joi, 23 octombrie 2014

Și pastorii, prezbiterii, predicatorii - foarte mulţi - MINT!

imagine de la doxologia.ro
   Există un text foarte iubit, indiscutabil, de Biserică: 

"Căci acolo unde sunt doi sau trei adunaţi în Numele Meu, sunt şi Eu în mijlocul lor." 
                            - Matei 18:20.

  Pastori, prezbiteri, predicatori etc. încurajază Biserica rostind acest verset, "recitând" acest verset, citind acest verset!    
 "Pentru că suntem doi Domnul Isus este aici!" Sute de slujitori, mii, afirmă acest fapt. Şi multe sute, mii, mint! Se ridică în faţa mulţimilor şi spun că Hristos este prezent pentru că sunt cel puţin două persoane prezente. Evident că Hristos Domnul este prezent pretutindeni pentru că El este omniprezent! Dar când mulţi spun că Hristos este prezent cred că El este prezent ca să asculte rugăciunile, să ridice, să vindece, să facă minuni, să rezolve probleme etc. pentru că există două persoane prezente în Casa de Rugăciune. Deci (sunt de părere mulţi), pentru că există două presoane prezente Hristos este prezent să lucreze în mod supranatural!  
  Minciună fraţilor! Toţi cei care aţi  rostit aceste cuvinte aţi minţit! De ce aţi minţit? Citiţi vă rog pasajul tot:   

"Dacă fratele tău a păcătuit împotriva ta, du-te şi mustră-l între tine şi el singur. Dacă te ascultă, ai câştigat pe fratele tău.  Dar, dacă nu te ascultă, mai ia cu tine unul sau doi inşi, pentru ca orice vorbă să fie sprijinită pe mărturia a doi sau trei martori.  Dacă nu vrea să asculte de ei, spune-l bisericii; şi, dacă nu vrea să asculte nici de biserică, să fie pentru tine ca un păgân şi ca un vameş.   Adevărat vă spun că orice veţi lega pe pământ va fi legat în cer; şi orice veţi dezlega pe pământ va fi dezlegat în cer. Vă mai spun iarăşi că, dacă doi dintre voi se învoiesc pe pământ să ceară un lucru oarecare, le va fi dat de Tatăl Meu care este în ceruri. Căci acolo unde sunt doi sau trei adunaţi în Numele Meu, sunt şi Eu în mijlocul lor.” - Matei 18:15-20.

  Pasajul spune clar: mai întâi trebuie rezolvată problema păcatului şi apoi trebuie rugăciune. După ce am rezolvat din adunări problema păcatului (aici intervine "chestia" drăcească cu nu eşti pus să judeci frate) atunci putem să avem convingerea că păcatele din adunare nu pun un zid de despărţire între noi şi Dumnezeu! Când pastorii, predicatorii etc. ştiu că în adunare este păcat şi nu rezolvă problema păcatului ci afirmă că Hristos este prezent ca să asculte rugăciunile Bisericii, mint! 
   Fraţilor haideţi să nu mai minţim! Haideţi să spunem adevărul: câtă vreme în popor există lăcomie, a intrat duhul lumii, există ură, neiertare etc. păcate pe care noi le vedem, le tolerăm şi concomitent spunem că Domnul Isus este prezent, că El ascultă rugăciunile,  răspunde, minţim! El este prezent şi când este păcat dar dacă Biserica tolerează păcatul este prezent dar nu priveşte cu plăcere acea adunare chiar dacă în timp ce Hristos se simte ofensat, trădat şi sfidat mulţi pastori, predicatori etc. afirmă că El este acolo şi că ascultă rugăciunea. 
   Ca să ne asigurăm că Hristos lucrează în mod spuranatural în Casa Lui, Biserica trebuie să se rupă de păcat, să facă zid între ea şi nelegiure, să asculte de Cuvântul Lui, de poruncile Lui!
   
     Dumnezeu ne ierte!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu