ești propriul tău idol, dumnezeu. Când cultura lumii este pusă deasupra Cuvântului lui Dumnezeu, lumea și cultura ei îți sunt idoli, îți sunt dumnezei! Când asculți de cuvântul unui predicator și nu de Cuvântul lui Dumnezeu ai încă un idol ...
    
  Da ... azi sunt foarte mulți idoli. Dacă vrem să vedem brațul lui Dumnezeu trebuie să căutăm fața Lui. Asta înseamnă că trebui să sfărâmăm toți idolii! Ghedeon înainte ca să iasă biruitor în lupta contra lui Madian și a aliaților  săi a fost învingător contra lui Baal și Astarteea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu