miercuri, 19 noiembrie 2014

Curmalele ... ”dulciuri” împotriva anemiei (fructe bogate în fier)!

   Fibrele alimentare din curmale, ajuta la deplasarea cu usurinta a reziduurilor  prin colon si ajuta la prevenirea colesterolului rau (LDL). Continutul de fier, o componenta a hemoglobinei in celulele rosii din sange, determina echilibrul de oxigen in sange. Potasiu, un electrolit, ajuta la controlul ritmului cardiac si a tensiunii arteriale. Vitaminele B continute in curmale si carotenolidele cum ar fi luteina, zeaxantina, sunt absorbite in retina, pentru a mentine functiile optime de lumina, de filtrare, si protejeaza impotriva degenerescentei maculare.
Curmalele contin vitaminele A si K. Vitamina A protejeaza ochii, mentine pielea si chiar protejeaza plamanii si gura de a dezvolta cancer. Taninele, care sunt flavonoide, precum si antioxidantii polifenolici , lupta impotriva infectiilor si inflamatiilor, si ajuta la prevenirea sangerarii excesive (anti-hemoragice). Vitamina K este un coagulant de sange, care, de asemenea, ajuta la metabolizarea oasele tale.
Cupru, magneziu, mangan, vitamina B6 (piridoxina), niacina, acid pantotenic, riboflavina, sunt de asemenea prezente in curmale.


P. S. Cele mai ieftine curmale le-am găsit la Penny. Sunt la 2.99 lei, 200 grame, fără sâmburi!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu