vineri, 21 noiembrie 2014

Te taie pe mațe cuvintele aspre?

caroldurand.blogspot.com
   Poate că mulți îi numiți pe cei care sunt categorici, pe cei care au un vocabular în care sunt și cuvinte aspre, înguști, conservatori, înapoiați etc. Este tot mai rar să întâlnești pe unul care să-ți spună adevărul în față! Azi parcă toți ne ”codim”, ne-a cuprins ”mama rușinii”. Unde sunt pocăiții fără costumul de diplomat în dulapul lor? Am impresia că am ajuns niște ”pocăiți”, mă scuzați, creștini de cristal! Toți trebuie să umble cu noi ca și cum noi am fi însăși Elisabeta a II-a. Oare am ajuns la nivelul spiritual la care nu mai este păcat în adunări, societate, Biserică, păcat care trebuie condamnat?

  Hristos Domnul a tunat și a fulgerat împotriva păcatului și a păcătoșilor care nu doreau să se pocăiască. Citiți cuvintele acestea din Matei capitolul 23:

- ”Vai de voi,   făţarnici, voi închideţi oamenilor Împărăţia cerurilor, vai de voi,  făţarnici, voi mâncaţi casele văduvelor, de ochii lumii, faceţi rugăciuni lungi, vai de voi,  făţarnici,  faceţi din el un fiu al gheenei, de două ori mai rău decât sunteţi voi înşivă, vai de voi, povăţuitori orbi, nebuni şi orbi, nebuni şi orbi, vai de voi,   făţarnici,    povăţuitori orbi,  strecuraţi ţânţarul şi înghiţiţi cămila, vai de voi, fariseu orb, vai de voi,  voi sunteţi ca mormintele văruite, care pe din afară se arată frumoase, iar pe dinăuntru sunt pline de oasele morţilor şi de orice fel de necurăţenie, pe din afară vă arătaţi neprihăniţi oamenilor, dar pe dinăuntru sunteţi plini de făţărnicie şi de fărădelege, șerpi, pui de năpârci!”

  Oameni buni, sunt rari slujitorii lui Dumnezeu azi. Slujitorii autentici. Oamenii care condamnă păcatul. Oamenii care simt gravitatea păcatului și pe care-i doare că păcatul intră în poporul lui Dumnezeu. Dumnezeu ne cere să fim sfinți. Să fim ca El.  Sfântul NU MINTE! În iad vor ajunge și mincinoșii... cei care te văd că nu mergi bine și te lasă în păcatul tău, cei care îți spun ”pace, pace” fără să-ți spună și că ai lucruri de corectat, că ai păcătuit și că trebuie să te pocăiești, ei ajung în iad dacă nu se pocăiesc ... mincinoși sunt și cei care știu că trebuie să cheme poporul la pocăință, la lepădarea de lume, de duhul lumii, de gunoaiele lumii, și NU fac această chemară, predică NUMAI DRAGOSTEA, halal dragoste este dragostea care nu spune adevărul! 

  Este vremea să fim tot mai categorici pentru că păcatul lovește. Păcatul nu cruță. Diavolul nu o lasă mai moale ... dimpotrivă, el știe că mai are puțină vreme și acum caută să ne amorțească, să ne distrugă anticorpii, să otrăvească străjerii, să închidă gurile apostolilor! 

  Azi, cât încă se mai zice azi, să predicăm POCĂINȚA! Ruperea de lume și alipirea de Dumnezeu!
         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu