luni, 24 noiembrie 2014

Stafidele - mai mult decât un medicament!

foodart.ro
Stafidele au efecte pozitive nu doar în problemele de natură gastrointestinală sau în constipaţie. Să descoperim 10 motive pentru care este bine să introducem stafidele cât mai des în regimul alimentar:
1. Bune pentru digestie
Stafidele consumate zilnic sunt un adevărat “pansament” pentru stomac, deoarece acestea conţin o cantitate mare de fibre şi ajută la reglarea tranzitului intestinal. Prin urmare, stafidele au uşor efect laxativ şi previn constipaţia, dar ajută şi la eliminarea mai rapidă a toxinelor din corp.
2. Reduc aciditatea
Stafidele sunt resurse importante de potasiu şi magneziu, elemente care ajută la reducerea acidităţii gastrice şi a eliminării toxinelor din orgasnism, prevenindu-se astfel riscul de boli precum artrita, guta, pietrele la rinichi sau bolile cardiace.
3. Ameliorează simptomele anemiei 
Conţinutul bogat de fier şi complexul de vitamina B pe care îl conţin stafidele ajută la ameliorarea anemiei, iar cuprul stimulează producerea de celule roşii din sânge, celule cu rol extrem de important, şi anume cel de a transporta oxigenul către ţesuturi. 


  P. S.  La un preț bun puteți cumpăra stafide de la Kaufland. 500  gr. sunt în jur de 6 lei!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu