miercuri, 26 noiembrie 2014

Respectăm funcţia sau omul?

vidu.ro
  Azi mi-am dat din nou seama că în România, se prea poate şi în alte părţi să fie la fel, mulţi respăctă funcţia unui om şi nu omul, pentru că este om!  Lucrul ăsta este grav. E ca şi cum ai vedea un cadavru îmbrăcat frumos şi un om în zdrenţe. Cei care văd valoare în funcţie îşi fac prieten ”cadavrul” pentru că are costum, cu toate că nu poate să le ofere nimic! Cei care văd valoare în om se apropie de cel în zdrenţe pentru că ştiu că haina nu contează ci omul în sine este important! 
  Ce este mai important omul sau cetatea? În 480 î.Hr. mai multe oraşe greceşti au fost evacuate, golite de oameni, din calea lui Xerxes! Nu zidurile erau importante ci oamenii! E adevărat că şi de ele ne folosim dar nu trebuie să punem accentul pe ele, să le punem deasupra oamenilor. Nu funcţia, nu materia, sunt importante ci omul! Omul este valoros pentru că este opera de artă a lui Dumnezeu! Nu mâncăm coaja oului şi nici ambalajul cutiei cu ciocolată! La fel să privim dincolo de haină, dincolo de funcție, deoarece mulți nu au avut ocazia, contextul nu le-a dat șansa, ca să obțină o funcție... că poate dacă ar fi obținut-o erau cu mult peste mulți care azi au doar funcții!
  Dacă auzi că la locul de muncă,  Biserică, acasă la tine, vine unul cu funcţie, un primar, deputat, medic eşti, pozezi, într-un fel! Dacă îți spune cineva că vine un măturător, un neica, plin de praf şi fără dinţi, eşti altul! De ce? Pentru că noi nu vedem valoarea acolo unde este, în om, noi vedem valoare în funcţie! Funcţia, ”obiectul” este pus azi deasupra omului! 

     Să vedem valoarea acolo unde a pus-o Dumnezeu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu