sâmbătă, 29 noiembrie 2014

Adevărul nu face mătănii!


    Isus tăcea şi nu răspundea nimic. Marele preot L-a întrebat iarăşi şi I-a zis: „Eşti Tu, Hristosul, Fiul Celui binecuvântat?” „Da, sunt”, i-a răspuns Isus. „Şi veţi vedea pe Fiul omului şezând la dreapta puterii şi venind pe norii cerului.” - Marcu 14:61-62.
 
    Când Hristos a fost întrebat dacă este Fiul lui Dumnezeu el nu s-a intimidat de funcția celui care l-a întrebat, nu a fost intimidat nici de reputația lui! Adevărul nu se rușinează și nu se pleacă înaintea reputației, a funcției sau a omului! Adevărul este un ”fenomen” divin, el va triumfa! 
     Mulți azi ascund adevărul. Sunt pocăiti cărora le este rușine că sunt ai lui Hristos! Se ascund ba după o glumă, o schimbare a subiectului, un rimel, o știre etc. numai ca să nu vorbească despre Mântuitorul lumii! Adevărul nu se pleacă, el nu bate mătănii! Adevărul are demnitate, el strălucește, nu avem voie să-L ascundem!
    Pavel înaintea lui Agripa nu a negat că este creștin ci, dimpotrivă, a spus că dorește ca și el, împăratul, să devină creștin! Adevărul te ridică, te face superior, nu mândru, nu vanitos, nu îngâmfat, ci te pune pe poziția de unde vezi lucrurile care au valoare și  pe cele care nu au preț!  Adevărul îți deschide ochii și vezi că materia, funcțiile și oamenii nu sunt dumnezei și nu trebuie să te pleci înaintea lor! 
    Adevărul nu tace ”de teamă” că deranjează! Adevărul și Duhul Adevărului tocmai de asta au venit în  lume ca lumea să cunoască Adevărul, să se confrunte cu Adevărul și astfel să găsească drumul către libertate, mântuire și viață!
 
   Haideți să fim prietenii ADEVĂRULUI! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu