joi, 4 septembrie 2014

Prima "viziune", prima terfelire şi schingiuire a Bibliei, Ellen G. White!

    "În curând auzirăm vocea lui Dumnezeu, asemenea multor ape care ne spuse ziua şi ora venirii lui Isus. Sfinţii cei vii în număr de 144 000 cunoşteau şi înţelegeau vocea, în timp ce păcătoşii credeau că au fost tunete şi cutremure. Când Dumnezeu spuse ziua, revărsă asupra noastră Duhul Sfânt şi feţele noastre începură să lumineze şi să strălucească ... 
     Îndată ochii noştri fură atraşi spre răsărit, căci se arătase un mic nor, negru, ca de o jumătate de lat de mînă, despre care noi toţi ştiam că este semnul Fiului Omului. Noi toţi, în tăcere solemnă, priveam cum norul venea tot mai aproape şi să făcea tot mai luminos şi din ce în ce mai strălucitor, pînă când ajunse un nor mare, alb. Partea de jos era ca focul; un curcubeu era peste nor, iar în jurul lui erau zeci de mii de îngeri cîntînd o cîntare foarte plăcută; iar pe nor stătea Fiul Omului. Părul Său era alb şi buclat şi revărsat peste umeri; iar pe capul Său, erau multe coroane. ... Ochii Săi erau ca flăcările de foc, cari pătrundeau pe copiii Săi. Atunci toate feţele pălirăm, iar cei ce se lepădase de Dumnezeu (cred că se referă la cei care au părăsit grupul în 1843 şi 1844 când au văzut că "profeţiile", calculele nu s-au împlinit sublinierea mea) fură cuprinşi de negură, Atunci noi strigarăm: <<Cine va putea sta? Este haina fără pată?>> Atunci îngerii încetară cântare, şi fu un timp de tăcere solemnă, când Isus zise: <<Cei care au mîini curate şi inimi curate, vor putea sta; harul Meu este îndestulător pentru voi>>. La aceasta feţele noastre străluciră iarăşi şi bucuria umplu inima fiecăruia. Iar îngerii intonară o notă şi mai înaltă şi cîntară iarăşi, în timp ce norul se apropia şi mai mult de pământ. 
    Atunci sună trâmbiţa de argint a Domnului Isus, cînd El se cobora pe nor, învăluit în flăcări de foc. El privi mormitele sfinţilor adormiţi, apoi ridică ochii şi mîinile spre cer şi strigă: <<Deşteptaţi-vă! Voi care dormiţi în ţărînă, sculati-vă!>> Atunci avu loc un puternic cutremur de pămînt. Mormintele se deschiseră, iar morţii eşiră îmbrăcaţi în nemurire. Cei 144 000 strigară: <<Aleluia!>> Când recunoscură pe prietenii care se despărţiseră de ei prin moarte în acel moment noi fură schimbaţi şi luaţi cu ei, să întîmpinăm pe Domnul în văzduh. ...
    Noi toţi merserăm sub pom şi ne aşezarăm jos, ca să privim măreţia locului, cînd fraţii Fitch şi Stockman, care predicase Evanghelia împărăţiei şi pe care Dumnezeu îi aşezase în mormânt la odihnă, veniră la noi ş ne întrebarăm prin cîte am trecut noi în timpul cât ei au dormit". 
    Ellen G. White, Schiţe din viaţa mea, Editura Păzitorul adevărului, Suceava, p.44, 45, 46.

    Terfeliri pe bandă rulantă. Cum pot unii să creadă în Ellen G. White ca persoană a lui Dumnezeu când ea habar nu a avut de Biblie? Cum poţi să crezi într-o persoană care a fost la minus de habar de Sfânta Scriptură? Cum pot să creadă mulţi azi că Ellen G. White a fost un proroc al lui Dumnezeu  cînd ea se scaldă în minciună - auziţi minciună: "vocea lui Dumnezeu, asemenea multor ape care ne spuse ziua şi ora venirii lui Isus".

    Asta ca asta. Erau mulţi analfabeţi atunci care nu ştiau carte dar "sora" Ellen G. White terfeleşte Biblia, o schingiuieşte! Cum?  Păi vi se pare că venirea Domnului Isus Hristos este prezentată în 1 Tesaloniceni 4 aşa cum este prezentată de "profetul"adventiştilor? 

   "Nu voim, fraţilor, să fiţi în necunoştinţă despre cei ce au adormit, ca să nu vă întristaţi ca ceilalţi, care n-au nădejde. Căci, dacă credem că Isus a murit şi a înviat, credem şi că Dumnezeu va aduce înapoi, împreună cu Isus, pe cei ce au adormit în El.  Iată, în adevăr, ce vă spunem prin Cuvântul Domnului: noi cei vii, care vom rămâne până la venirea Domnului, nu vom lua-o înaintea celor adormiţi.  Căci însuşi Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel şi cu trâmbiţa lui Dumnezeu, Se va coborî din cer, şi întâi vor învia cei morţi în Hristos.  Apoi, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiţi toţi împreună cu ei în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh; şi astfel vom fi totdeauna cu Domnul".   1 Tesaloniceni 4:13-17. 

    Sunt similare cele două pasaje? Ce dialog. Cum este prezentat Domnul Isus. Îngeri care cântă. Apoi tac!  ... Ion Creangă a fost mic copil. 

    Apoi încă o "gaură" - cei 144 000. Credeam că numai Martorii lui Iehova au probleme ca să înţeleagă că cei 144 000 sunt dintre seminţiile lui Israel câte 12 000 de fiecare seminţie.  Textul din Apocalipsa este foarte clar. Lucrarea lui Dumnzeu cu cei 144 000 este după luarea la cer a celor credincioşi dintre neamuri, după evenimentele descrise în 1 Tesaloniceni 4.

    În cer o să ne povestim păţaniile de pe pământ. Unde scrie asta în Biblie. Eu nu am găsit. Poate că scrie! Sper să aflu ... dar nu ultimul!

   Mirease a lipsă de cunoaştere a Bibliei. Pute a minciună! Denaturări ale Adevărului! Basme, din fericire, care nu sunt meşteşugit alcătuite!  

    P. S. Dacă azi "sora" Ellen G. White ar fi în Biserica unde slujesc cred că s-ar face de râs în faţa multor adolescenţi! 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu