luni, 24 noiembrie 2014

Covrigul și cerșetorul, slujitorul și adunarea!

printreranduri.eu
  Sunt situații când nu facem binele cu toată inima. Uneori ”ajutăm” numai din cauza stăruinței supărătoare a celui care ne cere ajutorul. Spre exemplu, unui cerșetor poate că nu-i dai tot timpul cu toată inima un ajutor, un banal covrig. Dar cu toate că dorința ta nu este de-a face bine ci de-a scăpa de cel care prin insistențele  lui te cam incomodează el nu recepționează și lipsa ta de dragoste, răceala ta, când primește milă, ci înfometatul se bucură de ceea ce a primit, de un covrig care face 1 leu, ca de o masă bogată.
  O cântare la Casa de Rugăciune este de multe ori ca și un covrig dat din silă. Chiar dacă tu cel care slujești, la cor, sau singur, nu o faci cu toată inima ci doar că trebuie, cel care aude se bucură de slujirea ta ca și un însetat de o cană plină cu apă rece! Pentru tine poate că a devenit o banalitate să cânți, să reciți, să dai un îndemn. Poate, poate că ești ca unul care de bine ce îi este stă cu frigiderul plin și nu știe ce să mai mănânce, nu mai are poftă de nimic și nu realizează că există mulți înfometați care  mușcă cu poftă cu gura lor fără dinți și dintr-o bucată de pâine tare ca fonta!
  Măcar că nu mai slujești din toată inima ca răspuns la dragostea lui Dumnzeu pentru tine, măcar ieși și slujește datorită înfometatului din Casa lui Dumnezeu care se bucură chiar și de slujirea ta ”chinuită”! Poate că te-a cuprins plictiseala să-L slujești pe Cel care zilnic îți dă sănătate, se îngrijește să nu-ți pierzi mințile, veghează să ai un loc de muncă și te umple cu binecuvântări! Poate că ți s-a urât să te mai dedici Celui care a murit ca tu să nu ajungi în IAD ci ca să fii cu El o veșnicie și să-I adori frumusetea și strălucirea! Dacă nu slujești pentru dragostea lui Dumnezeu, pentru a slăvi NUMELE LUI, măcar cântă, recită, pregătește un mesaj, pentru  înfometații care se bucură de orice ”fărâmitură”,  de orice ”rest”, ca și cum ar avea parte de o masă plină cu de toate!
  
    Slujește! Slujește că într-o zi o să regreți profund că nu ai slujit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu