miercuri, 26 noiembrie 2014

Nu sunt multe așa cum par ...

sursa: www.lauraana.com
  Aparențele înșală! Nu întotdeauna, dar de foarte multe ori, ”poza” nu corespunde cu realitatea!

După ce a isprăvit Isus toate cuvântările acestea, a zis ucenicilor Săi: „Ştiţi că după două zile va fi Paştile; şi Fiul omului va fi dat ca să fie răstignit!”  Atunci preoţii cei mai de seamă, cărturarii şi bătrânii norodului s-au strâns în curtea marelui preot care se numea Caiafa; şi s-au sfătuit împreună, cum să prindă pe Isus cu vicleşug şi să-L omoare. Dar ziceau: „Nu în timpul praznicului, ca să nu se facă tulburare în norod.”

  Când era Isus în Betania, în casa lui Simon, leprosul, s-a apropiat de El o femeie cu un vas de  alabastru cu mir foarte scump; şi, pe când stătea El la masă, ea a turnat mirul pe capul Lui. Ucenicilor le-a fost necaz, când au văzut lucrul acesta, şi au zis: „Ce rost are risipa aceasta?  Mirul acesta s-ar fi putut vinde foarte scump, şi banii să se dea săracilor.” Când a auzit Isus, le-a zis: „De ce faceţi supărare femeii? Ea a făcut un lucru frumos faţă de Mine.   
Matei 26:1-10.


1. Nu întotdeauna cuibul sfințeniei este unde ar trebui să fie (v. 3-4).
   De la preoți ai avea așteptări mari. De la preoții cei mai de seamă ai avea așteptări uriașe. Nu cred că s-ar gândi cineva că preoții cei mai de seamă pot să fie teroriști. Dar aparențele, uneori, sau deseori, înșală! 
   La Fapte 23: 13-14 citim: 
  Cei ce făcuseră legământul acesta erau mai mulţi de patruzeci.  Ei s-au dus la preoţii cei mai de seamă şi la bătrâni şi le-au zis: „Noi ne-am legat cu mare blestem să nu gustăm nimic până nu vom omorî pe Pavel.
  Mai mulți iudei au pus la cale un plan ca să ucidă un om, un om nevinovat! Planul l-au spus preoților și ei, preoții, nu au spus: ”pui de năpârci, cum puteți să gândiți planuri demonice?” Nu! Preoții cei mai de seamă nu numai că au fost de acord dar s-au făcut și ei parte a planului! Mulți care par sfinți azi sunt plini de răutate!

2. Vindecarea trupească este mai puțin importantă decât cea a sufletului (v. 6-7)
   Simon era un om al cărui trup a fost vindecat! Și ce dacă? Avem de multe ori impresia că dacă cineva a fost videcat este un sfânt! NU! Se poate să fie și un sfânt dar se poate să nu fie! Cu toate că Dumnezeu a avut milă de Simon, el nu a învățat ce înseamnă mila! Hristos a izgonit lepra din trupul lui dar el nu a dat afară sentimentele de superioritate, de mândrie. Poate că ai avut parte de o vindecare în trup, sau poate că vrei să se te vindece Cel care poate să vindece, Dumnezeu! Să nu uiți că poți să ai parte de vindecarea bolilor tale și tu tot în IAD să ajungi dacă ești plin de mândrie, ură și superioritate, dacă nu cauți mai întâi vindecarea sufletului!

3. Cheltuirea pentru Domnul nu este risipă și e frumosul! (8-10).
  O sumă de bani pe care mulți nu o câștigă într-un an de zile cheltuită pentru Domnul înseamnă risipă? Să-ți rupi mașina doar pentru a ajunge acolo unde nu mai merge nimeni pentru a duce hrană sufletelor înfometate este pagubă? Risipă este să cheltuiești tot numai pentru tine și să nu vezi și nevoia orfanului și a văduvei! Irosire este atunci când stai și pierzi timpul pe o bancă într-o Casă de Rugăciune numărând becurile când ai putea să duci speranță și adevăr celor care nu mai au nicio nădejde! Ceea ce cheltuim pentru Dumnezeu nu este pierdut ci este VOALOARE!

      Nu sunt multe, și mulți, așa cum par!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu